שאלה בעקבות יום כיפור-על המלחמה ההיא..

עמיקם10

New member
שאלה בעקבות יום כיפור-על המלחמה ההיא..

[ציטוט ]
מספר חודשים קודם לכן, גייסה ישראל מערך מילואים נרחב עקב מתיחות בגבול הצפון. בסופו של דבר נסתיימה ההיערכות ללא כל תקרית, אך עלתה כסף רב למדינה. הנהגת ]המדינה והצבא חששו מהיערכות נוספת ללא צורך.
הגירסא המקובלת היא שבישראל חששו שארה"ב לא תספק לישראל נשק על זה שיאבד לה אם תפרוץ מלחמה-בגללה.. ועל כן לא גייסה את המילואים
האם בחדש מאי 73 לא היה חשש כזה ?
או שבאמת היתה הערכה [למרות אזהרת המלך] שהסבירות למלחמה נמוכה.?
נ.ב.
או שכבר נמאס לכולם לדון בכך..גם זו אפשרות.

יש כבר כל כך הרבה ספקולציות וגירסאות

שלא ניתן עדיין לדעת את האמת.
כל שנה חושפים עוד קצת מידע.אולי עוד 20 שנה נדע את האמת.
ראית אתמול את תחקיר "ליל הגלשונים" ?
מה שהיה הוא מה שיהיה,צה"ל הוא ברדק אחד גדול המנוהל ע"י גנרלים עם שכר של עשרות אלפי שקלים לחודש.
בקרוב תחשף כל האמת על אשכנזי,הרפז,ברק,בניהו ....פח אשפה מה שהולך במטכל.
מי שישן טוב בלילה עושה טעות.
חוץ מכמה יחידות המנוהלות למופת כל היתר תת רמה.

עמיקם10

New member
שמעתי מזמן: או שמצליחים או שמסבירים

הבעיה שגם כעת המצב דומה. קונצפציה-נהלים-הרתעה- התרעה-סנקציות-ובסוף גם נשק כימי- כאילו שבלי זה אפשר. כולל שיבה למלחמה הקרה. פעם ידעו מי הטובים ומי הרעים.

עמיקם10

New member
וחלק מדוח אגרנט בכלל מוסתר לעוד 10 שנים

ובעוד 10 שנים שזה כבר לא הדור שלנו- לאף אחד לא יהיה איכפת. אולי בגלל זה יש חוק כזה.

אף אחד מהאזרחים לא יודע את האמת

וכל מה שכותבים אלו המצאות.
ואנחנו יודעים היטב שמה שכתוב בעיתונים זה לא נכון פרט לתאריך.

להזכיר שכל העיתונאים והפרשנים קבעו שיש מלחמה עם סוריה במוצאי יום שבת לפני שלושה שבועות, מכסימום ביום ראשון, והכניסו לבהלה את כל האזרחים הטיפשים שפתאום לחוץ להם לקבל מסיכות שכבר אחרי המלחמה הקודמת נקבעו שהן חסרות ערך, ועוד היו להם טענות שלא פתחו יותר תחנות חלוקה. איפה כל הטיפשים היום ? בתחנות החלוקה שממה ושממון.....
עד הבהלה הבאה שיעורר עיתונאי או פרשן זה או אחר, כולם נפוחים מחשיבות אבל ריקים מתוכן.

י מ י ת 2

New member
מדוע צריך ללות את הדעות בשלל

דברי נאצה ועלבון? אפשר לדוגמא להגיד שדברי ירון לונדון לא מקובלים. מדוע צריך לקלל ולשפוך רפש? הפורום הזה הוא מסגרת חברתית לא מועדון לניבולי פה.
חג שמח.

שפירא, מסכימה עם ימית -

אתה לא אוהב עיתונאי? זכותך. אבל אל תכנה אותו בכינויים. אני לדוגמה חושבת שירון לונדון וקירשנבאום מלאים בתוכן, והם ממש לא נפוחים מחשיבות. לא יותר ממך בכל מקרה.

pazi66

New member
מאיר אני חושב שאתה יכול להביע

את דעותיך בשפה תרבותית כמו שעשית הפעם מבלי שתותקף על כך....
פרום צריך לאפשר הבאת דעות גם אם לא תמיד ערבים לאזני כולם.....וזה מה שאתה עשית לדעתי....

השתגעתם לגמרי ?

אחד תוקף אותי על האמירות על לונדון, ואחר מוסיף על התקיפה, וכשאני מבהיר שזה לא אני שכתבתי על לונדון, מגיע השלישי ומוכיח אותי בשער.

התשובה פה פשוטה לגמרי: המגיבה הראשונה טעתה בשירשור, זו שאחריה תמכה בה בלי לקרוא את מה שכתבתי, והשלישי גם הוא לא קרא.
וכך שלושה תקפו אותי על משהו שלא כתבתי אלא מישהו אחר בשירשור אחר.

פשוט מדהים איך אני צריך להסביר שזה לא אני, ואין קול ואין עונה.
אחד טעה ? אולי, שיתנצל. שניים ? זה כבר חשוד בעיני, ושלישי מוסיף ? זו כבר מגמה.
הבנתי אתכם.
לא לדחוף, אני הולך לבד.

חחח...אולי זה הגיל

ואני חשבתי שהזקנה פוגעת בשיקול הדעת של גברים.
שינתי את דעתי.
הנשים הם אלה שדעתם השתבשה.

pazi66

New member
מאיר נראה לי שלא קראת היטב את דברי

אני הצדקתי אותך....והלכתי איתך, לא הית לבד

הבנתי מה שקראתי

.....אני חושב שאתה יכול להביע את דעותיך בשפה תרבותית כמו שעשית הפעם מבלי שתותקף על כך....
ברור לי מה זה אומר.

אבל מעבר לכל, אני לא אמרתי שום דבר על ירון לונדון, כיוון שאני מכיר אותו אישית, והוא איש אשכולות (לא סתם נבחר על ידי יגאל מוסינזון לייצג את דמות ירון זהבי כמפקד חסמב"ה) גם אם הוא מתבטא בבוטות פה ושם.
אני מכיר אותו עוד מימי ה-"בראנז'ה" היפואית של שייקה אופיר ודן בן אמוץ וכל היתר שאני השתייכתי אליהם עד הגיוס למשטרה (עסקתי כפסל כשוליה אצל תומרקין אז).

אז איך מדביקים לי דבר שלא אמרתי ועוד מפתחים על כך שירשור.....

יוליקה, הטעות היחידה שלי

היתה שהזכרתי את ירון לונדון. אבל הגבתי לדברים של שפירא, "עד הבהלה הבאה שיעורר עיתונאי או פרשן זה או אחר, כולם נפוחים מחשיבות אבל ריקים מתוכן". אז נעזוב את ירון לונדון. טעות שלי. אבל עיקר התגובה היתה לדברים ששפירא כתב. ואני עדיין עומדת על דעתי - עיתונאים ופרשנים, רוב אלה שאני שומעת בערוץ 10 או 22 הם ממש לא נפוחים מחשיבות או ריקים מתוכן. לא יותר משפירא עצמו. ולא חרפתי או גידפתי אלא השתמשתי במילים שהוא עצמו השתמש בהם.

י מ י ת 2

New member
אני הזכרתי את ירון לונדון ולא הזכרתי את

מי שתקף אותו כל אחד רשאי להבין מה שהוא רוצה. אם אתה לא תקפת את ירון אז זה לא היה מכוון אליך. ובכלל אנחנו בסוכות שבה סוכת שלום. אז שיהיה שלום על ישראל.

תופעה ידועה של התבצרות בדברים

אני התייחסתי במקרה זה לאירוע ספציפי שכל הפרשנים הכניסו חלק גדול מהציבור לבהלה, בהעלאת נבואות שאין להן שום בסיס אלא מדמיונם.
וזו עובדה ידועה לכולם.

במקום זה את מוסיפה הערה המכפישה אותי אישית במקום להתעסק בענין.
וכעת גם כאילו לא התייחסת למה שכתבת בבירור, הכל כדי "לעקם" את הנושא ולא להיראות כמי שהתנהגה שלא כשורה.

לא חירפת ולא גידפת אלא השתמשת במילים שלי עצמי?
איך זה מסתדר עם פעמיים אמירה אישית נגדי ?
למשל לעי"ל : ".......הם ממש לא נפוחים מחשיבות או ריקים מתוכן. לא יותר משפירא עצמו....."
או ההודעה הראשונה: "אתה לא אוהב עיתונאי? זכותך. אבל אל תכנה אותו בכינויים. אני לדוגמה חושבת שירון לונדון וקירשנבאום מלאים בתוכן, והם ממש לא נפוחים מחשיבות. לא יותר ממך בכל מקרה".
ואני הרי כתבתי במפורש מהו המקרה הספציפי שהתכוונתי אליו ולא כתבתי על ירון לונדון.
שתי ההודעות הנ"ל שלך אינן התקפה אישית עלי ??? כל בר-בי-רב יזהה כאן נסיון לעלוב בי.

מאז אני גולש בפורום, האם אי פעם פגעתי אישית במפורש באחד הגולשים ? בך ? זה לא קרה. להיפך, אני תמיד מגונן על אנשי הפורום מפני אורחים לרגע שמתנפלים.
אז מספיק עם ההיתממות.
התנצלות היתה צריכה להיות הצעד הנכון שיסגור את הענין, ולא נסיון להתפתל עם כל מיני אמירות שלא קשורות לתוכן המקורי של ההודעה שלך.
שתיכן עשיתן מעשה שלא ייעשה בפגיעה אישית בגולש בפורום, בהתייחסות לגופו של גולש ולא לגופו של ענין, ובמקום להתנצל, שתיכן מציגות תירוצים שלא מחזיקים מים.
בן אדם צריך לדעת מתי הוא צריך להבין שהוא לא היה בסדר ולפעול לשם כך.

אז מכיוון ששתיכן מתבצרות בעמדותיכן, הרי אין כאן מקום לדבר יותר על הענין, מי שמנסה להעליב אחר ולא רואה עצמו כמעליב, אין טעם להמשיך להסביר לו.
מבחינתי הנושא סגור.

עמיקם10

New member
לא ראיתי את זה בעיתון

ישבו אבנר שלו-שהיה ראש לשכה של דדו-אחר כך יו"ר יד ושם. מרדכי גזית - ראש אמ"ן אחרי המלחמה והשלישי ששמו לא זכור לי ראש לשכתה של גולדה-- עם ירמיהו יובל שהיה כתב צבאי- ב-73- והסכימו על הנקודה שארה"ב לא היתה מוכנה לפתוח בגשר האוירי- אם ישראל היתה מגייסת מילואים. לפי התפתחות המערכה ו'השיגי חיל האויר'- ברור שהיו חסרים כ-100 פנטומים לישראל. ההקפדה על קוצו של יוד- מצד ארה"ב- מעלה אם כן את התשובה- שישראל יכולה לסמוך רק על עצמה.

הדסהש1

New member
כמו שהיה ביום כיפור אמש בערוץ 10

היתה כתבת תעודה על "ליל הגילשונים" גם שם היה כאןס
ומי הואשם הש"ג והקצינים הזוטרים..כל המפקדים הגדולים
טענו שלא ידעו על מה שיתרחש..ועל ההודעות שיש משהו חריג באויר...

למעלה