שאלה בעקבות כמה הודעות שרצות..

Michallllllllll

New member
שאלה בעקבות כמה הודעות שרצות..

איך אפשר להתחיל טיפול בלי להיקשר יותר מדי למטפל/ת? כדי שבסוף לא יכאב ושלא נפתח תלות?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מאוד פשוט!!!

יש איזשהי ציפיה מפסיכולוג לפתור למטופל את הבעיות תמורת כסף. זה ממש לא הולך ככה. טיפול פסיכולוגי צריך להילקח כשאדם נמצא במצב שבו הוא לא יכול לפתור את בעיותיו לבד, לאחר שניסה כל מיני דרכים. ההליכה לפסיכולוג היא מלחמה מחודשת של האדם על בעיותיו ולא העברת הבעיות אל אחריות הפסיכולוג. פסיכולוג טוב צריך לדעת לכוון אותך נכון לפתרון בעיות כך שאת תתני את התשובות ושאת תיפתרי לעצמך את הבעיות!!!פסיכולוג טוב הוא אדם שפשוט יושב ומקשיב, מנסה להבהיר נקודות אבל בשום אופן לא פותר או עוזר לפתור את בעיות האדם מולו- אלא אם כן מדובר במצב חירום. רק כך יכול המטופל להתמודד מול הבעיות שלו התמודדות מחודשת ולהילחם. רק כך לא תיווצר תלות ולא יווצר מצב שבו האדם לא יכול בלעדי הפסיכולוג שלו ומשלם לו אלפי שקלים בחודש (למרות שבהחלט יש פסיכולוגיים שמעודדים את העניין על מנת להתפרנס יותר טוב ונותנים עצות ממשיות למטופלים שלהם) בכל מקרה ובכל מצב רק האדם עצמו אחראי לפתרון הבעיות שלו ולא שום פסיכולוג או אדם אחר. מה שהאדם יעשה על מנת לפתור את בעיותיו-זה מה שהוא יקבל בהמשך חייו.

מורןא

New member
זה יכול להגיד כמה דברים

הרבה דברים. אחת האפשרויות המרתקות לטעמי בטיפול זה היכולת לקחת את המטפל ולשים אותו בנעליים של כל מיני דמויות משמעותיות שהיו לך במהלך חייך, לרוב הורים. למושג קוראים העברה אם לא שמעת עליו. יש רגעים שההעברה הזו מעיקה ומכאיבה כי את יכולה לראות את הפסיכולוגית שלך ממש כאמא ולאהוב אותה ככה ואז לצאת כל פעם מהחדר שלה ולגלות שהיא לא באמת אמא שלך. שהיא לא זו שמכינה לך מרק עוף כשאת חולה והיא לא זו שדואגת לך כשאת נוסעת רחוק. מצד שני הכאב הזה מלמד אותך הרבה על התמודדויות בחיים. ובגלל זה אני חושבת שדווקא העברה עוזרת לטיפול. כמה שזה כואב זה מצמיח מאד. מטפל טוב יידע לקחת את החוויה של ההעברה ולהשתמש בה לטובתך ולקידום הטיפול. אז אותה תחושת העברה היא זו שגורמת לך להיקשר בצורה חזקה למטפל/ת והיא זו שגם מלמדת אותך על החיים. זה לא אומר שאם נקשרת חזק למטפל אז המטפל לא טוב. זה אומר שבאמת לטיפול עם מטען מסויים והמטפל היה הדמות בו השתמשת כדי להעביר אליו את המטען. מטפל טוב הוא זה שידריך אותך איך להתנתק ממנו בשעת הצורך וכמובן לא ישתמש בהיקשרות החזקה הזו בשביל הצרכים שלו.

מורןא

New member
אני מרגישה אשמה ואחראית לפחד הזה של

שלך... אז כמו שכבר כתבתי בהודעה אחרת שלך אל תתכנני שלא להיקשר. מטפל טוב ינתב אותך גם כשתהיי קשורה מאד. חלק מטיפול טוב וחזק זה ההיקשרות הזו שמכאיבה. מטפל טוב יידע לרסן את הרגש הזה אצלך ולא לתת לך לשקוע בפנטזיות לא מציאותיות. זה נכון שמה שאני כותבת על הפרידה זה מכאב ועצב אבל יחד עם זה תאמיני לי שאני לא מתמוטטת מזה. אולי כי דרך הטיפול למדתי לא להתמוטט יותר מידי מדברים ולהעזר בהיגיון. אז כל דבר בעתו. תקשרי, תאהבי ותעזרי. כשתצטרכי להיפרד תקבלי כלים וכבר תהי הרבה יותר חזקה... את רואה, אני לא מתחרטת שנקשרתי אלייה, לא יכולתי בלי להיקשר זה היה חייב לקרות... מורן

Michallllllllll

New member
תודה מורן .זה היה חשוב לי לשמוע..

ואת לא אחראית לזה בכלל.. זו אחת הסיבות שבגללן אני כל הזמן דוחה טיפול.. מיכל.

למעלה