שאלה בעקבות סרט שראיתי ביוטיוב על צוללת חופשיה שמתה בצלילה

שאלה בעקבות סרט שראיתי ביוטיוב על צוללת חופשיה שמתה בצלילה

שלום, ראיתי לאחרונה סרט על המקרה המפורסם של Audery Mestre שמתה ב-2002 לאחר שבעומק 171מטר לא נפתח לה הבלון שיעלה אותה מעלה (מצ"ב קישור). השאלה היא מדוע צולל הבטיחות לא נתן לה לנשום מהאוויר הדחוס שלו? בסרט אני חושב שאומרים שזה היה הורג אותה. השאלה העקרונית היא, האם צולל מיכלים יכול לחלוק את האוויר שלו עם צולל חופשי שהוא פוגש בעומק?

תודה

חי בר

New member
נו, בחכמת הבדיעבד היא מתה גם ללא האוויר מאת צולל הבטיחות

אני מנחש, שתפקיד צולל הבטיחות (בעומק 170 מטר זאת ממש לא צלילה פשוטה בכל מובן אפשרי!) היה בעיקר לסייע למשל בפתיחת הבלון להצפה וכו' ולאו דוקא למקרה שצריך לחלוק את הגז מחמש המיכלים שלו יחד עם אודרי ז"ל?

אילו לקחה ממנו נשימה מהווסת, שניהם היו נאלצים להמשיך יחד כל הדרך למעלה- מעומק כזה זה תהליך מסורבל וארוך, לא בטוח שממילא היתה שורדת את זה. כמובן במקרה כזה יכלו בזמן העליה לדאוג להוריד תוספת מיכלים כדי שיספיק לשניהם לחניות דקומפרסיה ארוכות וכו'- מה שגרם לכל מיני שמועות שאולי התאונה לא היתה באמת תאונה אלא מעשה מכוון

לקחת "רק נשימה קטנה" בעומק כזה ולטוס למעלה- כנראה גם היה גורם לפציעה חמורה ו/או מוות ממילא.

אמנם לא מומלץ, אבל יש הבדל גדול אם צולל חופשי לוקח שאכטה בעומק 20 או 30 מטרים ולעלות למעלה תוך פליטת אוויר עודף (יש לא מעט צוללים שנותרו בחיים כדי לספר על זה) לעומת עומקים של 150-170 מטר... נו, זה לא קייטנה זאת צלילה מסוכנת בכל מובן אפשרי- למרות כל אמצעי הבטיחות.

תודה. מעניין אותי מה ה"נהלים" או הנוהג במקרים כאלו...

אני מניח שבמקרים ותגובות אפשריים הנבחנים לפני צלילה הגיוני שתהיה התייחסות גם לכשל במערכת בלון ההצפה (תקיעה שלו, בריחה שלו ללא הצולל וכו'). יהיה גם מעניין לשמוע ממישהו שעוסק בתחום, האם יש פה כאלו?
&nbsp
&nbsp

AlonPe

New member
לא'מסוגל להבין את זה.

איזה מוות מטומטם.
נכון, אני עצמי לא טיפוס אתגרי במיוחד.
אבל יכול לדמיין ולהבין את הריגוש בכלמני אתגרים שונים ומשונים.
(כמובן שרק המחשבה על זה מעייפת אותי)
אבל האתגר הזה - הוא כל כך טכני.
זה בסך הכול מספר. 550 פיט במקום 500 או כמה שזה לא היה.
כל הרבה מאמץ, שפה הסתיים במוות, מטומטם ומיותר.

למעלה