שאלה, בערך...

King Of Kromags

New member
שאלה, בערך...../images/Emo103.gif

יש כל מיני מנהלים, שיוצא לי לקרוא התכתבויות שלהם, בלוגים, וכאלה, שכל הזמן מדברים על כמה שנורא קשה להם. כמה שהם היו רוצים להתאבד. מצד אחד הם מצפים שיבואו אליהם בגישה רצינית, ומצד שני הם אומרים "הלוואי והייתי מת" על כל שטות. איך אנחנו אמורים לקחת מישהו כזה, כשאי אפשר להבדיל בין הודעות בהן הוא צוחק ובהן הוא לא?

Drorrrrrr

New member
אני חושב שעצם היות הבלוג הוא מקום

לכתוב ולהוציא רגשות, ואם הרגשות הם של מאיסה בחיים, או מאיסה בלחץ הנוראי [שעובר על הבנאדם] אני לא חושב שיש מקום לקחת את מה שכתוב שם כהודעת התאבדות. לא פעם כתבתי שנמאס לי ודברים כאלה, אבל תמיד דאגתי לציין שאני לא הולך להתאבד. יש כאלה שפשוט רוצים את הצומי הזה, ולכן גם אם כתוב להתאבד לא צריך ישר להקפיץ את אפרת/ נטע/ רינת[?]. אני מדבר עכשיו על מנהלים כעל כלל הגולשים כיוון שאני לא רואה הבדל בין מנהל שכותב בלוג לבין גולש שכותב בלוג [שאינו קשור למערכת]. בקיצור: אני לא חושב שצריך לקחת כל הודעה כזו של "בא לי למות" ו"חבל שאני חי" כרצון להתאבדות, אלא להחשיב את זה כבאסה זמנית.

ה מוזה

New member
למה ?

אני מעדיפה את הגישה של עדיף הקפצה מיותרת של אפרת/נטע או סה"ר מאשר להצטער אחכ חושבת שכל הודעה שיש בה מצוקה צריכה להגיע למי שיותר מוסמך לפרשן אותה ולא לקחת את האחריות העצומה הזו כשלא מצוין בפירוש ע"י גולש וכלל לא משנה מנהל או לא "זו לא הודעה אובדנית " ויש בה סממנים של מצוקה להעביר הלאה ..

Drorrrrrr

New member
מכיוון שאני חושב שלפעמים אנשים

רוצים לפרוק מתחים ודברים שמעיקים עליהם בלי לחשוב על דברים שיקרו אחרי שאנשים יקראו את הבלוג או את ההודעה. כל כך הרבה פעמים כתבתי בבלוג כל מיני דברים ואנשים באו לשאול אם הכל בסדר, ואני לא חושב על הדברים האלה מלכתחילה. נכון, לא פעם כתבתי דברים ואחר כך הבהרתי שאין בכוונתי להתאבד, אבל אני לא חושב שכל דבר צריך להבהיל כל כך ולהקפיץ. כמו שאמרתי, הבלוג הוא מקום אישי ברגע של אפיסת כוחות או ההפך.

ה מוזה

New member
מה ההבדל בין הודעת מצוקה בבלוג

והודעה בפורומים ? אתה לוקח על עצמך אחריות כבדה מדי לפעמים הודעה שאתה ( מבלי לפגוע שאינך מצויד בכלים או בניסיון) תפרש כ"צחוק" עלולה בהחלט להיות אדם שזקוק לתמיכה אתה לא יכול לדעת .. וכן גם הודעות מצוקה מהבלוגים מועברות באופן מיידי לסהר ככה אני פועלת בכל אופן כשנתקלת בפוסט שמעורר בי שאלות , אני לא הסמכות לתת תשובה מעבירה מייד קישור לסה"ר וכן , אם יהיה צורך יהיה גם טלפון בכל שעה שהיא . הבלוג היא מקום אישי - זה לא הופך אותו לפחות חשוב להיפך .. אני בדעה שלא משנה היכן נכתבת ההודעה הנוהל הוא אותו נוהל

Drorrrrrr

New member
יש הבדל גדול בין הודעה שנכתבה

בפורום תמיכה נפשית לבין בלוג. לפורום תמיכה נפשית באים אנשים כדי לקבל תמיכה ומן הסתם גם אנשים אשר במצב נפשי קשה מגיעים לשם [דוגמת הנער שבלע 50 כדורי אופטלגין וסה"ר איתרו אותו]. הבלוג הוא מקום אישי, זה מעין יומן פרטי אך חשוף לתגובות ולרגשות הציבור, ולכן אני לא חושב שצריך גם להכנס לשם. כמובן שדעתי אינה קובעת, ואם יצילו אדם ממוות ע"פ פוסט בלוג לא יהיה אדם המאושר ממני, אך עדיין אני עומד בדעתי.

ה מוזה

New member
נראה לי שכאן כדאי תגובה של אפרת

או של נטע יש נהלים ברורים לגבי הודעות שחלים על כל ההודעות שעולות בתפוז לא רק על ההודעות בפורום תמיכה גם בבלוגים ובכל פורום בתפוז זה לא שיש "משטרת תפוז "שמחפשת הודעות כאלו אבל והיה ונתקלים בהודעה שאינך יודע להחליט האם היא "בצחוק" או לא .. תעביר למי שכן יכול להחליט אז מה שאתה בעצם אומר כאן הוא שאם תראה פוסט בבלוג שמצביע על מצוקה מצוקה שהיא מעבר ל"איזה יום בעסה היה לי " אלא הודעה שיש בה מצוקה נפשית - לא תעשה כלום ?

Drorrrrrr

New member
אני לא יודע, זה תלוי.

תלוי בניסוח המשפט, תלוי באיך שהפוסט כתוב, תלוי בסגנון פוסטים אחרים, זה תלוי בכל כך הרבה דברים. אבל אם אני אראה אדם במצוקה, אל תדאגי- אני כבר אדאג שהדבר יטופל, אני לא עד כדי כך אטום :).

neta s

New member
הודעות מצוקה

ככלל, כן, אנחנו מעדיפות שיקפיצו אותנו (אפרת ונטע - לרינת אין טלפון בשלב זה). בכל מקרה של ספק - אין ספק. גם אם אתה נתקל בהודעת מצוקה שבה נאמר במפורש שמישהו לא רוצה שיגיבו לו, שהוא לא באמת רוצה להתאבד, אבל אתה חש מתוך ההודעה עצמה שיש כוונה אובדנית, שיש מצוקה קשה, שיש בעיה - אל תהסס. תתקשר מיידית אלי או לאפרת, על מנת שנוכל לבקש מאנשי המקצוע לבדוק את זה. ואני מדגישה שוב את אלמנט המהירות. כמו שראינו במקרה של אתמול, לפעמים חצי שעה יכולה לעשות את כל ההבדל, וחשוב לפעול במהירות. לעניין עצמו - אנחנו חושבים שאם אנחנו ממתגים את עצמנו כ"תפוז אנשים" - מה שהכי חשוב לנו זה האנשים. מסיבה זו אנחנו לא מתעלמים ממצוקה, אנחנו לא מוחקים אותה (יש פורטלים שמורים לעשות את זה), ואנחנו מעוניינים לאפשר לגולשים להוציא את מה שיש להם. נכון, הרבה פעמים עצם העובדה שיש מקום לפרוק ויש מי שמקשיב - מספיקה, וזה לא מגיע להתאבדות. אין ספק שדרור צודק בגישה של - לא צריך להיבהל מכל דבר. אבל אנחנו כן מתייחסים במלוא הרצינות להודעות מהוסג הזה, ומבקשים שוב שתעבירו אלינו את הדברים, גם אם אתם לא חושבים שיש סכנת התאבדות ממש.

neta s

New member
לא הבנתי מה אתה שואל

אתה שואל מה לגבי מנהלים שכותבים על עצמם, או מה עושים עם תגובות טיפשיות.

King Of Kromags

New member
../images/Emo103.gif

יש מנהלים, שמדברים על כמה שהם רוצים למות, וכמה שלא טוב להם, וכאלה. ואני דיי בטוח שהם מדברים ברצינות. אבל יש עוד אנשים שאומרים שהם רוצים למות כשרע להם מאוד, או משהו כזה, ואז דיי קשה להבדיל מתי הם רציניים ומתי לא.

neta s

New member
באמת קשה

גם לדעת להבדיל בין מצוקה "רגילה" לבין כוונה אובדנית (רצון להתאבד), וגם בכלל לדעת שיש אנשים שקרובים אלינו, שבאמת עוברים דברים קשים וכואבים. לשאלה שלך - אנחנו מתייחסים ברצינות לכל מצוקה. אנחנו כאן... בפורום, באיסי, במסנג'ר

למעלה