שאלה בפיסיקה - דחוף!!

• פותח הנושא Hola
  • פורסם בתאריך

Hola

New member
שאלה בפיסיקה - דחוף!!

שלום לכולם, יש לי שאלה בפיסיקה: אני כרגע פותרת תרגילים מהספר הכחול של "אשל", פרק 2 על חוק קולון. אשמח אם מישהו מכם יוכל לעזור לי בשאלה 5 ובשאלה 17ב'. תודה מראש!

Arie18

New member
איפה הבעיה ../images/Emo35.gif ../images/Emo9.gif

אני משער שאת רק מתחילה עם החומר, אבל אם תכתבי מה בדיוק הבעיה הספציפית שלך אז יהיה לי יותר קל לעזור
לשאלה 5 - כל מטען מרגיש אותו גודל כח
הסיבה לכך היא ש 3 המטענים שווים, ועל כל מטען מפעילים 2 מטענים עליו כוחות חשמליים (של דחיה
כי הסימנים שווים אצל כל המטענים
). לכן, צריך רק לחשב את כיוון הכוח השקול על כל פעם וזה ע"י בחירת מערכת צירים שראשיתה היא המטען שאת רוצה לבדוק. מוצאים את הכוח השקול כמו שמוסבר בדוגמה שבספר (עמוד 17) לשאלה 17 - זו שאלה שמשלבת קצת מכניקה. אם את לא שולטת טוב במכניקה אז כדאי לך לפתור רק את סעיף א'. בסעיף א' את אמורה לפתור רגיל כמו שאלות קודמות על תרשים כוחות וכו'. כדי לחשב את האורכים (R בחוק קולון) תעשי שיקולים טריגונומטריים (כלומר ע"י טריגונומטריה אפשר להביע את האורכים) את צריכה להביע את קוסינוס אלפא (אלפא זו זוית שלא נתונה אלא זו זווית שאת מסמנת אותה) ואז יש נוסחה שאני לא זוכר איך להוכיח אותה שאומרת שהכוח השקול (רק במקרה הספציפי של סעיף א'
זו לא נוסחה לכל תרגיל) שווה ל 2 כפול הכוח שכל מטען מפעיל כפול קוסינוס אלפא (את קוסינוס אלפא את הבעת ואז את יכולה להציב ולמצוא את הכוח השקול על המטען מינוס q) לסעיף ב' - הכוח השקול שמצאת בסעיף א' הוא הכוח הצנטריפטלי. משווים לנוסחת תנועה מעגלית ומוצאים את המהירות. לסעיף ג' - בגלל ש d >> a כלומר d גדול מאוד מ a (נניח ש d זה 100 מטר, אז a זה אלפית ס"מ) אז לכן את מציבה a = 0. את משווה אם אני לא טועה את הכוח השקול ל KX שזו נוסחת תנועה הרמונית ואמורה להוכיח שם משהו ואת זה אני לא זוכר.

Gidali

New member
שאלה 5

בעקרון תבחרי קודקוד מהמשולש ותשרטטי עליו את כל הכוחות הפועלים (ישנם 2 כוחות והם שווים, נסמן כל אחד באות F ) ממספר חישובים נראה שהשקול הוא R=2F*cos30 וכעת נותר רק להציב במקום F ונקבל את התשובה

למעלה