שאלה בפסיכולוגיה אבולוציונית

Wolverchenus

New member
שאלה בפסיכולוגיה אבולוציונית

אנחנו מכירים מפסיכולוגיה אבולוציונית שנשים בררניות יותר כי ההשקעה שלהן בילד היא יותר גדולה. אבל אנחנו מכירים מחיי היום יום נשים שהן ממש ממש שונות. אני רוצה להצביע על שני טיפוסים ולהציע פתרונות ותגידו לי מה אתם חושבים. אני מכיר שתי בחורות. א' היא בחורה שמפלרטטת עם כל דבר שזז, מכירה אינסוף בנים ורשימת הבנים שהיא היתה חברה שלהם יכולה להיות רשימת קרדיטים בסיום של סרט מטריקס ממוצע. היא כותבת מכתבי אהבה אינסוף ליותר מבחור אחד ואפשר בקלות להגדיר אותה כProfessional dater. ב' היא בחורה שקופצת ממערכת יחסים אחת לשניה כאשר היא בטוחה כל פעם שהיא מעולם לא היתה מאוהבת כך בעבר ושלעולם לא תחווה אהבה כזו שוב (עד הפעם הבאה) כמובן שיחסי מין הם חלק מהעסקה בכל אחת מהפעמים. חשבתי שאולי המניעים של א' (אם הם אבולוציוניים) הם להבטיח הגנה ומשאבים מהגברים (כאשר רוב הגברים פשוט נדחים מההתנהגות הזו). לב' קשה לי למצוא מניעים כי כל בחור כזה היה שווה הריון בימים ההם ומה הטעם להיות לא בררנית בכלל? (או לפחות לא לשאוף לאיזשהו אופטימום ברור) אגב, הדחייה שלנו מנשים שכאלה כבנות זוג לטווח ארוך זה בגלל אי היכולת שלנו להיות בטוחים שהילדים יהיו שלנו, זה אחד, אבל לדעתי יש פה גם סלידה מהעובדה שהן לא בררניות ואולי יביאו ילדות לא בררניות בדור הבא. או שאני טועה? טוב, קיצר, זה שרשור להסדרת מחשבות בעקבות דיון שערכתי עם כמה חברים.

22ק ו ס ם

New member
אין סתירה

קודם כל, פסיכולוגיה אבולוציונית עובדת על סטטיסטיקות והסתברות. תמיד יש שונות בין אנשים בכל התנהגות שרק תעלה על דעתך. שנית, האבולוציה לא מכתיבה לך איך להתנהג כי מה שהיה בעבר לא אומר שום דבר לגבי העתיד. יש לך פרה דיספוזיציות מסוימות אבל אתה חופשי לעשות כרצונך. כמו שכתבת, שימוש באמצעי מניעה פותר הרבה בעיות שהיו מנת חלקן ולא צריך להתעלם מזה. שלישית, התנהגויות אוניברסליות לא אומרות שכולם צריכים להתנהג בצורה זהה. יש שונות בין אנשים בכל מיני תכונות ומודלים שונים מנסים לחזות איך יתנהגו אנשים שונים בנמצאים בקצוות שונים של אותה תכונה. יש גם הבדלים שונים שנובעים כתוצאה מגיל (לא אמרת בנות כמה הנשים). תחשוב למשל על גבר ממוצע: הוא היה רוצה לשכב עם הבחורות הכי יפות אבל סביר שלא תהיה לו גישה אליהן ולכן יאלץ להתפשר. לעומתו, בראד פיט, יכול לשכב כמעט עם כל אישה שהוא יחפוץ אז אין לו סיבה להתפשר בנושא.

Wolverchenus

New member
תודה. ממש מעניין.

גיל הנשים הוא 20. מה באמת ההשפעה? הן לא בגיל של נואשות.

22ק ו ס ם

New member
גיל 20 זה עדיין גיל צעיר

במיוחד בעולם המערבי. זה גיל שבו שני המינים מנסים דברים בלי לחשוב יותר מדי על העתיד, על מחויבויות ועל משפחה. מה שהם רוצים זה בעיקר להתנסות ולומדים מזה.

Wolverchenus

New member
זה ידע עממי אבל זה לא מתיישב

עם זה שהפסיכולוגיה שלנו נבנתה בתקופה שלא היו אמצעי מניעה ולא היה זמן לבנות "להתנסות" כי להתנסות זה כנראה להפוך לאימא. או שאני טועה?

22ק ו ס ם

New member
העובדה שהן לא נכנסו להיריון

מאפשרת להם להמשיך להתנסות בלי לשאת במחיר לא?

מעניין לציין

שבראד פיט בחר באישה שבעיני רבים נחשבת לממוצעת, אולי אפילו פחות מממוצעת - הבחורה מהסדרה "חברים",שכחתי את שמה. הם חיו כמה שנים ביחד, עד שנטש לטובת מישהי אחרת,השחקנית אנג'לינה ג'ולי,שנחשבת להרבה יותר יפה, על פי מודל היופי הסטנדארטי. אני לא כל כך מעודכן בנושאים הללו, אבל אם אני לא טועה, הם גם הביאו ילד לעולם.

לפי דעתי שתי הדוגמאות הן....

פסיכולוגיה רגילה ושל שתי נשים שעברו אירוע כלשהו שגרם להן להתנהג כך (נשים ששוכבות עם גברים רבים אלה נשים שבדרך כלל מחפשות חום ואהבה במקום הלא נכון)

22ק ו ס ם

New member
ניתוח פשטני מדי

הייתי נמנע מניתוחים פסיכולוגיים של אנשים שאתה לא מכיר, זה לא רציני (בלי קשר לעובדה אם ההסבר שלך נכון או לא).

Wolverchenus

New member
שאלתי פרופסור מאוניברסיטת קולורדו

thanks for your query. usually when we scientists talk about differences, we refer to differences in the MEANS of the two sexes. the average male, for example, is taller than the average female. yet there can be wide variation within a sex. for example, some women will be taller than the average male and some men will be shorter than the average woman. hop this helps. greg gregory carey department of psychology and institute for behavioral genetics university of colorado boulder co 80309-0345 phone: 303-492-1658 fax: 303-492-2967 email: [email protected]

למעלה