שאלה בפסיכומטרי

new user

New member
שאלה בפסיכומטרי

אולי זה כי אני עייף אבל אני לא מצליח לקלוט למה משפט עם המילה "שום" הוא משפט ישי. המשפט הזה: שום אורלוגין אינו קורא חצות נראה לי מאוד כמו: אין אורלוגין שאינו קורא חצות או אף אורלוגין אינו קורא חצות מה שאומר שלא קיים שעון שאינו קורא חצות כלומר: כל השעונים קוראים חצות, שזה כמובן טענה כללית. מה שכן, אם אני למשל שם את המילה "שום" במשפט כמו: "שום חלון לא ישבר" אז זה קצת נשמע כמו הבטחה אבל לא חוק... כניראה שאני לא מבין את המשמעות של המילה "שום"... מקווה שתוכלו להסביר לי את העניין, רן.

new user

New member
../images/Emo105.gif ../images/Emo105.gif ../images/Emo105.gif ../images/Emo105.gif

קפיץ קפוץ אל תחילת השורה

אף חלון לא ישבר

כלומר - כל חלון לא ישבר. אני לא כל כך מכירה את השיטה שבה אתה עובד אבל ככה נראה לי.

new user

New member
אז זהו שלא...

לפי הספר המילה שום מציינת משפט ישי, והם נותנים דוגמא: "שום ספורטאי אינו מעשן" נב: ספר קידום, הספר הגדול, עמ´ 602 למטה בין הדוגמאות שוב תודה מראש.

משפט יישי

נוהגים להבדיל בין שני סוגים עיקריים של טענות, טענה כללית וטענה יישית. טענה כללית - מספרת על כללים מסוימים בעולם. לדוגמא: "כל החלליות הבין-כוכביות לא יכולות להמריא אנכית" טענה זו לא מתחייבת שבכלל קיימות חלליות כאלה היא רק מספרת על תכונותיהן. כדי להפריך אותה חייבים להביא טענה שאומרת שיש חללית בין-כוכבית שממריאה אנכית. לעומת זאת הטענה "אין חלליות בין-כוכביות" אינה סותרת אותה. טענה יישית - מספרת על קיום משהו בעולם: "יש עכבר ורוד" כדי לסתור את הטענה הזאת את חייבת להביא טענה ששקולה ל - "כל העכברים אינם ורודים" מקווה שההסבר הלא מסודר שלי היה מובן

שום - מה זה בדיוק?

אמנם קצת באיחור (היה לי מבחן ביום שישי): שום זה משהו,כלשהו,מאומה (להזכירך "מאומה"="לא כלום"="משהו"). מאוד קשה להסביר את המשמעות של "שום" ע"י שימוש במילים אחרות אבל אני אנסה בכל זאת- זהו משהו שהוא קצת או מעט, אבל קיים. הבלבול העיקרי נוצר בגלל שמשתמשים בו לרוב על דרך השלילה - להראות דווקא שמשהו לא קיים. אפשר להחליף ולכתוב "יש" או "מעט" או במקום המילה "שום" ואז זה יראה (אולי קצת מעוות אבל) יותר הגיוני. דוגמאות: "שלא היה בו שום דופי" - שלא היה בו מעט דופי "אין ביניהם שום דמיון" - אין בינהם מעט דמיון חשוב לשים לב שלא כל משפט שמופיעה בו המילה "שום" הוא משפט יישי!! "שום חלון לא ישבר" - זהו משפט יישי - משמעותו שיש חלון שלא ישבר וזה לא אומר כלום על שאר החלונות. לעומת זאת אם היה כתוב "אין שום חלון שישבר" אז זו היתה הופכת להיות כבר טענה כללית שמשמעותה - "כל החלונות לא ישברו". שום אורלוגין אינו קורא חצות = טענה יישית - יש אורלוגין שאינו קורא חצות אין שום אורלוגין שאינו קורא חצות = טענה כללית -כל האורלוגין קוראים חצות. מקווה שהסברים שלי מובנים, אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לשמוע

s t y l e

New member
שום זה כמו כל

שום אורלוגין לא מצלצל בחצות... כל אורלוגין לא מצלצל בחצות... אין _שום_ הבדל בין השתיים

למעלה