שאלה בפרופורציה

דנה^^

New member
שאלה בפרופורציה

אם AC*CM*PB = AB*BM*CN אז AC חלקי CN שווה לPB חלקי AB שווה לCM חלקי BM?

ויקי16

New member
הממ...מפחיד אותי מה שרשמת...../images/Emo5.gif

זה מתוך שאלה כלשהי..? אז אולי תעלי אותה..? זה ממש יעזור לי לעזור לעצמי ולך... אגב אם יש לך שאלות בגיאומטריה שאת לא מצליחה בבקשה תעלי אותך לפורום הזה...

לצערי זה לא כך...

ניקח דוגמה פשוטה : 2 · 4 · 8 = 4 · 4 · 4 את מוזמנת לחלק כמו שהצעת, ולהיווכח שזה לא נכון !
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

דנה^^

New member
כן

כשלא הייתי בטוחה בדקתי עם מספרים וראיתי שלא יוצא פשוט זכרתי שהמורה עשתה משהו דומה בתרגיל אחר, בסוף בדקתי והיא עשתה בסדר.. כנראה זה מה שקורה כשחצי ישנים בשיעור :) ממילא זה לא בדיוק הוביל אותי לאנשהו אז לא משנה.. אווף אני לא מצליחה כרגע כלום! דיי אני הולכת למורה ואומרת לה שתמחק אותי מהרשימה של המועד ב´ וזהו. ויקי אני אשתדל לצייר ולהעלות את התרגיל מחר פשוט כרגע המחשב לא הכי מגיב

Arie17

New member
דנה - אל תוותרי על מועד ב´

זה רק עולה עוד איזה 20 שקל ולוקח לך כמה שעות וזהו, זה כל מה שאת מפסידה מועד ב´ לא יכול להרוס לך את הציון וחוץ מזה גיאומטריה זה לא כל המבחן ואם תכתבי שאלות - תכתבי מאיזה ספר ואיזה עמוד שאלה אז אני אשמח להסביר לך את התרגיל וגם את הטריקים, אם יש בו...

דנה^^

New member
תגובה

ויקי, את התרגיל פתרתי (טוב לא חוכמה- הסתכלתי בדרך של המורה אבל עכשיו אני מבינה מה צריך לעשות בתרגיל כזה ואיך לפתור אז זה גם משהו, נכון?), ביקשת אותו אז אני מצרפת. אריה, זה לא עולה לי 20 שקל כי זו לא הבגרות :) זה מועד ב´ כדי שלא יהיה לי נכשל.. אני עדיין מתלבטת מה לעשות, בעיקרון כבר עבדתי המון וחבל לי לא להיבחן (למרות שיש לי גם עוד מה ללמוד) אבל כשאני לא מצליחה תרגילים של 3 שורות הוכחה זה ממש מייאש.. כרגע אני תקועה ב"בעייה לדוגמא" שלפי הצצה היא פתורה גם ב3 שורות.. :( אולי אני אמשיך לעבוד ונראה כבר מה יהיה, או שאני אסתכל בהוכחה ואלמד אותה טוב.. כל כך מקווה כן להצליח.. ורק נשאר לי להגיד המון המון תודה על העזרה.

ויקי16

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo26.gif הסבר לכאן, בבקשה...

אין לי מושג איך מוכיחים את זה
רשמתי את כל התלס שיש כאן ואת כל המשולשים הדומים...מה הלאה? פלייייז שמישהו יסביר...יש לי מחר מועד ב´...אחר כך אני מבטיחה לא להציק ... תודה מראש...

דנה^^

New member
דרך נוספת

PM||AC ולכן BP:AB שווה ל BM:BC MN||AB ולכן CN:CA שווה ל CM:CB CM:CB+BM:BC= BC:BC=1 לפי כלל המעבר BP:AB+CN:CA=1 ** אם זה לא נכון- תלונות למורה שלי (אלא אם שיניתי משהו בדרך שהיא לימדה :\)

לדנה

בוודאי שזה נכון, ואפשר להוכיח את זה בעוד עשרות ווריאציות, שבסופו של דבר כולן מביעות אותו הדבר.
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

The Rainbow

New member
אחלה :) אני אזכור את 2 הדרכים

ורצה תיכף להמשיך לפתור אולי אני כן אקרא את הבעייה לדוגמא כי אם אני אבין ואזכור אז יהיה בסדר אחלה תודה! :)

ויקי16

New member
רון ודנה, תודה ענקית לכם!

רון, לצערי לא הבנתי את הפיתרון שלך
דנה, את שלך הבנתי בערך...בחיים לא הייתי מגיעה לזה!! מה זה? אם מה שלומדים אצלנו נקרא 5 יח"ל, אז כנראה שזה תרגיל של 7 או משהו.... אם יהיה לי כזה במבחן...זה יהרוס לי בסוף את הציון ולא ישפר אותו... שאגי, תנסה להבין את הפיתרון של דנה...(אלא אם כן תצליח להבין את של רון) שוב,
ענקית .. כיף שיש אנשים כמוכם בעולם!
לכולנו מחר !

Meijen Shaggy

New member
המצב נואש.. ../images/Emo4.gif../images/Emo15.gif

וגם לי, כמו לויקי וכמו לדנה יש מועד ב´ מחר. אבל אני כנראה במצב ממש גרוע אם גם אחרי שהפתרון כתוב לי מול העיניים אני לא מבין כלום...

ויקי16

New member
מייג´...יהיה טוב...עדיין לא ראיתי

את הפיתרון..אבל אם אני אבין, אני אסביר לך... בהצלחה מחר... אני עדיין לא בטוח באה...

למעלה