שאלה-בצק שמרים משמרים טרים/יבשים

שאלה-בצק שמרים משמרים טרים/יבשים

יש לי מתכון לבצק שמרים שמשתמשים בו בשמרים טריים אותם צריך לערבב עם סוכר, כוס מים פושרים,
להשהות לתפיחה.
אני רוצה להמיר את השמרים הטריים ביבשים. אני מבינה שבשמרים יבשים אין צורך בפעולה הנ"ל, אלא לערבב את השמרים עם הקמח ושאר החומרים,
אבל האם בכל זאת יש צורך בסוכר ובמים פושרים בתערובת להכנת בצק שמרים?

חומרים:
30 ג' שמרים טרים
1 כף סוכר
1/4 כוס מים פושרים- לערבב ביחד

3 כוסות קמח
70 ג' מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 כוס נוזלים (חלב או מים)
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח.

תודה.
 

revavonet

New member
את יכולה לוותר ולשים 10 גרם שמרים יבשים

לערבב אותם ישירות בקמח ולהמשיך כרגיל
 

almogi

New member
גם שמרים טריים לא צריך להמיס קודם

אני פשוט מפורר את הקוביה ביד ישר לתוך הבצק (אפשר לקנות שמרית שזה שמרים טרים מגורענים אבל חבל על הכסף) וזה עובד מצוין.

הסיבה לכך שבמתכונים אומרים להמיס שמרים נובעת מהתקופה שבה לא היה קרור. שמרים הם מוצר מאוד רגיש שמתקלקל בקלות בחום. לכן בעבר לפני שהשתמשו בהם היה צורך לבדוק שהם עדיין פעילים ע"י המסה במים וסוכר ובדיקה שיש תסיסה (בועות) כדי לא להרוס את כל תערובת הבצק אם הם מתו.

בימינו, כשהשמרים מוחזקים בקירור, הסיכוי שהם יתקלקלו קלוש ולכן אין צורך בכל הניג'וס הזה של המסה ואפשר להוסיף את השמרים המפוררים ישר לתערובת הבצק. יש רק להקפיד שהשמרים לא יגעו ישירות במלח (להוסיף מלח אחרי תחילת הלישה) ולזכור להוסיף גם את נוזלי ההמסה לתערובת.
 

revavonet

New member


 
למעלה