שאלה בקשה עזרו לי!

שאלה בקשה עזרו לי!

יש לאביב שיר "מה הם רוצים מאביב" איזה שיר יפה! עכשיו יש שם שורה שאליה אני הכי מתחבר והיא:" שרת החינוך אני תלמיד מחורבן אבל יש לי מוסר ולזה לא צריך שיעורים..." אני רוצה שתגידו לי מה לפי דעתם אומרת השורה. נכון זוהי שאלה מטומטת אבל פשוט יש לי חבר שלא מבין כל כך את השורה והוא עושה ממנה גועל נפש בקיצור ואני רק רוצה להוכיח לו כמה הוא יצור לפעמים... תודה

חמדונה

New member
שערכים יותר חשובים מידע כללי

ושבתי הספר לא מקנים ערכים, כי הם עסוקים בלהקנות ידע. (לא מסכימה עם זה, אבל לא זאת השאלה.)

shmuelr

New member
יש משפט יותר יפה בשיר " סבא שלי איש גדול

בצבא אבל באהבה הוא אשם בפשעי מלחמה". זה יפייפה.

אבל במה אתה יותר מאמין?

ומה אתם חושבים על מה שהוא אמר על הרב עובדיה? אני חושב שזה טיפה מעליב ואולי זה מתאים לשיר אבל אני ממש לא מסכים איתו

לים של רגשות

צודקת וכשאת אומרת את זה ככה אני מסכים איתך בכל מילה. למרות שאני בכלל לא עם השורה הזאת.. לפעמים אביב מעט קיצוני. ד'א מתי יצא השיר הזה?

בוא נגיד שאת המשפט הזה המורים שלי בבצפר כבר

יוכלו לפרש לך במקומי.... הם פשוט שומעים אותו כל כך הרבה ממני. זאת ביקורת טהורה נגד תוכנית הלימוד השטחית התוכית העלובה והטורדנית של משרך החינוך ,בבתי הספר אנחנו איננו לומדים דבר לחיים מלבד איך להיות תוכים ועכברים קטנים שלומדים בשביל ציונים ,שלומדים כדי לרצות את ההורים ,לומדים ואחר כך מה שלמדנו יוצא מהאוזן השמאלית....נדיר מאוד שבבצפר ילמדו אותנו גם ערכים ומוסר כי את הערכים היחידים שלומדים בספרות ובאזרחות טוחנים כמו מים ככה שהם הופכים למעיקים ואת רובם לא מיישמים ..שלא נדבר על חוכמת חיים שאותה בחיים לא נרכוש בבתי הספר. אביב גפן כמוני היה תלמיד מחורבן לאללה אבל מלא בחוכמת חייים וידע ושנינות ומוסר וזה מה שאתה אותו מי שהוא ולא תעודת הבגרות.

Hosh17

New member
קצת היגיון

בעולם של היום עם מוסר וערכים לא כולם שורדים אז התמזל מזלו של אביב ואבא שלו היה יהונתן גפן והוא עצמו היה מפוצץ כשרון אז עשה קריירה מזה... מה שבטוח שאחרים יוכלו להירקב עם המוסר שלהם אם הם לא יקחו מבית הספר את מה שהוא מציע כדי להמשיך בחיים עם כסף ועבודה מסודרת.

TairAtias ולילה טוב ליאור

אני רוצה קודם להתיחחס ללילה טוב לליאור אז ככה אני מסכים איתך בכל מילה אחי למרות שעדיין צריך ללמוד כי בלי לימודים אתה לא "שווה". לTairAtias אני מסכים איתך אבל אני חושב שקודם זה המוסר, הערכים והעקורונות שלך ואז השאר לא ככה?

TairAtias

New member
הממ

תראה הכי חשוב בחיים זה מוסר להיות בני אדם זה כולל גם ערכים ועקרונות וכו' ללמוד כמו תוכים על השלטון האבסולוטי בהיסטוריה ועל כל מני ציירים מלפני 4000 שנה זה לא יעזור בחיים אבל מתמטיקה ואנגלית זה חשוב לשאר החיים ויש דברים שסתם מעניינים כמו ההיסטוריה של ארץ ישראל אבל בעיקרון אנחנו לומדים כמו תוכים, שבוע אחרי מבחן אני לא זוכר כלום

נכון

זה משעמם אנחנו לומדים כמו מפגרים המון שטויות אבל בשביל לעשות קצת כסף בחיים ולא להיות פועל ניקיון אתה צריך ללמוד תחרא הזה לא?

TairAtias

New member
מסתבר...

למרות שיש אנשים שהצליחו בלי.. אבל הם ממש מוכשרים

למעלה