שאלה בקשר בדיקות ?

sync25

New member
שאלה בקשר בדיקות ?

מה הבדיקות רפאיות אללו בודקות ?? ושאלה מה רמה של המבחן IELTS?? להביא אם אפשר דוגמה כמו אהגלית אקדמאית או של בגרות בתיכון ?? תודה ועוד שאלה העורכן דיין שלי מרה שכול התהליך הזה נמשך עד שנתיים וחצי עד לתשובה האם זה נכון??

Skyfire42

New member
תשובות

1) מטרת הבדיקות לוודא שהמהגר החדש לא יהווה נטל על המערכת הרפואית הקנדית, שכן כל תושב/אזרח זכאי לכיסוי רפואי מהמדינה. הן כוללות בדיקות דם ורנטגן וההנחה היא שמחלות ממאירות/סופניות ימנעו הגירה. מצבים רפואיים קבועים אחרים כגון אסטמה או סוכרת אינם מונעים הגירה. 2) על מנת לקבל את הציון המקסימלי במבחן ה-IELTS נדרשת אנגלית ברמה מעל הרמה הנלמדת ב-5 יחידות בתיכון. אם לצורך הגעה ל-67 נקודות אתה בונה על ציון מלא באנגלית - קח בחשבון שהרמה צריכה להיות גבוהה יותר מכך. 3) נכון לתקופה שלפני התהליך המקוצר הנוכחי ניתן מכתב שאומר שהשגרירות תיצור קשר תוך שנתיים. אם לוקחים בחשבון שזמני העיבוד מתארכים, 2-2.5 זו תקופה סבירה.

sync25

New member
תודה :)

אז אתה אומר בעצם אנגלית שלי צריכה להיות כמו שפת אמ ?? והשאלה יותר מדוייקת מה עושים בבדיקות הרפאיות אללו ?? לוקחים דם שולכים להמלצות של רופאים ?? אני למשל יש לי נוגדנים להפטיטיס סיי אבל אני לא חולה במחלה יש לי את הבדיקות המוחיכות לזה האם זה יהבא לכשולל ??

joe2b

New member
תשובות

לקבל 7-9 ב-IELTS (שזה מה שמקנה ניקוד מקסימלי לצורך ההגירה) צריך שפה "ברמת שפת אם". קח בחשבון שצריך את הרמה הזו בכל 4 הרכיבים: שמיעה, קריאה, כתיבה ודיבור. כמו כן קח בחשבון שזה מבחן לגמרי לא קל. הטקסט המושמע מושמע עם מבטאים שונים, שלא בהכרח את כולם אתה מזהה, ואין הזדמנות שניה. החלק של הקריאה, לטעמי, יותר קל. בכתיבה צריך לכתוב מכתב (בד"כ יותר קל) + טיעון בנושא כלשהו (צריך לדעת להתנסח בבהירות ובדיוק, עם אוצר מילים רחב, ובלי שגיאות כתיב וכמו כן בלי הרבה מחיקות ובכתב ברור). בדיבור - זה ראיון אחד על אחד, ותלוי על איזה נושא מבקשים ממך לדבר. אם יש לך מה לומר בנושא זה עוזר. אם לא - צריך לאלתר ומהר (נדמה לי תוך 2 דקות). בדיקות רפואיות - שאלון כללי אצל הרופא + בדיקה (היקף הבדיקה, כפי שהבנתי - אנחנו עוד לפני השלב הזה, תלוי ברופא שאליו אתה הולך, יכיני או קופלר) + בדיקות דם ושתן. אין לי מושג ספציפי לגבי הפטיטיס סי. אולי יש מישהו אחר בפורום שידע לתת תשובה מנסיון אישי. לדעתי, את השאלה הספציפית הזו תוכל לשאול - אחרי שתעשה חיפוש מקיף ויסודי בהיסטוריה של הפורום, כי הנושא של הבדיקות עלה שם 20 מליון פעמים - גם בפורום "ישראלים בקנדה".

gilad_no

New member
בדיקות

בדיוק היום עברתי את הבדיקות, אז להלן חוויות ממקור ראשון (הבדיקות נערכו במונטריאול עצמה ולא בישראל). שאלון כללי לגבי היסטוריה רפואית מדידת גובה ומשקל בדיקה כללית (לחץ דם, נשימה, רפלקסים וכו') לקיחת דם ושתן הפנייה לצילום רנטגן (חזה) הערה קטנה: מי שיש לו קעקועים\פירסינג, עורכים לו בדיקות נוספות (במסגרת בדיקת הדם) - דבר אשר מייקר מעט את הבדיקה

dannykor

New member
שאלה לגלעד

הבדיקות שאתה מספר עליהן הן מאוד כלליות, האם בזאת מסתכמות כל הבדיקות? מה כולל השאלון לגבי היסטוריה רפואית? האם הם מבקשים שתמסור להם את כל התיק רפואי שלך מהקופת חולים או שהם סומכים שתמלא את השאלון וזהו?

gilad_no

New member
כמו שאמרתי - בדיקות כלליות :)

הם מבצעים בדיקת דם,שתן וצילומי חזה, אבל לגבי השאר - זה לפי מה שאתה מצהיר. הטופס הינו סטנדרטי (כמו כל טופס רפואי שיוצא למלא פה ושם): - האם אתה משתמש בסמים\מכור לאלכוהול? - האם אושפזת פעם בבי"ח? - האם אתה לוקח תרופות באופן קבוע? וכו'. לא משהו שלא נתקלת בו עד כה. לא ביקשו ממני למסור שום תיק רפואי, אבל כמו שכבר כתבתי - אני ביצעתי את הבדיקות בקנדה. אולי בארץ הנוהל שונה.

dannykor

New member
מה הנוהל בארץ?

תודה גלעד ,עזרת לי מאוד. יש מישהו שאולי יודע מה הפרוצדורה בארץ ? או יכול לפחות להפנות אותי איפה לבדוק את זה?

sync25

New member
לצערי הרב אין לי שום דרך אחרת להגר

אין לי שם קרובים ואין לי בת זוג שתחסה את הניקוד החסר יש לי בדיוק 67 רק אנגלית מקסמלית כך יש לי רק 65 משהו כזה ואין לי כוח יותר לחכות ואני גם לא מעמין שאני המצא את התידי כאן במדינה הזאת אתה יודע אם לא מצאתה עד עכשיו לא תמצא יותר וגם אני פוחד שקנדה תסגור דלתות למהגרים .. ואז אני פשוט הדפוק כדור לעצמי אני פשוט לא מצליח להשתלב כאן ..

ניתן להגר גם הגירת עבודה

או הגירה קהילתית במסלולים פרובינצייאליים שהם יותר מהירים ולא צריך 67 נקודות, יש צורך ב 13 שנות לימוד עם תעודת מקצוע טכני כלשהוא, והצעת עבודה, במניטובה אפשר גם בלי הצעת עבודה על סמך המלצת הקהילה היהודית, וזה מחייב ראיון מוצלח אצל קצין ההגירה בקהילה. בטאגליינס למעלה יש גישה לשאלת הנפוצות, תקרא ותשוב לכאן לשאול שאלות ממוקדות.

elgato2

New member
אתה יודע איך אוכל למצוא מעסיק?

אני היה עוד אותו הנדסאי בעל נסיון של שנתיים כבר יש לי .. אתה יודע איפה אני יכול למצוא מעסיק אשר לוקח עובדים זרים ??? תודה על הקריאה השמח מאוד עם תעזור לי אם זה ..

למעלה