שאלה בקשר לאבחונים...

BoNoAyChI

New member
שאלה בקשר לאבחונים...

בגיל 10 (כיתה ה') אובחנתי כמחוננת... תמיד הייתי ילדה עם השגים נאים בביה"ס, אבל הרגשתי שאני עושה דברים מאוד לאט, לא מצליחה להקשיב בשיעורים שלא מעניינים אותי, לא מצליחה להושיב את עצמי לעשות ש.ב. וכל מיני דברים כאלה... חוץ מהבי"ס גם בחיי היומיום הרגשתי שקשה לי לתכנן זמנים ולהספיק דברים שקבעתי לעצמי, אפילו דברים פשוטים מאוד. לפני חצי שנה (בגיל 15) עברתי אבחון פסיכודידקטי (לאיתור לקויות למידה) ובאבחון אמרו שהכל בסדר, אבל אני קוראת וכותבת לאט, אז נתנו לי הארכת זמן... אני לא מבינה גדולה בנושא, אבל ניסיתי לקרוא על זה קצת, ודי הזדהתי עם דברים שאנשים עם ADD מעידים על עצמם. רציתי לשאול אם יש פה אנשים עם הפרעות קשב וריכוז מהסוג הזה? האם מחוננות יכולה להפריע לעלות על דברים כאלה באבחונים?
מראש
BoNoAyChI

שוב666

New member
כן, יש פה כאלה

אני לוקה במחוננות ו-ADD בו-זמנית. לא נראה לי שיש קשר הכרחי, מכירה הרבה שקיבלו רק "מתנה" אחת מהשתיים. השילוב של שני העניינים מאפשר "להחביא" אותם באבחונים, אבל לא בהתנהלות היומיומית. ADD יכול להיות כמו מטאור בלי נווט (אם יש גם מחוננות), או כמו חתיכת אמבה בבוץ (אם אין). קשה לפספס.

atayen

New member
me 2.

אני לא יודעת אם אני מחוננת (בכל מקרה בגיל 19 זה כבר לא כ"כ משנה) אבל אני בהחלט מזדהה עם מה שכתבת.

fire storm

New member
תלוי איזה אבחון עשו לך.

אני עברתי כשהייתי בן 10 בערך אבחון אצל בוחנת ששאלה שאלות, נתנה לי להרכיב רצפי זמנים, חידות זיכרון ותפיסה מרחבית ובתכלס בהכל הייתי מצויין ובאבחון נאמר שאני עצלן(רק שבמקום 4 אותיות זה היה כמות שהספיקה לכמה עמודים). לא ADD ולא בטיח. לפני קצת יותר משנה עשיתי בדיקת t.o.v.a שבה נמצא שיש לי ADD, וגם שיש לי אייקיו די נכבד. טובה לעומת בדיקה אצל מאבחנת, הוא בדיקה ממוחשבת לגמרי. אחד מהדברים ההכי פשוטים שיש לעשייה, אך התוצאות יותר מסובכות. קיצר, תמצאי מכון שעושה כאלו בדיקות ותלכי לבדיקה. זה די יקר אבל שווה אם זה חשוב לך.

למעלה