שאלה בקשר לאבטחת מתקנים

kanyewest1

New member
שאלה בקשר לאבטחת מתקנים

אהלן,
הייתי שנה בעתודה אקדמית ונשרתי לפני כמה ימים. כעת אני אמור לקבל צו גיוס ולהתגייס בגיוס כלל צה"לי ולראות קצין מיון. אני בעל פרופיל 64.
חשבתי איזה תפקיד אני רוצה לעשות והגעתי למסקנה שהדבר שאני הכי רוצה לעשות זה להיות מאבטח מתקנים (כמובן בגלל השנתיים שירות והשבוע-שבוע). אל תנסו לשכנע אותי שזה חרא תפקיד, את זה כבר קראתי מספיק באינטרנט. הגעתי סופית למסקנה שזה התפקיד שאני רוצה לעשות, ולא רוצה שום תפקיד אחר.
השאלה שלי היא עד כמה זה קשה לקבל תפקיד כזה. מה אני אמור לעשות כדי לקבל תפקיד כזה ? בד"כ יש ביקוש גבוה לתפקיד ? לוקחים רק כאלה עם בעיות ת"ש רציניות (שאין לי) ? או אנשים "בעייתיים" (שאני גם לא כזה, להיפך, אני יחסית "איכותי", הקב"א שלי היא 54, דפ"ר 70, הייתי תלמיד מצטיין בתיכון ולמדתי שנה באוניברסיטה הנדסה) ?
הבנתי שבפגישה עם הקצין מיון הוא מציג לך רשימה של תפקידים אופציונליים ואומר לך לבחור מה שאתה רוצה. האם מאבטח מתקנים בטוח יופיע ברשימה הזאת ? או שזה שמור לכאלה יותר "בעייתיים" מבחינת ת"ש או "פחות איכותיים" ? אם אני מההתחלה של הפגישה ידגיש שאני מאוד רוצה לעשות רק את התפקיד ורק אותו (אני לא מדבר על סירוב פינוי או לעשות בלאגנים אלא רק על לבקש יפה ולהראות שאני מאוד רוצה את התפקיד הזה) יש סיכוי גבוה שהוא יביא לי אותו ?
אני לא מחפש הקלות כלשהן כמו שירות קרוב לבית ויומיות . אני צפוני ומבחינתי לשרת בנגב. העיקר לעשות את התפקיד הזה.

תודה על העזרה.

הגישה שלך קצת בעייתית

אתה תוכל לדבר עם הקצין מיון ולהגיד לו שזה מה שאתה רוצה, אבל נראה לי שתצטרך לחשוב על הסיבה הרבה יותר טובה מהת"ש של התפקיד...

בכלל, זה נראה מאוד מוזר שמישהו שרצה לתת מעצמו 6 שנים לצבא, בעל קב"א ודפ"ר גבוהים, פתאום מחפש שירות עם משמעות נמוכה יחסית... אני לא יודע מה הביא לשינוי המאוד קיצוני בגישה שלך לצבא, אבל נראה לי שיהיה לך מאוד קשה לשכנע מישהו שזה התפקיד המתאים בשבילך, כי גם אם זה באמת התפקיד שאתה הכי רוצה בעולם, יש גם את עניין צורכי המערכת, וסביר להניח שהמערכת תעדיף להשקיע מישהו כמוך בדברים אחרים...

חכה לשיחה עם הקצין מיון, תראה מה יציעו לך ואז תחשוב שוב על האפשרויות שלך. חבל לזרוק הכול ככה סתם...

למעלה