שאלה בקשר לאחוזי השומן

dgrwkl1

New member
שאלה בקשר לאחוזי השומן

הנה לכם סיטואציה מסויימת: כשרואים מישהו,אז הדבר הראשון ששואלים אותו (או שכן או שלא..) הוא : "כמה אתה שוקל".? ולפי זה,יודעים (או מניחים-אם זה נשאל בטלפון) אם הוא "שמן" "רזה" "מלא" וכו'... והשאלה שלי היא כזו: אני למשל נראה רזה ומרגיש רזה,אם כי כל זה נכון כאשר אני עם בגדים
. ז"א,אני שוקל 60 קילו על 1.67-שעל פניו זה אמור להיות הכי תקין בעולם נכון??אני בן 32. אבל,אחוז השומן שלי כ"כ גבוה-שכשאפשר להבחין בכך (שאני לא ממש "רזה" כפי שאני עם בגדים) רק אם אני מוריד חולצה בים למשל או בבריכה. אחוז השומן אצלי הוא 19.5. עכשיו אני שואל אתכם: אני נחשב לבנאדם שמן? אני נחשב לבנאדם עם עודף משקל? אני נחשב לבנאדם שצריך דיאטה? ולמה אני שואל זאת? כי קיבלתי תפריט מסויים מדיאטקינית,וכשהסתכלתי על זה חשכו עיניי. אני ממש קיבלתי תפריט כמו מישהו ששוקל 120 קילו או מישהו שנחשב ל "שמן". חביתה בבוקר--3 כפות אורז--יוגורט---עוף---ובלה בלה בלה בלה.(הכל בכמויות מסויימות עם הוראות מדוייקות וכו'). אז נשאלת השאלה: איך אני אמור להרגיש עכשיו? בדיוק כמו אותו אחד ששוקל 120 קילו,או כמו בנאדם רגיל שמייצג 90 אחוז מגברברי ישראל?? (אגב,אני בן 32) המטרה שאליה הלכתי אליה,זה בכדי "להתחטב" "להוריד אחוזי שומן"-והנה,הפרדוקס הוא שמצאתי את עצמי,מקבל (למראית עין,אולי) תפריט מסויים,שאשכרה מתאים גם למישהו מאוד מאוד שמן. זה קצת מעליב האמת..חחחח. אז עלתה אצלי השאלה של : מה התפקיד של אחוז השומן בגוף?? ומדוע לא מייחסים לו כ"כ חשיבות ושואלים רק "כמה אתה שוקל"??? וכמה זמן לוקח להוריד ,נגיד, מ 19 אחוז ל..10 אחוז למשל. אשמח לתובנות מכם.

חן M

New member
צודק..

לפני הנתנונים לא נראה שאתה במצב רע... להיפך...

קליפר הוא בעל זיוף עד כדי 25%

ואצל אנשים שהיו מאוד שמנים לאורך שנים וירדו עשרות ק' במשקל המכשיר הנ"ל פשוט חסר כל תועלת ממשית, וזאת בשל הצתברות של רקמות לוואי שנוצרות בהשמנת יתר אוביס קשה...

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
נצל"ש

אם כבר אחוזי שומן... BMI. כמה שהבנתי, האינדקס מחשב אחוזי שומן רק עפ"י נתונים של גובה ומשקל. איך זה אפשרי בלי נתון של מסת שריר? זתומרת, נניח שמסה של עצם ושאר רקמות אפשר לחשב כממוצע, אבל מסת שריר משתנה מפרט לפרט בצורה משמעותית. עד כמה האינדקס אמין? ועוד דבר, כמה שאני יודעת מסת שריר כבדה ממסת שומן. מה היחס? זתומרת, בכמה היא יותר כבדה?

האינדקס הוא חישוב כללי

שמבוסס על כלל האוכלוסיה באופן ממוצא ויש לראות בו ערך בערבון מוגבל. למשל, אדם בגובה 170 יכול לשקול 80 קילו ולהיות מאוד מאוד שרירי וחטוב עם 8% שומן, וקוביות בבטן ולאומת זאת, אחר בגובה 170 ישקול 89 ק"ג ויהיה בעל כרס בירה גדולה ומשתפלת... ועל כן BMI מדבר בעיקרון על אדם ממוצא שאינו עוסק מעבר לספורט עממי פשוט, בשום ענף ספורטיבי שמעלה בצורה ניכרת את המאסה השרירית. לגבי יחס נפח ומשקל.. ק"ג שומן, יתפוס נפח שגדול ב1/3 מאשר קילו שריר, שריר הוא ריקמה מאוד דחוסה ועתירת סיבים, הרבה תאים קשורים קטנים, לאומת שומן שיש בו 2/3 פחות תאים ורקמות, תאי השומן גדולים הרבה יותר. ולכן, למשל אדם שעושה דיאטה וספורט לצורך הורדת אחוזי השומן(וגם משקל) יכול להתקל במצב, שהמשקל אפילו יעלה לאט אבל היקף המותניים יקטן ואחוזי השומן ירדו. ואף יגלה פתאום שצריך לחדש גרדרובה כי היקף הגוף השתנה וקטן במידה...

שירה777

New member
נצל"ש אחוזי שומן

יש אפשרות לרשום לי טווחי אחוזי שומן מומלצים לגברים ונשים!? אני יודעת שבעקרון גברים 12-18, ונשים 22-26 אנא תקנו אותי אם אני טו7עה. תודה

חן M

New member
באופן כללי

בקשר לנשים אז 20-24 זה בסדר גמור... מתחת לזה יכול להיות בעיה במחזור.... ובטבלה רשום שלנשים 16 זה מצויין אבל זה בעיייתי ,כנראה מתייחסים של לספורטאיות...[השערה] ... לגברים 12-18 זה מעולה... את צודקת:)

למעלה