שאלה בקשר לאחוזי השומן
הנה לכם סיטואציה מסויימת: כשרואים מישהו,אז הדבר הראשון ששואלים אותו (או שכן או שלא..) הוא : "כמה אתה שוקל".? ולפי זה,יודעים (או מניחים-אם זה נשאל בטלפון) אם הוא "שמן" "רזה" "מלא" וכו'... והשאלה שלי היא כזו: אני למשל נראה רזה ומרגיש רזה,אם כי כל זה נכון כאשר אני עם בגדים
. ז"א,אני שוקל 60 קילו על 1.67-שעל פניו זה אמור להיות הכי תקין בעולם נכון??אני בן 32. אבל,אחוז השומן שלי כ"כ גבוה-שכשאפשר להבחין בכך (שאני לא ממש "רזה" כפי שאני עם בגדים) רק אם אני מוריד חולצה בים למשל או בבריכה. אחוז השומן אצלי הוא 19.5. עכשיו אני שואל אתכם: אני נחשב לבנאדם שמן? אני נחשב לבנאדם עם עודף משקל? אני נחשב לבנאדם שצריך דיאטה? ולמה אני שואל זאת? כי קיבלתי תפריט מסויים מדיאטקינית,וכשהסתכלתי על זה חשכו עיניי. אני ממש קיבלתי תפריט כמו מישהו ששוקל 120 קילו או מישהו שנחשב ל "שמן". חביתה בבוקר--3 כפות אורז--יוגורט---עוף---ובלה בלה בלה בלה.(הכל בכמויות מסויימות עם הוראות מדוייקות וכו'). אז נשאלת השאלה: איך אני אמור להרגיש עכשיו? בדיוק כמו אותו אחד ששוקל 120 קילו,או כמו בנאדם רגיל שמייצג 90 אחוז מגברברי ישראל?? (אגב,אני בן 32) המטרה שאליה הלכתי אליה,זה בכדי "להתחטב" "להוריד אחוזי שומן"-והנה,הפרדוקס הוא שמצאתי את עצמי,מקבל (למראית עין,אולי) תפריט מסויים,שאשכרה מתאים גם למישהו מאוד מאוד שמן. זה קצת מעליב האמת..חחחח. אז עלתה אצלי השאלה של : מה התפקיד של אחוז השומן בגוף?? ומדוע לא מייחסים לו כ"כ חשיבות ושואלים רק "כמה אתה שוקל"??? וכמה זמן לוקח להוריד ,נגיד, מ 19 אחוז ל..10 אחוז למשל. אשמח לתובנות מכם.
הנה לכם סיטואציה מסויימת: כשרואים מישהו,אז הדבר הראשון ששואלים אותו (או שכן או שלא..) הוא : "כמה אתה שוקל".? ולפי זה,יודעים (או מניחים-אם זה נשאל בטלפון) אם הוא "שמן" "רזה" "מלא" וכו'... והשאלה שלי היא כזו: אני למשל נראה רזה ומרגיש רזה,אם כי כל זה נכון כאשר אני עם בגדים