שלום אורנליה לדעתי חשוב מאוד
לבצע את הבדיקות. וזאת למה? היות שלפי בדיקת הדם תדעי לקחת בדיוק את הרמה שחסרה לך. גם אצלי לפני כשנה רופאת המשפחה שלי רשמה לי ויטמין B1 B6במינון 100 מ"ג, כי התלוננתי על רדימות. היא היתה בדיוק בדעה שאין צורך לערוך בדיקה ואפשר לתת כדורים מבלי לבדוק!!! בנוסף לקחתי B-COMPLEX במינון 50 מ"ג כלומר B6 המינון היה 150 מ"ג!!! אני חשבתי כמוך שזה מספיק, לא עורר אצלי שום חשד לבדוק את הרמה בדם, עד שלפני חודשיים לא יודעת איך...הרגשתי כזאת חולשה וכאבים שחשבתי שאולי יש לי עודף מויטמין זה כמו שהיה לי מויטמיןB12, והחלטתי לבדוק היכן מבצעים בדיקה זו. הרמתי טלפון לבי"ח בלינסון, ונאמר לי שעלי להביא הפניה מרופא+טופס 17. ביצעתי את הבדיקה. תשובה מקבלים אחרי שלושה שבועות. הרמה שלי היתה 15!!!עם כדורים 150 מ"ג!!! אצל בנ-אדם בריא צריך להיות בין 60 ל 80 !!!פקססתי את התוצאה לרופא שמטפל בי בהדסה עין כרם, והוא התקשר אלי מייד ואמר לי להוסיף עוד 100 מ"ג!!!כלומר כעת אני במינון של 250 מ"ג!!!את מבינה אני נמצאת במינון מעבר לנורמה...בדרך כלל נותנים מקסימום 200 מ"ג...אבל זה הכל יחסי...אינדבידואלי...בהתאם לחולה...עד שלא לקחתי 250 מ"ג זה פשוט לא עזר... אורנליה, אני רוצה לומר לך שמבחינת חולשה, עייפות, כאבים מצבי משתפר מיום ליום טפו טפו טפו...לפני שבוע ביצעתי בשנית את הבדיקות, והאחות אמרה לי במפורש שעד שהרמה לא תגיע ל 60 לא להוריד את המינון!!!את מבינה עד כמה זה חשוב לעשות בדיקות דם אלו...ולא לקחת "עלבבאאללה"...צריך להיות במעקב עד שהרמה מתייצבת... אני חושבת שהבהרתי דעתי בנושא, היתר נתון לשיקולך... בהצלחה לך, איריס.