שאלה בקשר לאיבחון המחלה

IRISEL1

New member
סבסטיאן השלום והברכה...

לדעתי בקש מהרופא בדיקות דם של ויטמינים B1 B6 , מה יש להפסיד? לי היה עייפות, חולשה וכאבים, בדיקות הדם שלי היו תקינות. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם אלו והיה לי B6 נמוך מאוד!!!התחלתי לקחת ויטמין זה, באישור רופא, ובמצב בריאותי חל שיפר ניכר. בהצלחה לך, איריס.

sebastian85

New member
שאלה בקשר לאיבחון המחלה

ניתן לגלות את מחלת העייפות הכרונית בעזרת בדיקות דם ?

ornelia

New member
דרך אגב הייתי אצל הרופא- לאיריס

וביקשתי לערוך את בדיקת הויטמינים הנ"ל B 1,6 הוא אמר שאין דרך במכבי אך למה שאני לא אקח וישר רשם לי מרשם לויטמינים אלה. הוא אמר שגם במידה ואין מחסור בגוף הם לא יזיקו כך שבאופן קבוע אני אקבל מרשם זה יחד עם כל המרשמים שאני מקבלת

../images/Emo46.gif זה לא נכון מה שהרופא אמר!!!!

עודף ב- B1 ייגרום לחוסר של B2 עודף של B6 יגרום לחוסר של B5 וזה חוץ מהעומס המיותר לפעמים על הכליות שצריכות לפנות את כל אלו. וזה חוץ מהעובדה שלאורך זמן את פוגעת ביכולתו של הגוף לאסוף את הויטמינים הללו מהמזון. טיפול תזונתי מקבלים מתזונאים!!

ornelia

New member
נאווה האם הצעתך שאני לא אקח זאת?

ואני לתומי חשבתי שהרופאים מבינים מה הם עושים. בקיצור - לא לקחת?

לכי לתזונאי או נטורופת שיתחשב בכל

המכלול של מצבך ויתאים לך תזונה. גם את התזונה הזאת אני ממליצה לבדוק ולהתאים מחדש לפחות אחת ל- 3 חודשים ובכלל, בלקיחת תוספי מזון, במיוחד לאורך זמן,יש לעשות הפסקות מדי פעם כדי לאפשר למערכות לנוח, וכדי לאפשר לגוף להראות תמונה אמיתית של מצבו. אל תביני אותי לא נכון, רופאים יודעים יותר ממני על תחום עיסוקם אבל... הם אינם לומדים תזונה ולכן אין להם כל ידע טיפולי בנושא. זה דומה למצב בו את מזמינה רופא לילד חולה בלילה. מגיע רופא כללי / רופא משפחה / פנימאי הם בקלות רבה מפספסים איבחונים שצריכים להיעשות ע"י רופא ילדים. לפני שנים אחדות ביקשתי מרופא המשפחה שלי לבדוק את האוזן שלי. הוא בחיוך הפנה אותי לרופא הילדים שרואה יותר אוזניים, ויאבחן טוב יותר. כנ"ל תיזהרי כאשר מטפלים אלטרנטיביים נותנים לך איבחון רפואי או אומרים לך להפסיק טיפול רפואי. אין זה מקומנו להתערב בטיפול רפואי כי איננו רופאים

IRISEL1

New member
שלום אורנליה לדעתי חשוב מאוד

לבצע את הבדיקות. וזאת למה? היות שלפי בדיקת הדם תדעי לקחת בדיוק את הרמה שחסרה לך. גם אצלי לפני כשנה רופאת המשפחה שלי רשמה לי ויטמין B1 B6במינון 100 מ"ג, כי התלוננתי על רדימות. היא היתה בדיוק בדעה שאין צורך לערוך בדיקה ואפשר לתת כדורים מבלי לבדוק!!! בנוסף לקחתי B-COMPLEX במינון 50 מ"ג כלומר B6 המינון היה 150 מ"ג!!! אני חשבתי כמוך שזה מספיק, לא עורר אצלי שום חשד לבדוק את הרמה בדם, עד שלפני חודשיים לא יודעת איך...הרגשתי כזאת חולשה וכאבים שחשבתי שאולי יש לי עודף מויטמין זה כמו שהיה לי מויטמיןB12, והחלטתי לבדוק היכן מבצעים בדיקה זו. הרמתי טלפון לבי"ח בלינסון, ונאמר לי שעלי להביא הפניה מרופא+טופס 17. ביצעתי את הבדיקה. תשובה מקבלים אחרי שלושה שבועות. הרמה שלי היתה 15!!!עם כדורים 150 מ"ג!!! אצל בנ-אדם בריא צריך להיות בין 60 ל 80 !!!פקססתי את התוצאה לרופא שמטפל בי בהדסה עין כרם, והוא התקשר אלי מייד ואמר לי להוסיף עוד 100 מ"ג!!!כלומר כעת אני במינון של 250 מ"ג!!!את מבינה אני נמצאת במינון מעבר לנורמה...בדרך כלל נותנים מקסימום 200 מ"ג...אבל זה הכל יחסי...אינדבידואלי...בהתאם לחולה...עד שלא לקחתי 250 מ"ג זה פשוט לא עזר... אורנליה, אני רוצה לומר לך שמבחינת חולשה, עייפות, כאבים מצבי משתפר מיום ליום טפו טפו טפו...לפני שבוע ביצעתי בשנית את הבדיקות, והאחות אמרה לי במפורש שעד שהרמה לא תגיע ל 60 לא להוריד את המינון!!!את מבינה עד כמה זה חשוב לעשות בדיקות דם אלו...ולא לקחת "עלבבאאללה"...צריך להיות במעקב עד שהרמה מתייצבת... אני חושבת שהבהרתי דעתי בנושא, היתר נתון לשיקולך... בהצלחה לך, איריס.

IRISEL1

New member
אני, בלי בדיקות דם...

לא הייתי לוקחת אף כדור...אפילו ויטמין, כי תמיד יש בזה סיכונים כפי שאמרה נאוה...גם ויטמינים יכולים לעורר בעיות...לכן פני לרופא שמבין בנושא ותדרשי לבצע בדיקות לפני לקיחת הויטמינים...

IRISEL1

New member
שלום אורנליה לדעתי חשוב מאוד

לבצע את הבדיקות. וזאת למה? היות שלפי בדיקת הדם תדעי לקחת בדיוק את הרמה שחסרה לך. גם אצלי לפני כשנה רופאת המשפחה שלי רשמה לי ויטמין B1 B6במינון 100 מ"ג, כי התלוננתי על רדימות. היא היתה בדיוק בדעה שאין צורך לערוך בדיקה ואפשר לתת כדורים מבלי לבדוק!!! בנוסף לקחתי B-COMPLEX במינון 50 מ"ג כלומר B6 המינון היה 150 מ"ג!!! אני חשבתי כמוך שזה מספיק, לא עורר אצלי שום חשד לבדוק את הרמה בדם, עד שלפני חודשיים לא יודעת איך...הרגשתי כזאת חולשה וכאבים שחשבתי שאולי יש לי עודף מויטמין זה כמו שהיה לי מויטמיןB12, והחלטתי לבדוק היכן מבצעים בדיקה זו. הרמתי טלפון לבי"ח בלינסון, ונאמר לי שעלי להביא הפניה מרופא+טופס 17. ביצעתי את הבדיקה. תשובה מקבלים אחרי שלושה שבועות. הרמה שלי היתה 15!!!עם כדורים 150 מ"ג!!! אצל בנ-אדם בריא צריך להיות בין 60 ל 80 !!!פקססתי את התוצאה לרופא שמטפל בי בהדסה עין כרם, והוא התקשר אלי מייד ואמר לי להוסיף עוד 100 מ"ג!!!כלומר כעת אני במינון של 250 מ"ג!!!את מבינה אני נמצאת במינון מעבר לנורמה...בדרך כלל נותנים מקסימום 200 מ"ג...אבל זה הכל יחסי...אינדבידואלי...בהתאם לחולה...עד שלא לקחתי 250 מ"ג זה פשוט לא עזר... אורנליה, אני רוצה לומר לך שמבחינת חולשה, עייפות, כאבים מצבי משתפר מיום ליום טפו טפו טפו...לפני שבוע ביצעתי בשנית את הבדיקות, והאחות אמרה לי במפורש שעד שהרמה לא תגיע ל 60 לא להוריד את המינון!!!את מבינה עד כמה זה חשוב לעשות בדיקות דם אלו...ולא לקחת "עלבבאאללה"...צריך להיות במעקב עד שהרמה מתייצבת... אני חושבת שהבהרתי דעתי בנושא, היתר נתון לשיקולך... בהצלחה לך, איריס.

IRISEL1

New member
במקרה שלי תזונה לא הספיקה...

הייתי אוכלת בשר דגים ביצים פירות יבשים אגוזים פירות וירקות וחטיפי אנרג' עשירים בויטמין זה....+150 מ"ג מויטמין זה, ולמרות זאת הויטמין בדם היה כל כך נמוך!!!זה עדיין לא אומר שגם אצלך זה ככה...ככה זה היה אצלי...כל מקרה לגופו של עיניין....כל חולה מגיב אחרת....לכן חשוב מאוד לבצע את הבדיקה ולפי התוצאה לפעול בהתאם... מקווה שעזרתי לך, ובאמת אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב ובריאות טובה ללא כאבים!!! איריס.

CSF מאובחנת על דרך השלילה.

אם זה לא X ולא Y וגם לא משהו אחר, והסימפטומים הם של תשישות כרונית - זה CSF. מניסיון שלי, ובגישה של רפואה משלימה, CSF הוא עייפות כרונית שמאופיינת בסימפטומים בכמה מערכות, כולל נפשי. הגורמים יכולים להיות מגוונים. הנה כמה: אנמיה, היפוגליקמיה, שאריות של מחלת הנשיקה, קנדידה. כשמוצאים סיבה - אפשר להקל על הסימפטומים ביתר קלות. ועוד הבדל: כשמטפלים בבעיה ומעלימים אותה - העייפות הולכת ולא חוזרת. ב- CSF היא תחזור מהר - עם סיבה או בלעדיה.

sebastian85

New member
אז אלו הסימפטומים שלי:

יש לי תשישות (חולשה) כללית במשך היום יום... לא משהו נורא בכלל. ואחרי פעילות ספורטיוית בינונית ומעלה אני ניהיה בכלל תשוש לאיזה כמה ימים... זהו.... ובבדיקות דם לא מוצאים לי כלום.... זה מספיק? אני בן 19

האיבחון הרפואי עדיין חייב להיות ע"י

רופא. מה שחשוב זה כמה דברים: 1. האם בדקת הכל? למשל, EBV שלפעמים יש נטייה לדלג. מטופלת שלי הייתה צריכה לריב עם הרופאה שלה כדי לקבל את הבדיקה, היא יצאה חיובית
הטיפול במחשבה כזאת בהחלט אושש אותה מעט. 2. פעמים רבות אדם חש סימפטומים כשהבעיה מתחילה אבל... הממצאים בבדיקה עוברים את הרף של הרופאים רק כשזה כבר חמור. אחת ממטופלותיי הגיעה עם אנמיה - המוגלובין = 9 כשסידרתי את ערימת הבדיקות שהביאה ראיתי סימנים ראשונים שנתיים קודם. אני הייתי מתחילה לטפל בה אז... כשהערכים עדיין היו 'נורמליים' 3. היפוגליקמיה תגובתית - מצב של נפילות סוכר. הרפואה הקונבנציונלית מכירה במחלה רק כשהאינסולין גבוה. הרפואה המשלימה מגדירה: נפילת הסוכר מתחת לערך שלו בצום בתוך 5-6 שעות לאחר האכילה. קשה לקבל בדיקת העמסת סוכר של 5-6 שעות בקופ"ח אבל... אפשר לעשות בבית אם תשיגו גלוקומטר ביתי (אפשר לקחת מיד שרה בהשאלה) 4. קנדידה מערכתית, כרונית. גם אם ישלחו אתם לבדיקת צואה במעבדה של קופ"ח, קרוב לודאי שתקבלו תוצאה שלילית. הבדיקה חייבת להיעשות במעבדה שזו התמחותה. מה אני מציעה? אם הרופא בדק את כל האפשרויות וכן, צריך לחזור אליו ולומר: אני עדיין מרגיש רע - תמשיך לבדוק!! ואם בכל זאת האבחנה היא: 'אין לך כלום!' אז... 1. פנה עם תוצאות הבדיקות למטפל הוליסטי טוב. 2. השלם בדיקות שהרופא לא מחפש, אפילו בקשר ממנו את בדיקת ויטמיני ה- B שדובר בה כאן לאחרונה. 3. ארגן לך טיפול פסיכולוגי מלווה כדי שהתיסכול לא יאכל אותך מבפנים 4. קח לתשומת לבך את הבעיות ושנה את גישתך ואורח חייך. נשמח לעזור אבל... בשום פנים ואופן לא לאבחן איבחון רפואי, על אחת כמה וכמה באינטרנט.

למעלה