שאלה בקשר לאיינטרנט

187m0f0

New member
שאלה בקשר לאיינטרנט

רבתי עם בנאדם המנהל רשת צ´ט גדולה, והוא מצידו נתן לי חסימה מהצ´ט. עכשיו, בחסימה הוא גם כתב את שמי המלא ומספר הטלפון שלי (כמובן ללא רשותי), כך שלפחות 100+ אנשים ראו את השם שלי והטלפון. יש עילה לתלונה במשטרה?

אין עילה לתלונה במשטרה

בדוק את התקנון של האתר כי יתכן שיש הפרת הסכם אתך מצד האתר. אתה מוזמן להיכנס לטאגלאין שכותרתו: "אאוטינג בישראל, מצווה?" בשולי הדברים, לא הבנתי איפה הוא פירסם ולמה 100 איש יכולים לראות את הפירסום, וגם לא הבנתי למה נתת את השם שלך ואת מספר הטלפון. האם זה היה תנאי לכניסה לצ´אט?

187m0f0

New member
לא , לא נתתי את המספר שלי.

הוא מעין "מפעיל" של צ´ט, ויכול לראות את כתובת האייפי שלי, וכנראה כך הוא יצר קשר עם חברת האינטרנט שלי או משהו כזה, אני בחיים לא נתתי את מספר הטלפון שלי וזה לא תנאי לכניסה לצ´ט.

אם כך, אני משנה את תשובתי

תראה כמה חשוב למסור פרטים בשאלה. כששאלת קודם, חשבתי רק על האפשרות שהמעשה של המפעיל מהווה אולי לשון הרע ואולי פגיעה בפרטיות ולכן השבתי שאין עילה לפניה למשטרה. לאור העובדה שאתה לא מסרת לאתר הצ´אט או למפעיל את השם שלך ומספר הטלפון, קיים חשש או שהספק שלך מסר אותו, דבר שהוא אינו רשאי לעשות וחשש עוד יותר חמור שהפרטים שלך הושגו בדרך של עבירה על חוק המחשבים, קרי, פריצה לחומר מחשב. בלי קשר לשאלה המשפטית אני מציע שתבדוק את המחשב שלך לגבי השאלה האם היתה פריצה.

187m0f0

New member
תודה, ועוד דבר

המפעיל הזה נוהג לעשות כך לא רק לי, אלא לעוד אנשים, והוא גם שם את כל פרטיהם, למשל לחבר שלי הוא שם את השם המלא, טלפון, תאריך לידה וגם כתובת מלאה, "כדי שהם לא יטרידו אותו יותר". אז שורה תחתונה, אם הוא עשה לי את זה כפי שנאמר למעלה, יש עילה לתלונה? ומה המשטרה עושה במצבים כאלה? רק נותנת לו אזהרה? תודה

מה שכתבתי בעניינך

חל גם בעניינו של חברך. השאלה כאן איך הושג המידע (האם הוא הושג תוך עבירה על חוק המחשבים או תוך עבירה על חוק הגנת הפרטיות), שכן עצם פרסום המידע אינו עבירה ואינו עוולה.

cardo

New member
למה שלא תפנה אליו בפורום

או במקום שהוא פירסם את הפרטים ותשאל אותו שאלה ישירה: "איך הגעת לפרטים שלי?" נראה מה יעשה.

למעלה