שאלה בקשר לאימון

drormeir

New member
שאלה בקשר לאימון

אני מתלבט ביני לבין עצמי אם ללכת ולחפש מאמן לנושא אבל אז אני נזכר תמיד באותה בעיה: חוסר חשק שלי לצאת לדייטים הראשונים ולשחק את המשחקים שנדרשים כדי לעבור את המשוכות של ההתחלה. עם כל הבנות שהייתי בקשר איתן, תמיד היתה מידה גדולה של שכנוע עצמי ואולי אפילו הכרחתי את עצמי להיות בקשר. ובכל זאת היו הרבה בנות שהייתי מעוניין בהן ולא עברתי דייט ראשון או שני. לא הבנתי איך מיומנויות של דייטים ראשונים קשורות לבניית קשר ארוך טווח ויציב? והאם הן דרושות בשלבים אחרים בחיים? מכיוון שאף אחד לא הצליח לענות לי, בכל פעם שאני מגיע לסדנה, אימון, טיפול, ייעוץ (אותו הדבר מבחינתי) אני מרגיש שאין לי מוטיבציה לנסות ללמוד ולעבור את המכשול הזה. כל פעם אני יוצא בתחושה לא נעימה ששילמתי עבור עיצות שלא תורגמו לשום שינוי במציאות (עדיין לא עברתי דייטים ראשונים עם מישהי שאני באמת מעוניין בה). האם קיים אימון לזוגיות שהוא מתומחר לפי תוצאות?

הי

אני יכול להבין את הדילמה שלך. גם אני עברתי לפני מספר שנים מספר מטפלים/מאמנים, עד שמצאתי מאמנת שהתאימה לי. וגם אני בהתחלה הרגשתי שסתם זרקתי כסף. בדיעבד, זה היה כנראה חלק מהתהליך שעברתי, והיום אני יכול לראות מה למדתי מכל מפגש שהייתי בו,גם אם לא השגתי את המטרה לשמה הגעתי. בסופו של דבר הגעתי למישהי שהרגשתי שמתאימה לי, ואכן התוצאות לא איחרו לבוא. כיום הרבה מאמנים נותנים מפגש הכרות בחינם - כך שאתה יכול לפנות לכמה, ולראות עם מי אתה מרגיש שיש לך "כימיה".

הי דרור,

הי, לא כתבת בן כמה אתה אבל אני מבינה שאתה מאד מתוסכל מכך שאינך מצליח להגיע לדייט שני או שלישי עם בנות בהן אתה מעוניין. אתה יוצא לדייטים בתחושה שאתה משחק משחק שאתה לא נהנה ממנו ושהוא גם לא מצליח. פנית עד כה למספר כיוונים של עזרה- סדנאות, ייעוצים, טיפולים והם לא קידמו אותך כי אין לך מוטיבציה לנסות ללמוד לעבור את המכשולים. הנחת היסוד של אימון אומרת, שכדי להגיע למקום חדש אנו נדרשים להביא משהו חדש. אם אתה מתנהל בדרך מסוימת בדייטים, אם אתה מגיע לדייט חסר חשק ובתחושה שאתה בהצגה לא מוצלחת ותמשיך להתנהל כך סביר להניח שתגיע לאותם התוצאות. נראה שאתה מחפש דרך שונה של טיפול או עזרה וכן הבטחה שתהיינה תוצאות אך העניין הוא שהדברים באמת אבל באמת תלויים בך ובמוכנות שלך להגיע מגויס, מחויב ועם מוטיבציה לשנות את מה שלא עובד, למרות שזה לא קל. הציפיה שמישהו אחר ייתן לך תשובות או עיצות ובכך יסתיים העניין היא ציפיה בד"כ לא ריאלית. כנראה שאתה בדייטים חש במבחן, בהצגה וכתוצאה מכך לא טבעי ומתוח וזה עובר לצד השני ולאנרגיות בדייט. אין לי ספק שזהו דבר שניתן להתאמן עליו אך הצעד הראשון הוא לקחת אחריות על התהליך, להחליט שהפעם אתה מגיע אחרת ולהיות מחויב לעשות שינוי בהתנהלות שלך . אשמח להמשיך ולסייע אילת לבנון

למעלה