זה אכן מטריד, וזה אכן סותר את
ההירואיות שבאימוץ. אין לי הרבה מה להגיד. חשבתי על כך רבות. אני דוקא לא מאלה שיאמצו ילד פגוע או חולה, למרות שהם אלה שהכי זקוקים לאימוץ. אני לא חושבת שיש לי את הכוחות, או אפילו את הרצון (הנה אמרתי את זה - אני פשוט לא רוצה) להקדיש את חיי לטיפול במישהו אחר. אני יודעת שבארץ אין תעשיית תינוקות שכזו, וזו גם אחת הסיבות שאני רוצה לאמץ דוקא בארץ, ולא בחו"ל - שמעתי על תעשיית התינוקות, ואני לא רוצה לקחת חלק בה. מצד שני, בניגוד לתעשיית התינוקות שבאה לספק ביקוש מסויים, אני יודעת גם שהביקוש הוא מאד ספציפי, ולא כל תינוק הוא תינוק מבוקש. אפילו בארץ, למרות שרשימת המאמצים ארוכה בהרבה מרשימת התינוקות לאימוץ, ישנם תינוקות "לא מבוקשים" שרק מחכים לאימוץ, למרות שאינם פגועים או חולים או משהו. אנשים (גם בארץ) מעדיפים תינוקות "אשכנזים" ורצוי בלונדיניים (אני רצינית!). זוגות שמוכנים לאמץ תינוק תימני או אתיופי מקבלים תינוק הרבה יותר מהר פשוט בגלל שהרבה הורים מאמצים לא רוצים תינוקות כאלה! וחוץ מזה, יש את הבעיה של ילדים מבוגרים יותר המועמדים לאימוץ - אפילו תינוק בן 1/2 שנה או ילד בן 3, הם בר לא תינוקות "בני יומם" והרבה הורים מאמצים מסרבים לאמץ ילדים כאלה.