שאלה בקשר לאימוץ (ילדים)

השעועית

New member
שאלה בקשר לאימוץ (ילדים) ../images/Emo4.gif

יש משהו שאני לא ממש מבינה. אני רואה שיש כמה אנשים פה שכן רוצים ילדים אבל רק לאמץ (אגב לי יש בן מאומץ אבל עקב בעיות פריון), אז לא כולם פה נגד להיות הורים, נכון? למה אתם מעדיפים לאמץ ולא ללדת (או שבת הזוג תלד)?

QueenOfMagic

New member
שתי תשובות

1. מתוך אידיאולוגיה - יש הרבה ילדים בעולם הזה והעולם לא זקוק לעוד ילדים וצריך ואפשר ורצוי לאמץ את אילו שמחכים לבית. 2. יש כאלה (כמוני) שלידה לא נראית להם ולא מוכנים לעבור את התהליך הזה גם לא בשביל הבנזוג. השאר...אולי יוכלו לענות לך אחרת..

השעועית

New member
תשובות יפות! לא חשבתי על הראשונה

למרות שזה מצויין. אני לא אימצתי מאידיאולוגיה אלא כי נמאס לי מהטיפולים (האמת עשיתי רק 2 הפריות ונשברתי נפשית, פיזית התרגלתי). אבל לא חשבתי: "אולי אאמץ ילד כי יש ילדים שזקוקים לבית?" למרות שזה מאד יפה, באמת. אנשים שלא מכירים אותי ואני אומרת להם שיש לי בן מאומץ (ובת ביולוגית, אגב) אומרים: "יפה עשית מצווה, הצלת ילד". בחיי שלא חשבתי על זה כשבאתי לאמץ. לא יודעת אם זה אגואיסטי, אבל אימצתי כי רציתי ילד, לא חשבתי על הצלת ילד. אבל כמובן שאני שמחה שעשיתי מצווה. יש כ"כ הרבה ילדים ברומניה שמסתובבים ברחוב, הלב נקרע.

QueenOfMagic

New member
גם אם אימצת מתוך אגואיסטיות

זוהי מצווה (לפחות לפי ראות עיניי)! אני למשל חשבתי והתחלתי ממש להתלהב מזה למרות שאין לי אהבה לילדים. לאמץ ילדה סינית...אוי כמה בא לי ילדה סינית. הן חמודות ורובן זקוקות לבית. כואב לי הלב עליהן הידיעה שההורים שלהן מסרו אותן לאימוץ כי הן בנות ומותר להם רק ילד אחד...ממש כואב הלב. אני חושבת שלפחות אצלי זה יהיה גם מתוך אידיאולוגיה. גם מברית המועצות לא חסרים ילדים שמתים לבית ומשפחה. חבל לי עליהם כל כך...לכן אני מאוד מברכת את אילו שרוצים לאמץ

ועוד תשובה אחת

3. משום שהעולם הזה הוא רע, וכל מי שנולד אליו נולד לסבול, ואני לא רוצה להביא לעולם עוד נשמה שתסבול כאן. לעומת לאמץ - כלומר לגדל ילד שכבר הגיע לעולם, וכל שאני יכולה לעשות הוא לאמץ אותו ולנסות להקל על סבלו בעולם.

gלולוגית

New member
על אימוץ מזוית קצת אחרת...

קודם כל רוצה להגיד שאני בעד כל מה שכתבתן כאן, ובעד אימוץ (לא ספציפית בשבילי, אולי להיות משפחה אומנת) אבל יש משהו שאני שמעתי עליו ומאד מטריד אותי. בגלל שכמות האנשים שמאמצים עולה (אם זה בגלל שיש יותר בעיות פוריות ואם זה בגלל כל שאר הסיבות שפרטו כאן בשירשור זה ובעבר בפורום) נוצרה במדינות מוכות עוני תעשיית תינוקות. כלומר נשים שילדות תינוקות כדי למכור אותם ולצאת מעוני בלתי נסבל. (מנסה להיזכר איפה שמעתי על זה ולא מצליחה). וזה מאד מטריד וגם מאד סותר את רוח הדברים שנאמרים כאן. מה דעתכם?

זה אכן מטריד, וזה אכן סותר את

ההירואיות שבאימוץ. אין לי הרבה מה להגיד. חשבתי על כך רבות. אני דוקא לא מאלה שיאמצו ילד פגוע או חולה, למרות שהם אלה שהכי זקוקים לאימוץ. אני לא חושבת שיש לי את הכוחות, או אפילו את הרצון (הנה אמרתי את זה - אני פשוט לא רוצה) להקדיש את חיי לטיפול במישהו אחר. אני יודעת שבארץ אין תעשיית תינוקות שכזו, וזו גם אחת הסיבות שאני רוצה לאמץ דוקא בארץ, ולא בחו"ל - שמעתי על תעשיית התינוקות, ואני לא רוצה לקחת חלק בה. מצד שני, בניגוד לתעשיית התינוקות שבאה לספק ביקוש מסויים, אני יודעת גם שהביקוש הוא מאד ספציפי, ולא כל תינוק הוא תינוק מבוקש. אפילו בארץ, למרות שרשימת המאמצים ארוכה בהרבה מרשימת התינוקות לאימוץ, ישנם תינוקות "לא מבוקשים" שרק מחכים לאימוץ, למרות שאינם פגועים או חולים או משהו. אנשים (גם בארץ) מעדיפים תינוקות "אשכנזים" ורצוי בלונדיניים (אני רצינית!). זוגות שמוכנים לאמץ תינוק תימני או אתיופי מקבלים תינוק הרבה יותר מהר פשוט בגלל שהרבה הורים מאמצים לא רוצים תינוקות כאלה! וחוץ מזה, יש את הבעיה של ילדים מבוגרים יותר המועמדים לאימוץ - אפילו תינוק בן 1/2 שנה או ילד בן 3, הם בר לא תינוקות "בני יומם" והרבה הורים מאמצים מסרבים לאמץ ילדים כאלה.

bergen

New member
מטורף

התינוקות האתיופיים הם הכי חמודים נראים כמו עיגול שוקולד. אם כבר מדברים על יופי

יותר משזה מטורף

אותי זה פשוט מזעזע - כאשר אנשים שלא יכולים ללדת באים לאמץ תינוק, זה מדהים לראות כמה דרישות יש להם. אם היה נולד להם ילד מכוער, הם היו מגדלים אותו ואוהבים אותו, אבל אם הם מאמצים, התינוק חייב להיות "יפה". שלא לדבר על זה שהגזענות מתגלה כאן במלוא כיעורה

bergen

New member
אני רוצה להוסיף

לידה נראית לי מאוד אגואיסטית נוכח המשאבים המוגבלים של כדור הארץ. לעומת זאת אני מאוד אוהבת ילדים. ומה שאני באמת רוצה זה לאמץ ילדים שהחברה שמה עליהם תווית של "מקולקל" כלומר אלו שמוגדרים נכים. אני יודעת שנכות לא מקלקלת שום דבר. ואני חושבת שילד כזה הוא לא פחות שווה מכל ילד אחר. זה פשוט השקעה טובה יותר של זמן ומשאבים למעני ולמען שאר העולם. אני יכולה גם להוסיף שילדותי הייתה רעה מאוד ושאימא שלי גידלה אותי רע. אבל הנסיבות של חיי לא סותרות בשום דרך את המסקנות שהסקתי.

gezer5

New member
אז אני אוסיף

שאני בת 33 ולא בא לי ילד פשוט ככה איך אני אסביר את עצמי נכון כדי שתבינו? לא חושבת שאני מסוגלת לגדל נשמה שתצא בסוף בנאדם "נורמלי" אין לי את הסבלנות הזאת שצריך לגידול ילדים אני פשוט לא מתחברת וכן זה באמת מצווה לקחת ילד בלי בית ולתת לו את כל האהבה שבעולם - כמובן אם יש לכן

Arfilit

New member
אני חייבת לשאול -

אגואיסטית לעומת מה? למי אנו אמורים לשמור את המשאבים המוגבלים של כדור הארץ? האם המין האנושי אמור לשאוף להכחדה על מנת להגן על משאבי כדור הארץ כערך העומד בפני עצמו? אני לא מבינה את טיעון האגואיזם בהקשר הזה. אני יכולה להבין אותו (אם גם לא לקבל) בהקשרים אחרים דוגמת "זה עולם מחורבן ולאף אחד לא מגיע להיוולד לתוכו. הבאת ילדים כדי לספק צורך פרטי שלי באה על חשבונם של אותם ילדים שבאים לעולם באל כורחם - ועל כן מדובר באקט אגואיסטי". מבינה - אך לא מרבלת. אבל המשאבים המוגבלים של כדור הארץ? לא ברור לי הטיעון.

אגואיסטים כלפי מי שמשתמש במשאבים

לחיים בלבד, ולא למותרות. אדם קונה בקבוק קולה, שאינספור מכונות הכינו אותה בשלבים שונים, פלטו גזים רעילים, זיהמו וקרוב לודאי כי גם שילמו סחר מינימום ומטה לעובדיהם. המשקה טעים. הוא שותה יותר מאשר הרווית הצמאון. טעם. עכשיו הוא משתין את העודפים. והרי לך בזבוז משאבים נהנתני של האדם. בזבוז משאבים תוך דריכה על כל דבר בדרך. למי אנו אמורים לשמור את המשאבים? למי שלא מבזבז ולא נהנתן. בעלי חיים.

Arfilit

New member
אני לא מרגישה

שהשימוש של החיות במשאבים - חשוב משלי - ולהיפך. אני לא מרגישה שהשימוש שלי חשוב משלהן. הולדת ילדים כשלעצמה אינה שימוש בזבזני במשאבים, וכנ"ל לגבי גידול ילדים, מלבד זה שכל ילד שגדל מבזבז כמובן משאבים - שאמורים להישמר - כך נטענה - לחיות(?). אז אלא אם כן אתם מכוונים לזה שהמין האנושי נדרש להכחיד את עצמו - הדוגמא של הקולה לא נשמעת לי מקבילה להולדה - ואני עדיין לא מבינה את הטיעון.

שימוש החיות במשאבים חשוב משלך

מסיבה פשוטה: הוא מדוד, מינימאלי ולצרכי השרדות. ההמנעות שלי מהולדה, היא חוסר החיבה שלי לגזע האנושי, הגזע האלים שמשוכנע (בהתאמה לדיונינו) שכל המשאבים בעולם הם שלו. וכמובן שגם החיות הן משאבים. ונשים. וכושים. תשתי מים בשביל לחיות? מעולה. תשטפי עם מים מתוקים, מי שתיה את האוטו. רע. אלים. מיותר. ספריי? חור באוזון שלי שלך ושל החיות. רכב? הרעלת המשאב הבסיסי-אוויר. שימוש החיות במשאבים חשוב משלך כי הן לא מזיקות לאחרים. (את=אני=אדם לא מתקפה אישית)

Arfilit

New member
זה שאני עושה שימוש לר ראוי במשאבים

לא הופך אותי לצרכן פחות חשוב. צריך אולי לחנך אותי. אני צריכה אולי לשקול את דרכיי - אבל עדיין אני צרכן ראוי - לפחות למידת הצרכים האמתיים שלי. ומאחר שאתה מודה בריש גלי בחוסר חיבתך למין האנושי - יכול להיות שאכן אתה מכוון להכחדת המין.

ברור שפחות חשוב

אם הצריכה שלך היא למותרות ושל החיות זה להישרדות... וכן, אם היתה לי אפשרות להוציא את הגזע האלים ומפר האיזון הזה מהעולם הייתי עושה זאת. בינתיים אני תורם את תרומתי הצנועה להכחדה.

uhu

New member
חחח , מיסיונר.

ואם כל הצריכה שלי היא אך ורק לשם הישרדות - אז תאשר את קיומי? (ולהזהירך - אני נולדתי אדם) תרומתך הצנועה למה? אתה רוצה שכוווווולם יתנהגו לפי הכתבותיך? אני חושבת שהבחירה כן\לא להביא ילד\ים לעולם היא אישית לחלוטין. כל מי שעושה כזאת החלטה גם מתמודד באופן אישי עם התוצאות. מי שמך להחליט בשבילי\במקומי?

למעלה