שאלה בקשר לאישור התנדבות :)

Lipazla

New member
שאלה בקשר לאישור התנדבות :)

שלום :)
כבר יצא לי לכתוב פה בפורום, אבל בכל זאת אני די חדשה..

אני מרגישה כבר ממש מתוסכלת מכל תהליך ההתנדבות, אני ממש רוצה להתגייס והפטור בשבילי היה משהו ממש מפתיע, אם מודדים מוטיבציה לגיוס, אצלי היא בשמיים, חשוב לי מאוד להתגייס ולתרום.
את בקשת ההתנדבות פתחתי עם קבלת הפטור הרפואי כבר בסוף אוגוסט אחרי הועדה הרפואית המיוחדת.
ביקשו ממני עוד מסמכים רפואיים, עד שהשגתי אותם לקח קצת זמן, שלחתי אותם לתא מתנדבים בתחילת אוקטובר ומאז כלום. אין סיבה שלא יאשרו אותי להתנדבות, רופא בכיר בבית החולים בו אני מטופלת הסכים חד משמעית שיאשרו.. השאלה היא מתי יגיע הרגע הזה
דיברתי עם תא מתנדבים הרבה פעמים- אני מתקשרת בערך כל שבוע וחצי- שבועיים לראות מה קורה עם תהליך ההתנדבות שלי, אמרו לי שהתיק הועבר לענף רותם (משהו כזה..), אחר כך אמרו לי שהתיק בלשכת גיוס ואחר כך שוב אמרו לי שהייתה כנראה טעות והתיק חזר ריק מענף רותם ועכשיו הם שולחים אותו שוב..
כבר עברה קצת פחות מחצי שנה ממתי שפתחתי את הבקשה וכמעט 4 חודשים ממתי ששלחתי את המסמכים.. אני מיואשת כבר :( גם זה מאוד מוזר שעוד לא אישרו ושלחו לי מיונים למודיעין (
)
יש דרך לזרז את התהליך?
תודה לעונים.

noboya

New member
היי :)

שלום וברכה!
&nbsp
להרבה אנשים יש את הבעיה שצה"ל איטי בתהליך אישור ההתנדבות שלהם... בסופו של דבר צריך להבין שזאת מערכת גדולה שכל חלק בה יודע לעשות את החלק שלו - לפעמים רק בגלל שפקידה חולה עלולה להתעקב הבקשה שלך בעוד כמה ימים...
הדרך הכי טובה היא לחפור להם עד שהם יודעים מה השם שלך לפני שאת מוציאה משפט שני, להתקשר כל יומיים שלושה בהחלט יזרז.
אני עצמי "עקפתי" את הבעיה הזאת בכך שעשיתי שנת התנדבות בתור מדריך נוער ובה סיימתי את כל תהליכי המיון שלוקחים הרבה זמן.
הדרך הכי טובה ומהירה לזרז תהליך הוא לדעת לאן את רוצה להגיע ושהיחידה גם תמשוך אותך אליה, זה עובד כמו קסם ותהייה בגיוס מתנדבים הראשון שלאחר מכן.
ועוד משהו קטן - מודיעין והיחידה הטכנולוגית הם בעלי תהליכי מיונים ארוכים (לי לקח 8 חודשים עם 3 פגישות כל אחת עם 5-8 אנשים בבת אחת ובסוף הם נזכרו להגיד שהם מצאו מישהו יותר מתאים ממני לתפקיד...הפסד שלהם, פגשתי את המישהו אחר כך בתפקיד שלי שהיה הרבה הרבה יותר משמעותי).
מקווה שעזרתי והמון המון בהצלחה!

Lipazla

New member
תודה

תודה רבה על המענה המהיר :)
הייתי במיונים לשחקים-חבצלות ולא ליחידה הטכנולוגית..
אני בהחלט יתחיל להתקשר בתכיפות רבה יותר.. תודה :)

zik16

New member
היי

בתור אחד שסיים ממש היום את תהליך ההתנדבות וקיבלתי תאריך גיוס למודיעין, מבין את התסכול הנוראי שלך לגמרי!! תא מתנדבים הם לא המקום הכי תקתקן בעולם בלשון המעטה, הם מוקפים בבירוקרטיה והאנשים שם (מנסיון) לא ששים לזרז כמה שיותר כל בקשה... אני חיכיתי לזימון לועדה בענף רותם 4 חודשים מייעגים שבסופו של דבר אישרו אותי גם שוב...(אגב 4 חודשים עוד נחשב יחסית קצר) ללא שום בעיה. את אומרת שהתקשרת אליהם כל שבוע - שבוע וחצי? גאה על הסבלנות שלך.. הייתי מתקשר אליהם כל יום-יומיים ,שלחתי פקסים לענף רותם, ניסיתי כל מה שיכולתי אבל הגוף הזה פשוט אטום , מלא בבירוקרטיה!! העניין הוא שהתיק שלך לא עובר כל יום ידיים אחרות שבוחנות את העניין... זה סתם יושב שם באיזה משרד מחכה שמישהו ירים אותו ויסתכל... בכל מקרה, לאחר ענף רותם את עוברת לתהליך מיונים כמו כל אחד אחר.... ככה שזה העניין... עכשיו עצה שלי, אם את מעוניינת להתגייס למודיעין, כעת מיונים לקורסים פתוחים רק לנובמבר -דצמבר והחל מינואר 2016.... אז אם את רוצה להתגייס בזמן הקרוב למודיעין את צריכה לבנות על תפקיד OJT (on job training) שזה אומר בעצם שאת נכנסת לתפקיד ללא קורס ולומדת תוך כדי החפיפה והמון בבית... תנסי להתקשר למודיעין ולבקש מיונים לתפקידים שמציעים OJT.... בכל מקרה אני מאחל לך המון המון בהצלחה, מבין כלכך המון את התסכול שלך... ומקווה שילך לך כמה שיותר מהר וחלק!!
עוד טיפ קטן... תנסי להתקשר לענף רותם : 03-737-9542 יענה לך אחד שם בשם צחי לוי תנסי לתקתק איתו עניינים, שאולי יצור קשר עם הרופאה שם או משהו... אני לא מבטיח לך שזה יזיז משהו.. אבל לנסות תמיד יכול להיות טוב... העיקר - תיהי נחושה ותשמרי על מוטיבציה עד הסוף

Lipazla

New member
תודה רבה!!! :) שאלונת..

אין ספק שעודדת מאוד !!!
תודה רבה :)
אני תלמידת יב, מה שאמרת לגבי התפקידים במודיעין תקף גם לגבי? יש עוד זמן עד ל18 ועד שאתגייס

zik16

New member
תראי...

אם את אומרת שאת ביב' זה אומר שאת מסיימת ביוני הרי את הלימודים... בתור מתנדבת את לא עוברת מיונים כמו כולם, (אם תנסי להתקשר לחיל המודיעין ולבקש מיונים יגידו לך שכעת ממיינים רק מי שיש לו תאריך גיוס לאחר ינואר 16)בתור מתנדבת מסדרים לך ראיונות לקורסים ומבחנים גם בלי התאריך הגיוס הרשמי... אני לא סגור במאה אחוז על הפרטים, אבל אני זוכר שדיברתי עם רמדית איתור של 8200 היא אמרה לי שכעת קורסים הפתוחים הם לתאריכים נובמבר דצמבר... אז קחי בחשבון... תנסי לברר שוב מול תא מתנדבים... בכל מקרה אם את אומרת שכעת את כבר מתמיינת אז תמשיכי את המיונים בקצב שלך.. מקסימום תתגייסי בינואר פברואר של 2016... יש המון כאלו...

למעלה