שאלה בקשר לאישור רפואי של מתאמן

YogevBO

New member
שאלה בקשר לאישור רפואי של מתאמן

הגיע אלי מתאמן עם אישור רפואי שהוא כשיר להתאמן ללא הגבלה בענף הכדורגל. והוא עשה בדיקה ארגומטרית, וחתום על האישור רפואי רופא ספורט. השאלה אם האישור הנ"ל תקף גם לאימון בחדר כושר. תודה, יוגב.

פרודוראלית כן משפטית לא

הבדיקה של שחקני כדורגל יותר מקיפה מבדיקה לחדרי כושר [שאגב לפי ההנחיות האחרונות של קופ"ח ושל קרדיולוגים גם רופאי משפחה מוסמכים לחתום על האישור-ללא ארגומטריה]. כלומר האם הוא בריא? כן. האם האישור הזה תקף לחדרי כושר? את זה צריך לברר מול חברת הביטוח שלך .

oridoron77

New member
לא

וזאת ע פ"י הניסיון של חדרי הכושר שעבדתי והתאמנתי בהם. מטעמי ביטוח, לאישור הרופאי צריך להיות את הכיתוב "חדר כושר", וללא זה הוא אינו תקף לשם. אורי

רופא רגיל לא מבין כלום בכושר גופני

הוא גם בטח עישן כשהוא כתב את זה, ככה הוא מכסה על התחת שלו. כדאי לך להכין מסמך שקיבל אישור מעורך דין, עליו יחתום כל מתאמן שלך ובמסמך כתוב שהוא לוקח אחריות על עצמו ובעיקר על נזקים אפשריים שעשויים לנבוע מפעילותו בחדר כושר. מטרת הנייר הגן עליך מפני תביעה אפשרית, כל זה בנוסף לביטוח מקצועי שמופיע בו אישור להסמכה שלך לעבוד בחדרי כושר כמדריך או מאמן.

oridoron77

New member
רונן

ראשית לפני הכל, נסה למתן קצת את האגרסיות שיש לך כלפי רופאים. כמוך גם אני נתקל ברופאים שאינם מבינים הרבה בהקשר של מאמץ ופעילות גופנית, אך מן הנמנע לא לבצע הכללות (בייחוד כמו שאתה לא היית רוצה להיות במצב הפוך, בו יכתבו לאחד הלקוחות שלך באיזה פורום שבטח המאמן שלה נותן לה תוכנית ABCDE, כיוון שרוב המאמנים חושבים שזו צורת חילוק מתקדמת). שים לב שלמי שהגבת הוא אינו פותח השרשור, ואני חושב שהיא אינה מאמנת. בכל אופן פרוצדורת האישור הרפואי מרופא צריכה להתקיים עד אשר יוחלט אחרת. אורי

רונן,שאלתי כמתאמנת,ועד היום מאוד התייחסתי

לתגובות המקצועיות שלך בתחום אחר ומהיום לא הרופא שלי מקצוען ברמות והמאמן חד"כ שלי עוד יותר

הי ! זה היה בהומור...לא לקחת הכל ברצינות.

אם מישהו הבין ממה שכתבתי שאני נגד רופאים - סליחה, ממש לא. התכוונתי שיש רופאים שלא באים מתחום הספורט, ואין קשר למקצועיות שלהם.

ומה לידיעתך הדרישות ממתאמנים לצורך כיסוי

ביטוחי למקרה של פציעה? ואני שואלת בתור לקוחה?

ממה שאני יודע

ברגע שיש לך ביטוח שמקיף את הכל אין חשיבות ממה נפצעת - הביטוח תופס לכל סוגי הפציעות. זה יהיה אותו דבר אם את הולכת ברחוב מחליקה על ....של כלב, שוברת יד או, שאת עובדת בחדר כושר ומשקולת שמחליקה תשבור לך רגל...(זה במקרה קרה אצלנו) - עם ביטוח מקיף את מכוסה. ובכל זאת, לכי תבררי שוב אצל סוכן ביטוח. את צריכה להיות מכוסה - המאמן צריך להיות מכוסה - חדר הכושר צריך להיות מכוסה - בעל הבניין צריך להיות מכוסה...כדי שבסוף מישהו ישלם.

למעלה