שאלה בקשר לאף סתום ונזלת

kokla2

New member
שאלה בקשר לאף סתום ונזלת

היי בננות,

הבובה שלי חולה.
כבר 6 ימים - 5 ימים ולילות של חום גבוה, נזלת, שיעול, שקד נפוח והכל סתום ונוזל...
זה אף פעם בחיים לא קרה (בני שנתיים) שמשהו גרם לה לא לינוק או שהיא לא ינקה איזה יום.
ובעיקר בזמן מחלה.
ב 3 ימים האחרונים היא לא מצליחה לינוק בכלל בגלל אף סתום מאד.
הערב סוף,סוף מרגישה יותר טוב ומתאמצת יותר.. ממש אפשר לראות איך היא עוצרת את הנשימה כדי לינוק
ואז פותחת את הפה כדי לנשום, משחררת את הפטמה ושוב יונקת כמה שניות בלי אויר ..
כואב לי הלב לראות ולהרגיש את זה.
ממש ייאוש .. אני לא יודעת איך ומה יכול לעזור לה.
בנתיים הבן נהנה כבר כמה ימים משני הצדדים..
אך החיתולים שלה הרבה יותר יבשים מתמיד (והיא עם חום ואני מפחדת מהתיבשות) והיא בקושי אוכלת.
למישהיא זה קרה?
יש לכן רעיונות איך לעזור לבובה??

לילה שקט...

גלגס

New member
הרבה בריאות!

מתוקה קטנה, מקווה ששיר תרגיש טוב במהרה.
ניסית מי מלח ואדים? בטח ניסית, והאמת שאני לא רואה שזה ממש משפר את המצב אצלנו.
ומה עם לקנח את האף טוב לפני הנקה? עובד?

לא תאמיני

טיפ שקיבלתי מהמטפלת: חלב אם באף. לא קל למצוא את הזווית ו״להשפריץ״ קצת פנימה, אבל מההתנסות שלי זה פתח להם את האף לא רע.

מזל שאת מניקה!

החלמה מהירה מהירה!!!

ימבה מיי מלח פעמיים שלוש ביום
ולשאוב את הנזלת, ברור שזה לא בריא ומומלץ אבל בגיל הזה זה עדיף!
אם אין לך מושג איך לעשות את זה, אני בכללית והאחות עשתה את זה עבורי וכך למדתי, האף נפתח לרווחה ויומיים אחרי הנזלת פסקה!!!

kokla2

New member
תודה רבה רבה

האף נפתח , עדיין מנוזלת אך חזרה לינוק כרגיל.

בכל מקרה תודה על העצות..
באמת אין לי מושג איך עושים שטיפות עם מי מלח (ד"א בגלל הקינוחים, זה לא שורף בטירוף מלח באף??)
ואין צורך לשאוב את הנזלת.. היא יוצאת ובכמויות מסחריות..
נראה שהסתימה באף היתה יותר עמוקה..
העיקר שזה נגמר.
זה לא אומר שבריאים כאן (כמובן שהבן נדבק וגם אני)
אבל העיקר שיונקים :)

תודה

יש מוצר מעולה, מי מלח עם שפרצר שנקרא סטרימר

מצוייר עליו דולפין, זה מעולללללה!
אם הנזלת יוצאת בכמויות זה עוד יותר מעולה אבל צריך לזכור שאם נוזל ככה כל כך הרבה מה יש בפנים שאנחנו לא רואים...
חוב מאוד להוציא כמה שיןתר
כי זה יכול לרדת למערת הנשימה התחתונה ואת זה אנחנו ממש לא רוצים

מקווה שעד שהגבתי לך... הנזלת עברה כבר :)))
והעיקר שיונקים :))

Mr China

New member
אוי, מסכנה קטנה

מקווה שתרגיש טוב ותחלים מהר, וגם שאת והקטן תרגישו טוב! זה כל כך קשה כשהם חולים. תשתדלי לנוח, לפתוח חלונות ולאוורר, לעשות להם אדים (גם באמבטיה- אפשר לפתוח מים חמים ולסגור את הדלת כדי לשמור על האדים, וגם בלילה) לעזור עם האף הסתום.
בזמנו היה משהו שנקרא קרבול- מין כמוסות קטנות כאלו שפותחים ושופכים על הכרית (ריח של אקליפטוס), זה היה מעולה. לא בטוחה לאיזה גיל זה אבל שווה לבדוק בבית המרקחת.
והרבה נוזלים- מרק, תה, מיץ תפוזים או תפוחים, מה שהם מוכנים לשתות שישתו.

סתימות באף ושחרור נזלת

הי יקירה

שמחה לשמוע שהיא מרגישה קצת יותר טוב..
אין לי הרבה מה להוסיף - הבנות כתבו את כל הרעיונות שהיו לי כמעט..

אדים - להניק בחדר מלא אדים - אולי במקלחת כשתנור החימום עובד וגם זרם המים לקצת זמן כדי ליצור אדים.
מי מלח - אני יודעת שזה עובד טוב, אבל הטעם של זה מגעיל למדיי.. אז אפשר באמת לטפטף חלב לאף, הוא עובד טוב מאוד ובוודאי מבחינת הטעם טוב יותר..
אפשר לשים בקצה החדר כלי עם בצל חתוך ודבש. משהו באדים של הבצל מאוד עוזר לשפר נשימה בלילה.
הקרוול - מה שסינית כתבה, גם יכול לעזור - למיטב ידיעתי אפשר היה לקנות את זה בסופרפארם וכד'.
מכשיר אדים בחדר יכול להקל - ואז אפשר לשים בו טיפות אקליפטוס (מאוד דומה לקפסולות של הקרוול).

תרגישו טוב יקירה,
מזל שהם יונקים - זה בוודאי מקל את כל הסימפטומים, אפילו שכשאת בתוך זה - אז לא מרגישה ככה..

למעלה