שאלה בקשר לאפיית עוגיות

mamarei

New member
בזהירות כמובן :)

האמת שזה נורא תלוי בעוגה עצמה - כדי להפוך כך שהעוגה תישאר שלמה היא צריכה להיות במרקם קצת דחוס. עוגה אוורירית מדי תהיה בעייתית (או לחילופין תדרוש יותר מיומנות).
מבחינת טכניקה בד"כ משחררים את הקצוות מהתבנית (מומלץ לשמן לפני זה כדי להקל על החילוץ), מכסים את התבנית בצלחת, הופכים את כל הקונסטרוקציה ובזהירות מרימים את התבנית כך שהעוגה תישאר על הצלחת.
 

YOAV414

New member
שאלה בקשר לאפיית עוגיות

רוב הפעמים שאני אופה עוגיות הם תופחות ומתפשטות על כל התבנית ובעצם מתחברות יחד , האם זה בגלל קמח תופח או קצח רגיל ואבקת אפייה?
 

mamarei

New member
זה בגלל המרווחים

קמח רגיל עם אבקת אפייה הוא כמעט זהה לקמח תופח, לפחות מבחינת הפעילות שלו.
לא סתם אומרים לעשות מרווח של 5 ס"מ בין העוגיות, בפעם הבאה תדאג ליותר מרווחים בין העוגיות ואז הן לא יתחברו...
 

YOAV414

New member
אבל הם תופחות יותר מידי

אם אני לא יכניס אבקת אפייה לא עדיף זה יהיה בגדול שאני מכניס לתנור
 
לא כדאי

בלי אבקת אפיה העוגיות לא יצאו אותו דבר.. כשרשום
במתכון אבקת אפיה מתכוונים שהוא יהיה שם... זה לא
כמו אגוזים שמוסיפים כתוספת אך לא חייבים.
בנוסף למרווח גדול יותר בין העוגיות נסה לעשות עוגיות קטנות
יותר... אם אתה יודע שהם תופחות ממש הרבה, תעשה אותן
מראש קטנות יותר ואז הן יצאו בגודל נורמלי אחרי האפיה.
 
למעלה