שאלה בקשר לאקדמיה למוסיקה

Testicles

New member
שאלה בקשר לאקדמיה למוסיקה../images/Emo26.gif

היי... אני מנגן בגיטרה כבר שנתיים וחצי (לומד עם מורה). אני בן 18. לאחרונה אני מתאמן הרבה שעות ביום, והתחלתי לחשוב על האקדמיה למוסיקה. אז ככה... יש לי כמה שאלות: 1- הבנתי שיש בת"א ובי"ם, אבל אמרו לי שאם אני רוצה ללמוד נגינה בנוסף לתיאוריה, אני צריך ללכת לאקדמיה בי"ם; כי בת"א הרוב תיאורטי. זה נכון? 2- האם יש מעונות באקדמיה, או שאם אני רוצה ללמוד בה, אני צריך "להגר" לי"ם או לת"א? (אני גר בצפון הארץ). 3- מישהו יודע על תוכנית הלימודים, או על אופן הלימוד? (בהתחשב שאני אבחר במסלול של עקרונות ותיאוריה של ג'אז).

omrisu

New member
שלום לך!

אחי למד באקדמיה למוזיקה בירושלים ואכן יש שם מעונות חדרים זוגיים אבל אם יתמזל מזלך תקבל חדר לבד בקשר למסלולי הלמידה אין לי מושג

היי

אז ככה - באקדמיה בת"א יש מסלולים של הלחנה, ניצוח וביצוע מוסיקלי. בכל המגמות האלו לומדים תיאוריה, סולפג', תולדות המוסיקה ועוד, כאשר בכל מגמה יש התמקדות. (דרך אגב - כל מה שאני אומרת לך הוא ממה שאני יודעת בכלים קלאסיים, אם אני זוכרת נכון יש בתוך "ביצוע מוסיקלי" גם מחלקה של גיטרה, אני לא יודעת אם קלסי או ג'אז). זה בכלליות - וכן, מכיוון שהאקדמיה בת"א היא בתוך האוניברסיטה ומהווה חלק ממנה, יש גם מעונות. עוד פרטים באתר אוניברסיטת ת"א בפקולטה לאומנויות. בהצלחה.

Testicles

New member
תודה תודה! מישהו יודע עוד אולי?

אגב, למה את סטודנטית?

המממ... פגעת בנקודה רגישה...

כל הידע המקיף שלי הוא מכיוון שנסיתי להתקבל לאקדמיה השנה (במחלקה הווקאלית - כלומר - זמרה). עברתי את המבחנים בתאוריה, סולפג' האזנה וכו', אבל לצערי את המבחן הכי חשוב לא עברתי (טוב, נו, כשמקבלים 12-15 מתוך 50-60 הסיכויים הם לרעתך... כלומר לרעתי).. בכל מקרה, אני מתחילה השנה עם פסיכולוגיה וספרות ומנסה בעקשנות להתקבל לשנה הבאה (אני פשוט אמשיך להציק להם עד שיקבלו אותי!) בהצלחה במה שתבחר לעשות, נועה.

Der-Albert

New member
גיטרה באקדמיה

למיטב ידיעתי המחלקה לגיטרה היא לגיטרה קלאסית, ואני לא בטוח מה מצבה בימינו אני יודע שיהודה שרייר יסד אותה לפני כמה שנים אבל מאז הוא עזב ללמד באקדמיה בירושלים.

tannar

New member
תשובות

שלום, אני חבר של בעלת הUSER אבל בכל אופן: באקדמיה בת"א אין מחלקה לג'אז אז אין לך מה לחפש שם, בירושלים כן יש מחלקה לג'אז שמתפתחת די יפה בשנים האחרונות לאחר ירידה מסויימת בשנים שלפני (המחלקה הוקמה בתחילת שנות השמונים). ואגב גם בת"א - סגרו את המחלקה לגיטרה קלאסית ולכן כולם עברו לירושלים. אני לומד בי-ם, כך שאני לא אובייקטיבי. עוד מקום ללמוד גיטרה ג'אז זה ברימון אבל אני לא ממליץ. בקשר לתאוריה, בכל מקום תצטרך ללמוד קורסים של תאוריה גם לגבי סוג המוסיקה שאתה מתמחה בה וגם תאוריה של סוגי מוסיקה אחרים. בי-ם אתה חייב לעבור במשך ארבע שנים (אם את הולך על תואר כמובן) את קורסיי פיתוח השמיעה. כל מקום יחייבו אותך בתאוריה לכן זה לא המשתנה שעליו אתה אמור להחליט היכן ללמוד. מה שכן, בירושלים האוירה מאוד משפחתית וחמה וגם מזג האויר לפי דעתי יותר טוב מתל-אביב. אבל תל-אביב היא עיר עם יותר מוסדות תרבותיים ויותר אקשן מוסיקלי (על אף שגם בירושלים יש לא מעט). בכל אופן תחליט בין רימון לירושלים (כי בת"א אין מחלקה לג'אז וגם לגיטרה). או שפשוט תבדוק אם יש דודה בירושלים או רמת השרון, ואז תראה איפה יותר נוח. take it easy. אם יש לך עוד שאלות פנה אלי ב: [email protected] שנה טובה.

למעלה