שאלה בקשר לאקורד SUS

Liricooli

New member
שאלה בקשר לאקורד SUS

שלום, יש לכם אחלה פורום פה, רק חבל שאין בו הרבה הודעות והוא לא מתחדש. יש לי שאלה קטנה בנושא אקורד מושהה, או suspended. למה לא יכול להיות אקורד סוספנדד 6 או משהו בסגנון. כלומר, יש 4 וגם 2 אז למה אין אפשרות שהצליל בדרגה החמישית יהפוך לשישי או דברים כאלו? האם יש כזה אקורד והוא אינו SUS? תודה, לירי

צודק, פוטנציאל מצויין, מעשית..

משעמם פחד, פניתי לתפוז, וכבר ארבעה ימים אני מחכה לתשובה...

קניידעל

New member
זה לא הקטע

הקטע הוא שאקורד 6 (אני לא מתכוון ל-13, זה אקורד שונה לגמרי) הוא בעצם אקורד בסיסי על בס אחר, מתוך תוי האקורד. אקורד SUS הוא עניין אחר. SUS נקרא כך משום שברגע שאתה יוצר אותו נוצר לך אקורד בלי 3, כלומר אקורד בלי אופי מינורי או מז'ורי. מהסיבה הזו יש כמעט חובה לתקן את זה, לפחות במוזיקה הקלאסית. מכאן נוצר הכינוי הזה לאקורד 2 ו-4- אקורד מושהה, כלומר, אקורד שעומד לבוא, אבל בינתיים הוא מושהה על ה2, או ה-4. יש אגב עוד דרך לכתוב אותו שזה X4-3 או X2-3, כלומר דרגת או תו האקורד, ואחריהם ה-2 או ה-4, וה-3, כדי שנדע שצריך לחזור אליו. אם, אגב, ראיתה איפשהו אקורד SUS שלא הופך חזרה לשלוש, זה או במוזירה רומנטית מאוחרת והלאה, או באחר מחוברות הגיטרה המפגרות של משפחת ברק

StagaDish

New member
מעולה!

לא ידעתי את זה... כלומר, ידעתי מה הוא אקורד מושהה.. אבל אף פעם לא באמת הבנתי אותו! אני מסכים איתכם.. הפורום הזה בהחלט פוטנציאלי.. וגם אני פניתי למערכת תפוז... ולא מקבל תשובה מיום שישי האחרון. נקווה לטוב

למעלה