שאלה בקשר לאתיקה במכונים רפואיים

ורדה 2

New member
שאלה בקשר לאתיקה במכונים רפואיים

אני לא יודעת אם זה המקום אבל אנסה להציג בפניכם את הבעיה ואם תוכלו להתיחס אליה אודה לכם. בזמן האחרון צצו הרבה מכונים רפואיים לאסתתיקה. במכונים אלה עובדים רופאים שהתמחו ברפואה פלסטית( כך הם מתימרים להגיד). הם מזריקים כל מיני חומרים למלוי קמטים. הזרקה לגוף היא טיפול פולשני שלפניו נידרשת חקירה יסודית לגבי טיב החומר והאם היא מתאימה להזרקה בבן אדם הספציפי. מי לדעתכם אחראי לתפקוד של המכון שלא יגרם נזק לאנשים שמשתמשים בה? שאלתי מתבססת על נסיון מר שחוויתי באחד המכונים שאחרי הזרקה לפנים של ארטיקול אני מתיסרת מכאבים נוראיים שהם מעבר לממשציפיתי. מה דעתכם? בסך הכל רציתי להיות יותר יפה ולא יותר חולה או לגרום לנזק עתידי או מידי לבריאותי. מי מפקח על מכונים אלה ? האם כל האנשים "המיקצועיים" כביכול במכונים רפואיים אלה ראויים לאימונינו?

צרכנות נבונה

כאשר מדובר בטיפולים שהם על הגבול בין קוסמטיקה ורפואה, והם לחלוטין עניין של בחירה ולא של צורך רפואי - הציבור צריך ללמוד להתייחס לזה כמו כל מוצר שהוא קונה - לעשות סקר שוק, לוודא ממי הוא רוכש את השירות ולקבל המלצות מאנשים שעברו את הטיפולים. לא היית עושה מנוי לקאנטרי קלאב עם פחות מזה, נכון? ניתן לברר לגבי כל אדם שטוען שהוא רופא מומחה אם הוא באמת רופא, ואם הוא באמת מומחה בתחום שהוא טוען שהוא מומחה - במשרד הבריאות באגף לרישוי מקצועות רפואה, והלוואי שבקרוב גם יהיה מאגר הרופאים באינטרנט כמו שכבר יש את הפסיכולוגים באתר של משרד הבריאות. ואם רופא עשה לך טיפול אז הוא אחראי אישית ומקצועית. לפעמים בגלל חוקים משונים במדינה המכונים האלה לא צריכים רשיון של משרד הבריאות לצד הרפואי וצריכים רק רשיון עסק, אבל שם בודקים בעיקר תנאי תברואה ולא היבטים של המקצועיות בטיפול. בכל אופן אם תלונני שהזריקו לך חומרים שאסור היה אז משרד הבריאות יבדוק.

ורדה 2

New member
תודה רבה על התשובה שלך

את בהחלט צודקת. אני באמת קודם כל מאשימה את עצמי על היותי כל כך מאמינה במוניטין שנוצר למכון ביגלל האנשים שכבר השתמשו בשירותיה. אבל כנראה לא מספיק הפירסום. לא תמיד היכולת לפירסום מצדיק את היכולת להיות איכותיים מבחינת האתיקה. כנראה אצתרך לבקש את עזרת משרד הבריאות וכן באיזה שהיא צורה לתת פירסום למשקרה לי כדי שלקוחות נוספות לא ייפגעו. אני לא ששה ליגרום נזק לאף בן אדם אבל הם היו צריכים להיות יותר אחראים לחיי ולהבין את האחריות שהם לקחו על עצמם כשפירסמו את עצמם כמכון רפואי.

למעלה