שאלה בקשר לבבילון

• פותח הנושא jina
  • פורסם בתאריך

jina

New member
שאלה בקשר לבבילון

סימתי לקרא כרגע את הספר הראשון של הסידרה לידתו של חיל הטלפתים והוא היה ממש על הפנים רדוד בצורה בלתי רגילה האם הספרים האחרים גם כאלו? היתי רוצה לשמוע את דעתכם

Boojie

New member
ממש לא.

אני מסכימה אתך שהספר הראשון הוא יחסית רדוד, במידה רבה כי הוא מניח את היסודות להיכרות שלנו עם אל בסטר הצעיר, ולמעשה מעביר המון פרטי אינפורמציה. הספר השני כבר יותר מעניין, והשלישי הוא ממש פיצוץ. קודם כל, אנחנו לומדים להכיר את בסטר מזוויות שמעולם לא חשבנו עליהן, וחוץ מזה... תעזבי, אני לא רוצה לקלקל לך. כל פרט נוסף שאני אתייחס אליו כאן יקלקל את שני הספרים הבאים. בכל מקרה, יש הסכמה די גורפת שהספר השני והשלישי טובים בהרבה, כשלטעמי השלישי הוא ממש מדהים.

זה נשמע כמו מאורע ראוי לציון

בפני עצמו. פעם ראשונה שאני שומע על סדרה (טרילוגיה, whatever) שבה ההמשכים עולים על הראשון. זה באמת נדיר כמו שהנסיון שלי מראה, או שפשוט לא נתקלתי בסדרות הנכונות? אגב, מעולם לא קראתי ספר של פראצ´ט במלואו, וגיליתי שהוא לא ממש מדבר אלי (זה נכתב כיוון שמישהו פעם ניסה להפריך את הטענה עם סדרת עולם הדיסק).

דרגורן

New member
../images/Emo67.gif לא אהבת את עולם הדיסק../images/Emo35.gif

באנגלית או עברית? איזה תת סידרה קראת? בתכ´לס הוכחות של המשכים יותר טובים: (לדעתי) 1. ארץ ים (הראשון טוב, השני פחות טוב והשלישי יותר טוב). 2. סידרת ספר השלושה - כל הסידרה טובה אבל האחרונים ממש טובים. 3. היפריון (שוב, לדעתי) - הראשון טוב אבל השני הרבה יותר טוב. 4. Azure bonds - הראשון חלש ושני האחרים מעולים!

???? ממש לא

אם אתה חושב, שהספר הראשון רדוד תקרא את השני, הוא יעלה על כל ציפיותך. הוא יותר רדוד מהכנרת - כמה מטרים נמצאת הכנרת מתחת לקוו האדום? וואלה לא זוכר כמה - בכל אופן הרבה הרבה. את הספר השלישי לא קראתי. הייתי מסכם את שני הספרים האלה במשפט הבא - שני ספרי סטאר טרקס טיפוסיים והמבין יבין.

למעלה