שאלה בקשר לבגרות במתמטיקה

dana884

New member
שאלה בקשר לבגרות במתמטיקה

היי, נבחנתי ב4 יח"ל בתוכנית הישנה, צבירה.
מישהו מכם יודע איך מחשבים את הציון הסופי?
לפי מה שראיתי באתר המפמ"ר במתמטיקה זה הולך ככה- 003- 33%
004- 33%
005- 34%
ואלה הציונים:
003- 99
004- 99
005- 86

היום קיבלתי את הספח מביה"ס של הציונים הסופיים ורשמו לי סופי 92, אז לא הבנתי איך הם חישבו את זה, אני לא אלך לערער בשביל 3 נקודות כי גם ככה יצאה לי הנשמה עד שהשיגו לי את הטופס הזה, אבל סתם בשביל העיקרון זה לא אמור להיות 95 בערך...
או שאולי אני לא מחשבת נכון?
תודה לכל העוזרים

תלמיד10

New member
תשובה

אכן, לפי החישוב שלי, הציון הסופי אמור להיות 95 (תוצאת החישוב היא 94.58, ומעגלים בהתאם). אני יכול להציע סיבות אפשריות לחישוב השונה של משרד החינוך:
1. האם הציונים שכתבת הם הציונים הסופיים בכל שאלון (ולא ציוני הבחינה, למשל)?
2. האם נבחנת באחד השאלונים יותר מפעם אחת? הציון הקובע נקבע באופן שונה בין נבחנים שונים:
* לתלמידי בית ספר, הציון הגבוה ביותר שהשיגו בכל שאלון הוא הקובע.
* לנבחני משנה ולנבחנים אקסטרנים, הציון האחרון שהשיגו בכל שאלון הוא הקובע (אם כי, משעה שהושג ספח עם ציון סופי במקצוע, מותר להחשיבו אפילו אם נבחנת אחריו והשגת ציון אחר - וזו הסיבה שאומרים שהציון הגבוה קובע בפועל, עבור זכאים לתעודת בגרות).
* ולכל סוגי הנבחנים, בין מועד א' למועד ב' באותה שנה, באותה רמה ובאותו שאלון - הציון הגבוה בכל שאלון הוא הקובע, בין שני המועדים.
3. האם נבחנת באחד השאלונים החדשים והוא שוקלל ביחד עם הישנים?

dana884

New member
נבחנתי כמה פעמים אבל...

הציון עדיין צריך להיות 95
שאלון 003 נבחנתי פעם אחת כשהייתי עוד בבית הספר והציון הסופי הוא 99.
שאלון 005 נבחנתי פעמיים גם כשהייתי עוד במסגרת ביה"ס, מועד א' קיבלתי סופי 86 ומועד ב' יצא לי נמוך בהרבה יותר (אני אפילו לא זוכרת כמה), ולכן אמורים לחשב לי את ה86, וזה גם מה שרשום לי בספחים אחרים שקיבלתי, ישנים יותר הציון 86 מופיע.
שאלון 004 נבחנתי רק אחרי שסיימתי ביה"ס, נבחנתי פעם אחת קיבלתי 64 ובפעם השנייה והאחרונה שנבחנתי בו קיבלתי 99 סופי. כי אין לי מגן בכלל לשאלון הזה.
אז מה הם עשו בדיוק?
דרך אגב, גם אם הם היו מחשבים לי נניח את הציון הנמוך ולא הגבוה באחד השאלונים עדיין הציון לא היה 92 הוא היה נמוך יותר כי גם הציונים נמוכים בהרבה יותר.

למעלה