שאלה בקשר לבגרות במתמטיקה

5oren1

New member
שאלה בקשר לבגרות במתמטיקה

שלום אני משלים ל4 יחידות במתמטיקה במועד חורף, רציתי לוודא שהמועד הוא אכן ב 22 בינואר? כי היו כאלה שאמרו לי תאריך אחר ואני רוצה לוודא. בנוסף בכמה שאלונים סהכ מדובר כי ראיתי שיש מתכונת ישנה וחדשה ואני לא מבין בזה?
איך אני נרשם לבגרות? וכמה זמן לפני אפשר לבטל את זה?
-בקשר לבגרות באנגלית, במידה ויש לי 5 יחידות ואני רוצה לעשות רק חלק מהשאלונים שוב, כמה כל שאלון שווה באחוזים?
האם יש 2 יחידות נוספות ואם כן מהן בעצם?
תודה רבה לכל העוזרים
לילה טוב :)

g1u2y32

New member
תשובה חלקית

אני אוכל לעזור רק לגבי אנגלית: ב 5 יחידות לימוד חלוקת האחוזים בין כל שאלון היא כזאת: 26% - מודול e.
27% - מודול f.
27% - מודול g.
20% - בחינת בגרות בעל פה.
2 היחידות הנוספות שהוזכרו הן תוספת ל 5 יחידות אנגלית בהן נלמד תרגום.
בהצלחה!

ybo4

New member
השלמה לעניין האנגלית ועוד

מקסימום היחידות שאפשר לקבל באנגלית הוא 5 - את החלוקה קיבלת בצורה מסודרת.
2 היחידות הנוספות נרשמות בתעודת הבגרות בצורה נפרדת, כלומר אתה יכול לקבל 5+2.
מדובר במבחן אחד העוסק בתרגום. לא מומלץ, אם לא למדת בצורה נפרדת את הנושא.

לגבי הרשמה לבגרות - ראה באתר משרד החינוך הרשמה מקוונת. אינני יודעת לגבי ביטול השתתפות, מניחה שאינך מקבל בחזרה את הכסף, אך אין עונש על כך שאינך ניגש.
לגבי התאריך - נשמע סביר. אם כתוב בלוח מועדי החורף באתר - זה כנראה התאריך. באותו יום, ברצף של שעות, מתקיימות הבחינות לכל שאלון בנפרד.

5oren1

New member
תודה, שאלה נוספת

בנוגע לאנגלית ואני מניח שזה תקף גם למתמטיקה- האם אני יכול לשפר רק שאלון אחד או שניים מתוך ה 3 ?
ובנוגע לבגרות במתמטיקה- במידה וניגשים למועד חורף ורוצים לאחר מכן לשפר, האם ניתן לגשת למועד קיץ הבא אחריו?

תודה

ybo4

New member
לגבי שתי השאלות הנוספות

א. בהחלט ניתן לגשת לכל שאלון בנפרד ולשפר את הציון בו.
גם ההזמנה של השאלון והתשלום עליו תמיד בנפרד לכל שאלון.
אינני מניחה שתקבל חישוב מחודש ממשרד החינוך לגבי שאלוני האנגלית ו/או המתמטיקה אם שיפרת אחד מהם - כאשר אתה מחזיק כבר בתעודת בגרות.
אך בהחלט תוכל להציג את האישור על הציון החדש בהרשמה לאוניברסיטה.
אם עדיין אינך מחזיק בתעודת בגרות, והציון המתוקן יאפשר לך לקבלה - כמובן שהכל יחושב עבורך בתעודה.

ב. אין כל בעיה לגשת לכל מועד של בחינת הבגרות, בתנאי שהזמנת את השאלון במרכז הבחינה אליו אתה משויך ושילמת.

למעלה