שאלה בקשר לבגרות בספרות

dana555557

New member
שאלה בקשר לבגרות בספרות

עשיתי בגרות בספרות בתיכון כמו כולם 2 יח"ל
למדתי בתיכון דתי אז זה מתחלק ככה:
יחידה אחת חובה מחשבת+ יחידה אחת חובה ספרות= 2 יח"ל הציון הסופי הוא 93 (של 2 היחידות)
אחר כך אחרי התיכון החלטתי להרחיב ספרות ל5 יח"ל כדי להעלות את הממוצע
אז יש לי ככה:
מחשבת+ספרות- 93 (2 יח"ל)
בגרות בעל פה- 2 יח"ל קיבלתי גם 93
והיחידה החמישית (אנסין) והשאלה בערך עד כמה היא תשפיע לי על הממוצע של כל המקצוע, ברור לי שלא הרבה אבל מישהו יודע מהי החלוקה של האחוזים?
אני צריכה שסך הכל הציון הסופי בספרות לא יהיה נמוך מ80 כי אחרת לא עשיתי בזה כלום, הממוצע לא יעלה.

matan21b

New member
ניסיון לעזור

האמת שאני לא מכיר את המתכונת הזאת לספרות מורחב, אבל כמו שזה נראה אז כל בגרות שעשית (2 יח"ל) ערכה 40% מהציון הסופי. כך שהאנסין יהיה בעל ערך של 20% מהציון הסופי.
ולגבי הציון הסופי, אין ספק שהוא יהיה גבוה יותר מ80, לפי החישוב 4 היחידות שעשית מקנות לך כ-75 נקודות מהציון הסופי.

בהצלחה
מתן

dana555557

New member
תודה ושאלה אחרונה

נניח וחס וחלילה קיבלתי ביחידה האחרונה נכשל.
עדיין ישקללו לי אותה עם כל ה5 יחידות? או שאני יצטרך לעשות אותה שוב ולקבל ציון עובר?

תלמיד10

New member
תשובה חלקית

בעיקרון, בבחינות בגרות, כישלון בשאלון (כל עוד מקבלים 5 נקודות לפחות בציון הבחינה) אינו משנה והוא משוקלל כרגיל בציון הסופי. יש בחינות שבהן אין זה המצב, למשל, מדעי המחשב ב' (שם כישלון בשאלון אינו מאפשר קבלת ציון סופי ב-5 יחידות במדעי המחשב), אך זה החריג.

לא ידוע לי ספציפית לגבי ספרות, אבל כל עוד לא נאמר אחרת במקום מסוים הנוגע לבחינה בספרות - כישלון בשאלון אינו משנה.

למעלה