שאלה בקשר לבחירת השאלות בבגרות

WorldCenter

New member
שאלה בקשר לבחירת השאלות בבגרות

של נושאית וחבלית - 2 יחידות סה"כ יש 27 שאלות וצריך לבחור 5 שאלות לענות, אסור לבחור מעל 2 שאלות בכל נושא, ואם בוחרים ארה"ב אז אסור ארה"ב הבתר תעשיתית ולהפך, השאלה שלי, האם מותר לי לענות על 1 ארה"ב (חבלית) 1 עולם שלישי (חבלית) 3 גיאוגרפיה מנושאית למשל אקלים 1 כלכלית 2 וכ"ו. ?? אני צריך תשובה בדחיפות כי זה משפיע על אופן הלימוד שלי הודה מאוד לתושבה מהירה.

הימליה

New member
למה לסבך?

המבחן הוא על 3 נושאים. למה לך בכלל ללמוד יותר נושאים?זה רק קשה יותר... הכי פשוט ללמוד 3 נושאים.העולם המתפתח(ה-3) זה נושא קל וגם ישובים עירוניים.לזה אפשר להוסיף את אחד הנושאים של ארה"ב ,למשל. בהצלחה.

לאאא ,לא ללמוד ארה"ב ../images/Emo70.gif

אני תלמיד יב' אני לא זוכר אם זה אפשרי או לא.. כי אני זוכר שיש ארה"ב הבי"תר תעשייתית או הרגילה לא זוכר אם חובה ללמוד אחד מהם (כי זה או זה או זה אסור את שניהם) או שאפשר לא ללמוד אותם בכלל. , אם אפשר אפילו לא להסתכל לכיוון הזה

אפשרויות

עליך לענות על 2 שאלות לנושא ולפיכך: א. לענות על 2 שאלות בארה"ב נניח תעשיה ואוכלוסייה ולא ללמוד רגיונלי (דרום מזרח...)(או 1 שאלה) ב. לענות על 1 שאלה במתפתחת (או 2 שאלות) ג. 1 שאלה בעירונית ד. 1 שאלה כלכלית : מיקום תעשיות. על ד' הייתי ממליצה היות וגם בארה"ב וגם במתפתחות אתה עוסק בנושא תעשייה וזה קרוב. כלומר כל קומבינה שתעשה אסור לך יותר משתי שאלות לנושא. בהצלחה.

הימליה

New member
הבהרה לשאלה שנשאלה

בסך הכל צריך בשאלון זה לענות על 5 שאלות. אם כוונתך בשאלה היא האם מותר לענות על יותר מ3 נושאים? אם כך,אז כן,מותר לענות אפילו על 5 נושאים שונים,בכל נושא על שאלה. אבל,אז אתה צריך ללמוד כ-5 נושאים...זה מיותר. .

WorldCenter

New member
אם זה כך אז אני יכול תאוריתית

לא לענות על ארה"ב ועל העולם השלישי למשל?..

עולם שלישי

מאוד לא ממליצה לא ללמוד את הפרק הזה. המושגים הנלמדים בו ישמשו אותך בפרקים אחרים במבחן.

הימליה

New member
דעתי שונה

ראה מה שאילתית2 ענתה לך ומה שהיא צירפה. כתוב שם: "התלמיד יענה על 5 שאלות. אין לענות על יותר מ- 2 שאלות באותו חבל או באותו נושא." ולדעתי,בניגוד למה ש"ללי שוברת שתיקה" כתבה:לאחר המון שנים שאנימכינה לבגרות-מומלץ מאוד ללמוד את נושא העולם השלישי.קל,קצר והמיקוד מאפשר ללמוד בדיוק מה שצריך.

כתבתי שממליצה.

אולי הניסוח יצא טיפה מסורבל, אבל שימי לב שכתבתי שאני ממליצה ללמוד את הנושא. כך ששתינו באותה דעה

הימליה

New member
קראתי שוב...

מתנצלת,קראתי שוב,הניסוח היה כנראה מסורבל לי למדי..

עוד המלצה (שלא תתבלבל מרב המלצות)../images/Emo8.gif

ראשית כל אחת כאן מאוד רוצה לעזור ונותנת מניסיונה האישי. שים לב: בבחינה השנה תעשייה מאוד בולט. בארה"ב בעולם שלישי ובכלכלית. אצלי למשל כל התלמידים לומדים ארה"ב, מתפתח ,עירונית ומיקום תעשיה בכלכלית. מאוד משקיעים בתעשיה בפרקים בהם מופיעים.

בקשר למה שרשמת , זה נמחק אז...

נראה לי שצריכים להיות קצת לא שפויים בלפרסם את זה מבלי לבקש אישור לא
אז מן הסתם בטח שביקשתי אפילו את המגן אני יכול לפרסם רק שאין לי אותו כרגע כי עשינו אותו ביום חמישי שנקבל את המגן אוכל לפרסם אותו.

למעלה