שאלה בקשר לביטוח...

orushit

New member
שאלה בקשר לביטוח...

אני יכולה לנהוג ברכב עם רישיון, שלט נהג חדש, טסט לרכב, אבל בלי ביטוח? ז"א... האוטו הוא של אימא שלי ולה יש ביטוח, ולי עדיין לא הספקנו לעשות ביטוח צעיר... זה חוקי לנהוג בלי ביטוח, ואם לא, מה העונש אם אין עליי ביטוח צעיר... איך זה הולך??? אני לא מבינה בזה כ-ל-ו-ם!

shlish2004

New member
כבר בגיל כזה את מנסה לשחק

על הכביש?? זה מתחיל עם נסיעה ללא ביטוח, ממשיך עם לא לעצור ברמזור אדום והדרך לתאונה קרובה מתמיד. אין ביטוח לא נוסעים - נ ק ו ד ה. תחשבי מה עלול לקרות לך ולמשפחה במידה ואת פוגעת במשהו בדרך!!! את תצטרכי לשלם למשך כל חייך. תדאגי להבא שיהיה ביטוח ואז תוכלי לצאת עם הרכב.

be_roo

New member
כל מה שצריך לעשות זה להרים טלפון לסוכן הביטוח

ולבקש לעדכן את הפוליסה כך שתכלול גם נהג צעיר. ודרך אגב, למרות שניסו כןאן להציג לך את המעשה כפשע חמור, הרי שאם מדובר במקרים חד פעמיים ואינך נוהגת באופן קבוע על הרכב, הרי שלפחות מבחינת החוק גם אין צורך לעדכן את חברת הביטוח. קצת על ביטוחים, ישנם 3 סוגי ביטוח לרכב: ביטוח חובה, היחיד שנדרש על פי חוק ונועד לדאוג שכולם יפוצו על פגיעות גוף בתאונה. חברת הביטוח קובעת את מחירו על פי מאפייני הנהגים שנוהגים על הרכב באופן תדיר, נהגים צעירים וחדשים יעלו את הפרמיה שמשלמים. אבל אם פעם בשנה את לוקחת את האוטו של אמא למוסך, לא מדובר בשימוש תדיר וכלן עדיין תהיי מכוסה גם אם לא הודעת לביטוח שנהגת צעירה נוהגת על האוטו. ביטוח צד ג' יכסה נזקים שתגרמי לרכוש של מישהו אחר במקרה של תאונה באשמתך. ביטוח מקיף, כולל גם את ביטוח צד ג' וגם כיסוי של נזקים לרכב שלך במקרה תאונה או גניבה. שני הביטוחים האחרונים אינם חובה. גם התשלום שלהם נקבע לפי קריטריונים של הנהגים. נהג חדש וצעיר צפוי יותר לתאונות ולכן גובה התשלום עולה. אם לא תידעו את חברת הביטו חשאת נוהגת ברכב, החברה תוכל לסרב לפצות אותכם על נזק לרכב שלכם ושל אחרים במקרה של תאונה באשמתך. אבל זו אינה דירשה של החוק ואין כל עבירה בנהיגה ללא ביטוח מקיף.

למעלה