שאלה בקשר לביטוח..

julie123

New member
שאלה בקשר לביטוח..

טוב אז ככה.. בשעה טובה הוצאתי רישיון ביום חמישי.. ולפני שאני עולה על ההגה (עוד לא קיבלתי את הרישיון) רציתי לברר כמה פרטים.. לנו בבית אין אוטו.. והשאלה שלי היא אם אני יכולה לנהוג על האוטו של ידיד שלי למרות שאין לו ביטוח צעיר? יש לו רק חובה ומקיף.. משהו כזה.. אם שוטר יעצור אותי לביקורת הוא יכול לתת לי קנס על זה, או שאני יכולה לנסוע חופשי, אבל במקרה וחס וחלילה יקרה משהו האחריות תהיה עליי? איך זה הולך?

NewUser4

New member
ביטוח

ביטוח החובה יחול כנראה בכל מקרה (אפילו אם הביטוח על שמו בלבד) שכן הביטוח חובה מכסה עבור נהגים קבועים ברכב. אי לכך נהג שאינו נהג קבע ברכב לא חייב להיות מצויין בפוליסה. ייתכן ותיאלצי להאבק בבית משפט נגד חברת הביטוח בעניין. הביטוח המקיף והביטוח צד ג' לא יהיה בתוקף, אלא אם הביטוח הוא ביטוח עבור כל נהג (כולל התאמות לנהג צעיר וחדש). המשמעות באי תוקפם של הביטוח המקיף וצד ג' הוא בכך שבמקרה של תאונה (שהיא באשמתך, או שיש לך חלק באשמה, או ששופט קבע לך אחוזי אשמה כלשהם) את תאלצי לשאת בכל עול כספי התיקון של רכבו של ידידך ורכבי צד ג' המעורבים בתאונה.

eitan-as

New member
תוספת קטנה

במידה ויקרה משהו (ואני מאחל כמובן שלא יקרה כלום), אז יתכן ובעל הרכב יועמד גם הוא לדין על זה שהרשה לאדם אחר לנהוג ברכב ללא ביטוח בתוקף המתאים לאותו נהג. בקיצור, תדאג שלכל רכב שאתה נוהג בו יהיה ביטוח על נהג צעיר. איתן.א

למעלה