שאלה בקשר לביצים...

alonher

New member
שאלה בקשר לביצים...

שלום לכולם ושבת שלום! חשבתי לעצמי - מה בעצם יכול להחליף ביצים במיני מאפים ופשטידות שצריכים בהם ביצים, או שהלכה למעשה וויתור על ביצים הוא גם וויתור על לחמים, פשטידות, עוגות וכו´? שבת שלום לכולם!
 

K A R I N

New member
גם לי יש שאלה

קודם כל מבחינתי לפחות זה אומר לוותר על כל דבר שיש בו ביצים אבל יש עוגות בלי ביצים ופשטידות בלי ביצים-אפשר לאלתר השאלה שלי היא באילו לחמים יש ביצים? לא בכל לחם נכון?
 
אז ככה

קודם כל- תחליף ביצים- אם תדפדפו עמוד אחד אחורה בפורום תראו את המתכון לתחליף הביצים של שני שבעזרתו אפשר להכין כל דבר שדורש ביצים לא בשביל הטעם אלא בשביל מרקם (עוגות, נראה לי שגם פשטידות, וכו´) זה באמת יוצא ממש מוצלח. אפשר לאפות כל דבר בקלות- במקום חלב שמים חלב סויה ובמקום ביצים את תחליף הביצים. ועכשיו לשאלה של קארין- ברוב הגדול של הלחמים אין ביצים, בעיקרון בבצק כמעט אף פעם לא מכניסים ביצה, הבעיה היא רק בסוגי לחמים ובמאפיות שאוהבות למרוח ביצה למעלה כדי שהלחם יהיה מבריק. אז זה די פשוט לראות- אם הלחם נראה מבריק בצורה חשודה יש סיכוי שמרוח עליו ביצה (או שיכול להיות שזה סתם שמן) ואז לא קונים. לחם שכמעט תמיד מרוח עליו ביצה זה חלה מתוקה (לצערינו הרב), חוץ ממנו אין (למיטב ידיעתי) סוג מסוים של לחם שיש עליו תמיד ביצה. בהצלחה!!! ונשמח לענות על עוד שאלות! אסנת
 

Neta558

New member
בנוגע לבישול עם חלב סויה

יש לנסות ולבדוק איזה סוג חלב מתאים... (אל אל אל) חלב צוריאל לא תמיד מתאים לפשטידות מבוססות חלב, למשל, מאחר שאינו נקרש כמו חלב סבל. יתכן שעדיף למטרה זו להשתמש באלפרו (בוזזזזז). המתכון לביצה: (שני, תקני אותי אם אני טועה בכמויות) חצי כוס מים פושרים. כף שמן. 1-2 עמילן (קמח תפו"א או קמח תירס) 1 כף קמח רגיל. יש לשים לב שהמים לא יהיו חמים מדי, אחרת העמילן מתקשה בהם. המטרה היא ליצור תערובת של הכל ולערבב אותה לאחר מכן עם שאר החומרים, כך שעמילן יתקשה בתנור בעת החימום וכך יקנה מרקם יציב לעוגה\פשטידה.
 
למעלה