שאלה בקשר לביתן 10 באושוויץ

psychov

New member
שאלה בקשר לביתן 10 באושוויץ

למה ביתן 10 באושוויץ שבו ערך ניסויים הדוקטור מנגלה סגור בפני מבקרים??? שמתי לב שממש אטמו את כל החלונות ואת הכל שם בקרשים....

פעם אחרונה שביקרתי שם

לפני יותר מ 11 שנה. לא זכור לי. אולי מי שהיה בתקופה האחרונה יוכל לענות.

iwit

New member
יש כמה ביתנים שסגרו

לפי מה שהבנתי, כי יש בהם דברים קשים לצפייה. אני לא בטוחה שזאת הסיבה. בכל אופן כל עוד אין שום הגבלת גיל ומסתובבות באושוויץ משפחות עם ילדים קטנים, זה שיקול די הגיוני.

deebeebee

New member
מי שלוקח לשם ילדים קטנים

יודע היטב שהוא לא מביא את ילדיו לדיסנילנד ולכן אני לא יודעת אם זה שיקול הגיוני.

מרגש...

ההתחשבות בנפשם הרכה של הילדים המבקרים שם. לא תמיד זה היה ככה. אולי זו בעיה של עלות תחזוקה ושימור ושיחזור. אני מקווה..

iwit

New member
אפילו ליד ושם אסור להיכנס מתחת לגיל 10

ויד ושם זה הרי רק מוזיאון ולא 'הדבר האמיתי'. לא רואה שום סיבה שפעוטות יצטרכו לראות צריפי עינויים באושוויץ - הם יוכלו לראות אותם בגיל מאוחר יותר, אין סיבה לפתח טראומות אצל הקטנטנים. בכל מקרה הביתנים סגורים לכלל המבקרים.

מדריך1

New member
ביתן 10 באושוויץ

הוא אכן סגור למבקרים. הקרשים בחצר קיר המות הם שם עוד מהתקופה בה נערכו שם ניסויים.אומרים כי על מנת לא להפריע את מנוחת הנשים בהן נערכו הניסויים המזויעים, אטמו את הצד של ביתן 11, על מנת שהן לא תשמענה את זעקות המעונים והנרצחים. האחראי על בלוק 10 היה שומן, שהיה תחת פיקודו של מנגלה. בקרתי שם פעמיים עם קבוצות שהדרכתי, זאת על פי בקשה מיוחדת מהנהלת המוזיאון. הביתן ריק לחלוטין. ניתן לראות את החדר הריק בו נערכו הניסוים ברנטגן, מעבר לכך את האולמות הגדולים ריקים לחלוטין. אחת התלמידות אמרה לי לאחר שיצאנו- הריקנות כבדה מאד, ולא יספה. אין זה הביתן היחיד הסגור. אין זה הביתן היחיד בו נערכו ניסויים, ביתן 28 באושוויץ, בונ ערכו ניסויים בגברים, בעיקר לצרכי הצבא הנאצי, גם הוא סגור.

למעלה