שאלה בקשר לבן שלי בן 10

פילאר

New member
שאלה בקשר לבן שלי בן 10

הבן שלי בן 10. כבר הרבה זמן שאני שמה לב שלילד יש כל מיני חרדות. אם אני יוצאת מהבית והוא מנסה להשיג אותי בנייד ואני לא עונה אחרי פעמיים שהוא ניסה הוא נכנס לחרדה שקרה לי משהו ובוכה בהיסטריה ש"בטח משהו קרה לאמא". הוא לא מוכן לעלות לאוטובוסים כי הוא חושש שיהיה פיגוע, ואם אני לוקחת אותו איתי באוטובוס הוא צמוד אלי במשך כל הנסיעה ונראה כאילו הוא ממש בפאניקה. עכשיו עם כל המצב החדש הוא ממש חושש הוא מפתח כאבי בטן וראש כדי לא ללכת לקיטנה (אנחנו גרים בר"ג) ומקשיב לחדשות וצופה ב YNET אחרי כל התפתחות חדשה... רק אציין שהוא לא עבר שם מקרה של טראומה חוץ ממותו של אבי ממחלה קשה (הם היו קשורים מאוד) השאלה שלי האם כדאי לפנות לייעוץ? לפסיכולוג ילדים? מודה לכם על העזרה

תשובה

את מספרת שהבן שלך סובל מכל מיני חרדות, שמקשות עליו לעשות כל מיני דברים. אני חושבת שמאוד כדאי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג שמתמחה בחרדה אצל ילדים.. חרדה גורמת הרבה סבל, אבל ניתן להתגבר עליה. נשמע שכרגע עוברת על הבן שלך תקופה קשה, ושהוא מפחד מאוד. טיפול שילמד אותו איך להתמודד עם החרדה, יכול לעזור לו מאוד. יש בבי"ח שניידר מרפאה שמתמחה בטיפול בחרדה בילדים. הטלפון שלהם: 03-9244955. את יכולה להתקשר להתייעץ ולקבוע פגישה. אם את רוצה שמות של עוד מטפלים, או אם יש לך עוד שאלות - תכתבי. בהצלחה.

למעלה