שאלה בקשר לברכות

שאלה בקשר לברכות

רציתי לשאול שאלה בקשר לברכות. ברב זמיר כהן אמר שכאשר אדם מברך מבלי לבלוע מילים, כלומר, מברך באופן תיקני לחלוטין, הוא עושה מלאך בריא לחלוטין. אם הוא בולע מילים, אז המלאך, הוא בעל מום. לכן מקפידים על הברכה שיברכו אותה טוב. לי בגלל ocd קשה לי לברך באופן תקני, ולפעמים אני נאלץ בגלל טקס ocd לחזור על מילים שאמרתי בברכה, ככה שאינני מצליח לעיתים קרובות לברך את הברכה כתיקנה. האם בגלל זה המלאכים שאני עושה, יכולים חס ושלום, לצאת עם מום כלשהו.? אם חס וחלילה כן, אז האם עלי יהיה להמשיך לברך, או להפסיק, ואם אני אפסיק, האם אני יחוייב בהתרת נדרים.? אני מבין שאם אדם התחיל במצווה וממשיך אותה, אז אין לו אפשרות להפסיק אותה, אלה אם עשה התרת נדרים. אצלי, ocd באופן תקין, ככה שאני מעצמי לא רוצה להפסיק לברך, אז אם אני יפסיק מאילוץ, זה עדיין מצריך התרת נדרים.?

אנחנו לא מברכים כדי לייצר מלאכים

אלא כדי להודות לקב"ה על הסכמתו שנאכל משלו.
תנו רבנן אסור לו לאדם שיהנה מן העולם הזה בלא ברכה וכל הנהנה מן העולם הזה בלא ברכה מעל.

ברך כיכולתך ותזכה למצוות.

קליטו

New member
רחמנא ליבא בעי

בורא עולם מעריך את הכוונה שבלב. המלאכים יצאו מושלמים.
וחשוב באמת שתעשה את שלך ותטפל בקושי, מה גם שזה עשוי להטריד את הסביבה.
בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
האוכל ביום הכיפורים חייב כרת

אני בטוחה שהרב זמיר כהן יאשר את הדברים.

אז האם חולה שאוכל במצוות הרופא ביום הכיפורים - חייב כרת?
ברור שלא, כי הוא חולה, והוא צריך לאכול ביום הכיפורים.

אז אם חולה ב-OCD לא מסוגל לברך בלי לחזור על מילים, הוא בורא מלאכים חולים בעלי מום?
האם הוא צריך להפסיק לברך בגלל שלא ברור לו מה קורה למלאכים?...
התשובה לשתי השאלות היא: ברור שלא!
אתה צריך לברך כמו שאתה יכול, וכמו שטוב לך לברך, ובכל צורה שלא מחמירה את הפרעת ה-OCD.
ומכל מאמץ אחר אתה פטור, כולל התרת נדרים ממה שאינך יכול לבצע עקב הבעיה הרפואית.
אינך שוטה או קטן, ונדרש ממך לברך במה שביכולתך. והקב"ה מתהדר ומתקדש וגאה ושמח ברצונך לברך ובמאמציך לברך יותר מאשר בברכות של אנשים אחרים, שלא סובלים כמוך ולא מתאמצים כמוך!

למעלה