שאלה בקשר לגודל תמונות

evilshark

New member
שאלה בקשר לגודל תמונות

יש לי שאלה בקשר לגודל של תמונות נגיד ואני מצלם על 4 מגה פיקסל (האיכות הכי גבוהה במצלמה שלי) שזה גודל של 2000 ומשהו לתמונה ואחר כך מקטין לגודל של 400 על 300 האם האיכות תהיה אותה איכות כאשר אני מצלם בגודל של 640 על 480 ואחר כך מקטין ל400 על 300? או שיראו הבדל בין התמונה שקודם הייתה בגודל הגדול יותר?

ran refael

New member
האיכות תהיה שונה

הקטנה או הגדלה מורידים מאיכות התמונה ככל שאחוזי ההקטנה יהיו יותר נמוכים, כך השינוי באיכות יהיה פחות משמעותי.

ted

New member
תיקון קל

עדיף להקטין תמונה גדולה עם הרבה פרטים - שאמנם סובלים מהדחיסה - מאשר להשתמש בתמונה חסרת פרטים מלכתחילה.

ch2856

New member
לא ממש קשור אבל?

רוב התמונות באינטרנט הן ב-1024X683 למה בעצם אין במצלמות המקצועיות או החצי מקצועיות DSLR רזולוציה כזו (שבהרבה P&S יש) כך שלא מעבדים איכות למרות שבתמונות לאינטרנט גם כך לא צריך אותה איכות כמו בהדפסה.. אולי עניתי לעצמי בעצם?? :)

ted

New member
לא צריך

אם מצלמים ב 2-3 מ"פ ומקטינים ל 1024X768 (אלו המספרים הנכונים) מקבלים תמונות טובות מאוד לאינטרנט וגם המקוריות נשמרות אם רוצים להדפיס.

dark spy

New member
כי...

גם המצלמה כשהיא מוציאה תמונה של 1024*683 מצלמת את התמונה ברזולוציה המקורית שלה ואז מקטינה (מה לעשות שלחיישן יש מספר קבוע של פיקסלים עליו) כך שהעיבוד שהתמונה עברה הוא אותו עיבוד (למרות שעד כמה שהבנתי תוכנות כמו פוטושופ עושות אותו יותר טוב ממעבדים של מצלמות)

ran refael

New member
מסכים

הדרך הנכונה להקטין גודל פיזי של תמונה מבלי לאבד הרבה מהאיכות היא להתחיל את ההקטנה מהגודל המקסימלי עם מירב הפרטים ומשם להקטין בכל פעם בחצי עד שמגיעים לרזולוציה הנדרשת.

למעלה