שאלה בקשר לגור קטנטן !!! (מהר בבקשה

mashumashu

New member
שאלה בקשר לגור קטנטן !!! (מהר בבקשה

שלום ! יש לי בגינה, מתחת לשיח גדול ונוח, חתולה (ביתית, רגועה מאוד, לא מפחדת מבני אדם...) ו3 גורים. אני רוצה לקחת אחד מהם, ואפילו הכנסתי את אחד הגורים לבית שלי ל20 דקות בערך, היא לא התרגשה (האמא, הוא כן...) הם נורא קטנים, פחות מחודש אני מאמין... השאלה שלי, האם אפשר לקחת את הגור מאמא שלו כשהיא עדיין מניקה אותו ? חלק רגיל יפצה על החוסר הנקה ? או להשאיר אותו אצלה, אם כן, אז לכמה זמן, ואיך לדעת מתי אפשר לקחת ? תודה מראש ! משומשו.

yaelyael

New member
בגיל 10 שבועות

אני עונה לך על פי מה שידוע לי, - גור יונק שעדיין לא נגמל לא יוכל לאכול לבד. רק בגיל חודש בערך (זה אינדווידואלי) הגורים לומדים לאכול לבד, וגם אז כדאי שהאוכל יהיה רך ומיועד לגורים. ואח"כ זו עדיין איננה משימה פשוטה לטפל בגור. הגור זקוק לטיפול של אימו ולקרבה של אחיו. רצוי לאמץ את הגור רק בגיל חודשיים-חודשיים וחצי. (אז יכול להיות שיתרגל לחיים בחוץ, ויש צורך לביית אותו). - חוץ מזה, אין לתת לחתולים בוגרים או גורים לאכול חלב. זהו מיתוס מוטעה. החלב אננו בריא להם וגורם לשילשולים ובעיות עיכול. (למשל, כאשר מטפלים בגורים יונקים שהופרדו מאמם נותנים להם מטרנה מיוחדת לחתולים או אוכל רך מיוחד - באמצעות בקבוק או מזרק) - זה כייף לגדל חתול. כדאי לפני כן ללמוד את הנושא ולדעת כמה שאפשר במה זה כרוך ואז להחליט על אימוץ חתול. אפשר לקבל הרבה מידע בפורומים על בעלי חיים ועל חתולים.

ifonly16

New member
כמה עצות

קודם לא להבהל מזה שהגור נבהל גורים בכזה גיל מאוד תלויים באמא שלהם לכן בכל סביבה חדשה בלעדיה הם לא מוצאים את עצמם אז פעם הבאה תנסה להכניס גם אותה איתו כדי שהיא תלמד אותו להכיר את הסביבה. יש לי נסיון בטיפול בגורים שהם בני פחות מחודש אבל אני לא ממליצה במיוחד במצב כזה שהאמא בריאה וקיימת. תחכה בסבלנות עד שהוא יהיה בן חודשיים-חודשיים וחצי עד שתיקח אותו לגמרי מאמא שלו בשלב הזה תנסה לפתח את הקשר אימו תביא להם אוכל ומים תשחק איתם אם אפשר תלמד אותם לקשר אותך לדברים חיוביים וככה כשבסוף תכניס אותו לביתך לתמיד כבר יהיה בינכם קשר חזק והוא לא יילחץ משהותך או משהות בני אדם אחרים. אבל סבלנות זה מילת המפתח פה.

Kiru

New member
אז ככה:

לא לוקחים גור יונק מאם מניקה (במידה והיא אכן מניקה והגור אכן מצליח לינוק), וזה גם בגלל בעיקר בגלל שהטיפול בגור כזה הוא לא פשוט ודורש ידע (וגם מוטיבציה לקום בלילה
). אם האם לא מניקה, או שמסיבות שונות (כמו חולשה פיזית של הגור לעומת אחיו) הוא לא מצליח לינוק ונשקפת לו סכנת רעב, אז ורק אז מומלץ לקחת אותו מאימו. במקרה כזה תחזור לכאן ונסביר לך את אופן הטיפול. גיל מינימום לאימוץ: 6 שבועות, ועדיף פשוט לחכות לסיום ההנקה. אה ו... לא (!) כדאי לתת לגור חתולים חלב פרה. ריכוז הסוכר שבו הרבה יותר גבוה מבחלב חתולים, והוא גורם להם לשלשול בדרך כלל.

למעלה