שאלה בקשר לגמישות אקטיבית ופסיבית...

נעממהה

New member
שאלה בקשר לגמישות אקטיבית ופסיבית...

אני יודעת שיש גמישות אקטיבית ופסיבית... אבל אני לא יודעת מה זה מה. כלומר, יש גמישות שצריך ללחוץ עלייך - למשל לשבת בשפגט, ויש גמישות שלא- למשל לעשות עמידת ידים ולפתוח שפגט... אבל מה זה מה?? הגדרתי את זה בכלל נכון... האמת שזה לא ה-שאלה שרציתי לשאול על זה, יש לי שאלה אחרת בעניין, אבל זה פשוט נורא לא נוח לשאול כשאין לי ממש את ההגדרה לכל אחד... אני אשמח אם תענו כדי שאוכל להמשיך לשאול...=]] תודה!

גמישות אקטיבית ופסיבית

כשיושבים עלייך בשפגט וגם כשאת פותחת שפגט בעמידת ידיים, בשני המקרים דרושה גמישות פאסיבית. דוגמאות נוספות: גשר, תליות ונדנודים במקבילים, פירמידות באלאנס באקרובטיקה. אם את עושה למשל ז'טה (צעד קפיצה) עם שפגט באוויר תזדקקי לגמישות אקטיבית. דוגמאות נוספות: הנפות, קפיצות באוויר, פליק-פלקים וסלטות, שינויי כיוון למיניהם. גמישות פאסיבית זאת מתיחה הדרגתית וממושכת, כשמופעלת התנגדות כלשהי על השריר שפועל (אם זה עומס של משקל גוף, כוח המשיכה של כדור הארץ, או משיכה ודחיפה של אדם או מכשיר). גמישות אקטיבית זוהי מתיחה בליסטית קצרה שמתרחשת במהירות ובבת אחת, ושם נעשה שימוש בתנופה ובמומנט שנוצר.

נעממהה

New member
סיבכת אותי.....

אמ.... בוא נגיד שלא ממש הבנתי איך סלטות קשורות לגמישות.... אלא אם את פותחת בהם שפגט=]] אז נעזוב את זה, ואני אשאל מה שרציתי... מה אני עושה בשביל שיהיה לי שפגט בעמידת ידיים או בזטה וכו'? יש לי שפגט על הרצפה. אני רק צריכה לעשות עוד ועוד ועוד? כלומר, זה תלוי רק עד כמה השפגט שלי על הרצפה טוב? יש בנות למשל, שהשפגט שלהם כמו שלי, ובכל זאת בעמידת ידיים הם יכולות לפתוח יותר... (כנ"ל למשל כשעומדים, מניחים ידיים על הרצפה ומרימים רגל אחורה לשפגט מאונך לרצפה... )... במה זה תלוי? תודה!!!

אני אסביר שוב

הסלטות קשורות לגמישות בכתף ולפעמים בגב ובירך אחורית. בשביל שפגט בעמידת ידיים את צריכה לעבוד על שפגט על הרצפה. שפגט על הרצפה יותר קל משפגט בעמידת ידיים, כי בשפגט על הרצפה את יכולה ללחוץ על הרצפה ואז לפתוח עוד שפגט כתוצאה מהכוח המופעל מהרצפה על הגוף. בעמידת ידיים אין לך הרבה התנגדות (אלא אם כן מישהו עומד ולוחץ לך על השפגט בעמידת ידיים) ולכן זה קצת יותר קשה. אם תעבדי על הריצפה גם על אובר-שפגט אז בטוח יהיה לך לפחות שפגט מלא בעמידת ידיים. את לא כ"כ יכולה לדעת אם השפגט של חברות שלך הוא כמו שלך. זה ששתיכן יושבות שפגט זה לא אומר ששני השפגטים באותה רמה. בשביל שפגט בז'טה, את צריכה לעבוד על מתיחות בליסטיות, כמו למשל הנפות למיניהן, קפיצות פסיעה וקפיצות סיסון וז'טה למשל מגובה (קפיצה מגבוה לנמוך) או על מקפצה, קפצית או טרמפולינה. כמו-כן, צריך לעבוד גם על כוח וחיזוק שרירי מותן-כסל, כי לפעמים חוסר שפגט נובח מחולשה של הרגל להתרומם ולא מחוסר גמישות. גם גמישות סטטית (למשל שפגטים על הרצפה) יעזרו לך בז'טה שהוא מתיחה דינאמית (או אקטיבית). "שפגט מאונך" כפי שהגדרת זאת, יכול להתכוון לשני דברים: רק הנפה למעלה ושפגט ארעי לשנייה אחת, או שאת רוצה להגיע למעלה וגם להחזיק שם את הרגל. במקרה הראשון, זה כמו מתיחות דינמאיות שהסברתי לך בהקשר של ז'טה. במקרה של החזקת הרגל בשיא הגובה, זה שוב מתיחה סטטית בדומה לשפגט בע.ידיים, ומצריך גם חוזק שרירי ישבן, ירך אחורית זוקפי גב וגב תחתון.

אמא לה3

New member
בקיצור

אקטיבי- עם תנועה (כמו הנפות) פסיבי - ללא תנועה - כמו שפגט על הריצפה. ג'טה - עם תנועה - גמישות אקטיבית שפגט בעמידת ידיים- גמישות פסיבית

נעממהה

New member
אוקי....תודה!

אז בעצם אין קשר כלכך למה שאני חשבתי.... עזרתם לי, תודה!!!

למעלה