שאלה בקשר לגרעיני אבטיח

Deep Blue Sky

New member
שאלה בקשר לגרעיני אבטיח

ידוע לי שבגרעיני אבטיח יש ברזל... האם זה רק לגבי הגרעינים השחורים הגדולים? כי באבטיח שאכלתי היה רק גרעין אחד שחור גדול, כל השאר קטנטנים ולבנים... גם בהם יש ברזל? ועוד שאלה- אבטיח מכיל כמות מסוימת של סידן (אפילו מזערית)? כי יש אנשים שמכורים לאבטיח (ובצדק
) ואוכלים ממש המון, ואני יודעת שאם יש יותר מדי סידן יש הפרעה בספיגת ברזל... תודה
 
לא ידוע לי שאבטיח הוא מקור לברזל

אבל מה שכן, בתקופה שלקחתי ברזל כתוסף, לפעמים הייתי נוטלת אותו בסמוך לאכילת אבטיח בגלל הויטמין C (שאר הירקות/פירות המומלצים כמקור לויטמין C הם חומציים ולי יש בעיה עם מאכלים בעלי תגובה חומצית, לכן האבטיח היה הפתרון בשבילי).
 

Deep Blue Sky

New member
כן...

האבטיח עצמו (האדום) הוא באמת מקרור לויטמין C... וקראתי שהגרעינים שלו הם מקור לברזל... אז זה שילוב נהדר לאכול אבטיח עם גרעינים רק שבאבטיח שלי היו גרעינים קטנטנים ולבנים שבקושי מרגישים שיש גרעינים באבטיח, בניגוד לגרעינים שאני הכרתי- שחורים וגדולים...
 
למעלה