שאלה בקשר לדגימת DV בפרימייר:

שאלה בקשר לדגימת DV בפרימייר:

קודם כל שלום, זאת ההודעה הראשונה שלי בקהילה הזאת, שנראה לי שהיא תפורה עלי. רקע: אני בן 20 (כמעט), בוגר מגמת קולנוע (גם פיזיקה ומתמטיקה אבל מי מחשיב אותם). עובד כרגע (אחרי שעות הצבא) כאנימטור תלת-מימד (3dsm) על פרוייקט שאני עושה עבור חברה ישראלית שעוסקת בעיצוב ויצור כלי ניתוח (מאד מעניין). אני דוגם סרט שצילמתי במצלמת DV-PAL בפרימייר, ואני רוצה לכווץ אותו בצורה היעילה ביותר (גם וידאו וגם אודיו). אבקש לקבל את ההמלצה שלכם בנוגע לאיזה מקודדים להשתמש. (עד עכשיו קידדתי את הוידאו ב: DivX ;) mpg4 - slow motion. לגבי האודיו אני מעוניין בקידוד: mpeg layer 3, אבל הוא לא מופיע ברשימת המקודדים של הפרימייר.) תודה.

shai955

New member
ברוך הבא

ברוך הבא לפרום. אני מכווה שתלמד מהפורום וגם תלמד אותנו דברים חדשים שאנו לא יודעים.

תודה רבה, אם אוכל, אעזור ברצון.

אבל בכל זאת, אני די מחכה בקוצר רוח להמלצתכם בנושא הדגימה: מה הדגימה הכי מומלצת מבחינת איכות\גודל (כשמדובר בסרט PAL שלא בהכרך יוצג על מסך קולנוע, יותר בכיוון של דיסק למחשב)?

roli

New member
אני ממליץ לך

דבר ראשון לדגום לפורמט של dv מלא ורק אחרי העריכה לכווץ את הסרט. מכמה סיבות- חומר הגלם המקורי שלך יהיה איכותי וטוב לכל מטרה בעתיד. אני לא יודע איזה כרטים יש לך, אבל הפרימייר 6 ומעלה עובדת יפה מאוד עם dv. אחרי העריכה תעשה export אולי באמת לdivx שהוא מקודד איכותי וקטן.בקידוד תעבוד עם data rate גבוה כדי לשמור על איכות. בקשר לאודיו- פרימייר כרגע רק קוראת mp3 אבל לא מוציאה אותו ב export.

שלום

אני מסכים לחלוטין עם ROLI את כל העבודה תעשה על DV ורק בסיום העריכה תדחוס את הקובץ לפי הצרכים שלך. לCDROM מומלץ לדחוס לMPG1 כי זה הפורמט הסטנדרטי שכל אחד יכול לקרא אצלו במחשב מבלי שיאלץ להוריד מקודדים חדשים. לDVD כדאי להמיר לMPG2 באיכות גבוהה כי חבל להסתפק באיכות הנמוכה של MPG1 (או DVIX או המרה דומה) שמיועדת לשימוש בCDROM. כיון שDVD מכיל הרבה יותר מידע ואפשר להשאיר את הסרט באיכות מלאה בלי להתפשר. להורדה לVHS אין צורך להמיר לשום דבר. אלא להשאר באיכות המלאה של הDV. בקשר לאודיו: בעבודת העריכה, תשאיר את האודיו בפורמט לא דחוס WAV וכך לא תאבד שום דבר מהאיכות שלו. אח"כ בעת הדחיסה לMPG פרימייר דוחסת את האודיו לפורמט שנקרא MPG2 והוא חלק בלתי נפרד מהסרט הדחוס. מקוה שעזרתי מני

תודה, אני אנסה את מה שאמרתם

לגבי ההבדל בין MPG1 ל- DivX - הקבצים בראשון הם mpg ובשני avi ? (רק שאני אהיה בעניינים) ולגבי האודיו: לפי ההתנסות שלי (תמיד DivX) אני יכול בנפרד מהמקודד וידאו, להחליט איזה מקודד אודיו להשתמש, ואם אני בוחר Uncompressed, אז גודל הקובץ עדיין גדול יחסית, אז מה נכון לגבי דחיסה בMPG? צריך להגדיר דחיסה לאודיו, או שהוא דוחס אוטומאטי ויעיל גם ככה?

למעלה