שאלה בקשר לדוד חשמלי

שאלה בקשר לדוד חשמלי

יש לי דוד חשמלי בבית, בית ישן אין בו דוד שמש. מה יותר זול? לשים טיימר על הדוד שיפעיל את הדוד לחצי שעה בכל בוקר בימי קיץ, ושעתיים בבוקר בימי חורף. או להשאיר את הדוד דולק כל הזמן? מיק.

האם זה אחרי חישוב?

בקיץ, יש מצב שחם, אז הדוד נשאר דיי חם. אבל בחורף?? כשקר.. האם הדוד לא מתאמץ יותר לחמם כמות מים גדולה מאשר לשמור על טמפ' המים ואז הוא עובד לפי גל סינוס קצר של און ואוף ??

רשר

Well-known member
מנהל
דוד מבודד לפי התקן מאבד 1 מעלה

ב24 שעות. שאר ה"איבוד" הוא בעצם צריכת מים חמים, ולשאלתך: אתה מחפש גלי סינוס של גוף חימום שלצורך שמירה על החום צריך לעבוד כמה דקות ביום, וזה כמובן זניח מול סינוס הצריכה של המים החמים, הנסיון שלי עם משפחה של 6 נפשות ובישול ושטיפת כלים לפחות פעמים ביום והרצון לרמת חיים של "אין דבר כזה אין מים חמים עכשיו" הוביל (מחוסר יכולת חוקית להעמדת דוד שמש) להתקנת דוד חשמלי 60 ליטר שמודלק כל הזמן ועובד רק לפי טרמוסטט 55 מעלות. כך נגמרו הטענות והיה שלום בבית. רן

כלומר

אם כך, בבית של 2 נפשות, להשאיר את הדוד דולק קבוע, יצא יותר זול מלשים טיימר המדליק את הדוד נניח ל1/2 עד שעתיים ביום... ? האם הבנתי אותך נכון? מיק

Silvi k

New member
ברור שעדיף טיימר

לא רק מבחינה חבכונית. בחורף אני מכוונת את הדוד שידלק כשעתים לפני שאני מתעוררת, וכך יש לי מים לחמים להתקלח בהם בבוקר) (בקיץ יש לנו דוד שמש - אז לא מדליקים את הדוד חשמלי)

Silvi k

New member
אופס, רק עכשיו ראיתי שהאלטרנטיבה

היא שזה כל הזמן ידלוק. סליחה טעות.

רשר

Well-known member
מנהל
במשך השעתיים שאת נותנת לדוד לעבוד

הוא מספיק לחמם מים ליום שלם, לכן לא משנה מתי הוא דולק כי ממילא הטרמוסטט יפסיק אותו. ואם את מכונת טימר לשעתיים ביום - הטימר בעצם מיותר כי לא חסכת חשמל, ולפעמים חיים סביב הטימר ואין מים חמים "בערב חג כשכולם צורכים וצורחים". רן

למעלה