שאלה בקשר לדופק וקלוריות

f r e e h u g

New member
שאלה בקשר לדופק וקלוריות

כבר שבועיים שאני מתאמנת בחדר כושר על מכשיר הקרוס טריינר כל יום אני בת 20 עושה 60 דקות - 20 דקות ראשונות על דופק באיזור ה150 ועוד 40 דקות על דופק באיזור ה160 זה יוצא בערך בין 5 וחצי ל6 ק"מ בשעה הדופק שלי במנוחה הוא ממוצע 60 אז אני עובדת על 70% מהדופק המקסימלי אני חושבת השאלה היא, האם הגיוני ששרפתי ב60 דקות אימון כזה 720 קלוריות? כי זה מה שכתוב במכשיר אבל במכשיר קרוס טריינר אחר הקלוריות יותר נמוכות... גובה 172 משקל 74 אם זה משנה לחישוב

oridoron77

New member
תשובה בקשר

לדופק. כמות הקלוריות שהמכשיר הציג לך די מוגזמות. בכללי צריך יותר מגובה, משקל, מין וגיל כדי לדעת כמה קלוריות את שורפת. אני לא רוצה לצאת בהצהרה כלשהי, כיוון שאין ברשותי מספיק ידע ואינדקציות, אבל הייתי מעריך את כמות הקלוריות שאת שורפת בפעילות שתיארת באיזור ה350-500 קלוריות. בכל אופן ממליץ לא להגיע לחדר הכושר כל יום, וגם לשלב אימוני התנגדות. בהצלחה אורי

הר ניר29

New member
יש לאמץ מחזור נכון של

העמסה והתאוששות. באופן כללי, עלייך להיות פעילה עד כ 300 דקות בשבוע. יש מחקרים שמראים גם יותר. יש לווסת את היחס הנכון בין עצימות לנפח. יתכנו שבועות שבהן תהי פעילה כל יום, אולם יש למצוא את האיזון הנכון, לכן תכנית אימונים תהיה כזו שמשלבת שבועות של אימון כל יום ושבועות של 4 אימונים בשבוע ואף פחות. מצורף קובץ בנושא.

"מדד אצבע"

אם את רוצה "מדד אצבע" שזה לא ממש מדויק אבל נראה בערך כך: במנוחה מוחלטת אנחנו מוציאים בערך 2 קלוריות לדקה. בהליכה - עד 7 קלוריות לדקה. בריצה קלה - סביב 10 קלוריות לדקה הריצה מאומצת - 15-20 קלוריות לדקה אופנים גם סביב 15 לדקה עכשיו תראי כמה זמן את יכולה להחזיק פעילות ותכפילי..., ובסוף גם זה לא ממש מדוייק.

למעלה