שאלה בקשר לדמונים

שאלה בקשר לדמונים

האם דמונים יכולים לאכול? מצד אחד מוזכרות פעמים שבהן פאן ועוד דמונים של ילדים ניקרו פרורים פה ושם אבל לא מוזכר שדמונים בוגרים אכלו. אני חושבת שאם דמון גדול היה אוכל נגיד כמו הדמון של לורד עזריאל אז היו מזכירים את זה

נטעש

New member
גם אני חשבתי על זה

אבל גם מצד שני, כמה פעמים היה מוזכר בספרים שבני אדם אכלו? וכמובן שבני אדם אכלו, אז יש מצב שגם דמונים אוכלים, אבל פחות.

הם לא אוכלים באמת

הדמונים הם יצורים שמייצגים את הנפש של האדם שלהם. הם מחצינים את הרגשות של האדם , כך שאם האדם רעב ואוכל אז הם ניראים רעבים ואוכלים. אבל הם לא אוכלים באמת. הם לא יצורים חופשיים שצריכים לאכול כדי להתקייים, הם קיימים כמו במשפט : "אני חושב משמע אני קיים" - הם היוצא לפועל של המחשבה והרגש של האדם.

נטעש

New member
התשובה שלך פתאום הזכירה לי

שדמונים בעצם כן ישנים, אין להם חלומות משל עצמם, נכון? או שמה שהם חולמים, בעצם גם האדם חולם, באותו הזמן.

limilu

New member
זה מוזר, כי כמו בקטע שליירה מסתתרת

מתחת ללוח של העץ הזה [אורן? לא זוכרת], שיש לו השפעה על דמונים- אז פאן ישן והיא לא.

נטעש

New member
נכון, חשבתי על זה

אבל כאמור היה שם חומר שיש לו השפעה רק על דמונים. וגם, בספר השני, מתישהו ליירה הלכה לישון ופאן עדיין נשאר ער והוא וויל דיברו... אז יש כאן קטע מוזר.

אולי זה ה'תת-מודע' ?

פאן יכול לישון רק כשליירה במצב של רגיעה, גם אם היא לא ישנה - משהו כמו לחלום בהקיץ. והוא יכול להשאר ער ולתקשר עם הסביבה כשהיא ישנה - כי היא חולמת את הדיבור עם וויל ולכן פאן ער ומדבר.

tweeg

New member
ליירה היתה ערה אז

הדמונים כן ישנים "ופאן הפך לסמור,דמות השינה האהובה עליו"(אא"לט) אני לא יודע אם הם צריכים לישון או פשוט משעמם להם(אין עם מי לדבר,הם לא יכולים להתרחק) "את לא חולמת גם כן הסטר? הוא מילמל . אתה לא חולם, לי,אתה רואה." הסטר ראתה מה החלום של לי,אחרת היא לא היתה יודעת שזה ראיה ולא חלום (הקטע עם הצפלינים בסכין) אולי דמונים של מכשפות לא ישנים?

נטעש

New member
אני דיי בטוחה שהיה קטע

שבו וויל מדבר עם פנטלימון, ואומר לו שליירה היא החברה הכי טובה שאיי פעם הייתה לו, ופאן עונה לו בחזרה שהוא החבר הכי טוב שהיה לה איי פעם... והם הולכים שניהם לישון.

tweeg

New member
לא בדיוק

הכל נכון חוץ מזה שלירה ערה בזמן הזה

למעלה