שאלה בקשר לדרגות...

נריה_ה

New member
שאלה בקשר לדרגות...

מה ההבדל בין הדרגות טר"ש - טוראי ראשון לבין רב"ט רב טוראי? האם הדרגות האלה עדיין קיימות?

../images/Emo6.gif טר"ש לא קיים יותר...וטוב שכך

טר"ש היה פס אחד על הזרוע. רב"ט (עדיין בשימוש-בעיקר ג´ובניקים וחיל הים והאוויר) הוא שני פסים על הזרוע. דרגה די משפילה...עלובה. חיילים לא עונדים דרגה כזאת בחיים! אני יודע שצנחנים למשל, לא עונדים אפילו דרגת סמל! הם מוכנים לענוד רק סמ"ר!!!! כל טוב

נריה_ה

New member
למה?

טוראי זה שום פס. נכון? ואחריה בא היום רב"ט שזה שני פסים. נכון? ולמה קרביים לא עונדים את דרגת הרב"ט? (וצנחנים את הסמל?). מה משפיל בדרגה? למה ביטלו את הטר"ש? ולמה זה טוב?

information

New member
תופעה מוזרה-

יש חיילים שחושבים שרב"ט זו דרגה ביזיונית שאומרת שאתה חייל צעיר... וללכת בלי דרגות בכלל זה עושה אותך יותר בוגר!??! היחידים שרשאים ללכת בלי רב"ט אלו הם חיילי החי"ר, כל השאר חייבים ללכת, ואם לא תלך אז אתה צפוי לתלונה ממ"צ, ואם למפקד שלך איכפת גם אז גם ממנו. ד"א-ישנה תופעה מוזרה עוד יותר שמדי א´ חייבים להיות כמה שיותר ישנים ואילו מדי ב´ עדיף שיהיו כמה שיותר חדשים...

../images/Emo54.gifאף אחד לא "מרשה" ללכת בלי....

פקודות מטכ"ל בנושא אומרות : "כל חייל צה"ל בעת היותו לבוש מדים חייב לענוד את דרגותיו" ולכן הכוונה היא לכל דרגה שהיא, על כל סוגי המדים (א´ + ב´) לכל חייל שהוא! גם חי"רניקים! בפועל, למזלנו, אין אכיפה משמעותית של הוראה זו. מלבד כמה תלונות מ"צ מדי פעם... בכל מקרה, אם מקבלים תלונה כזאת משוטר צבאי ונשלחים עם טופס התלונה ליחידה, בדרך כלל (ביחידות שדה שלא מקפידות על אכיפת רב"ט) פשוט מקבלים עונש מגוחך או שלא נשפטים כלל. לא בכל מקום. יש גם אפשרות שיביאו אותך למה שנקרא "שיפוט מהיר" שזה סא"ל בדרך כלל שיושב ופשוט שופט אנשים שהמ"צ מביאים ב"סרט נע". אני אישית מכיר אחד כזה והוא חתיכת חלאה, הוא יודע שרוב החיילים חושבים שעונשים של מ"צ הם בד"כ קלים, אז הוא דווקא מחמיר מאד. בכוונה. הוא אמר בעצמו שהוא נהנה "לדפוק" חיילים. כנראה יש לו איזה חסך נפשי עוד מהילדות... כל טוב

../images/Emo13.gif היי! שלום!! מזל טוב ../images/Emo49.gif ../images/Emo50.gif

אני שמח בשבילך, הגעת לחיל חשוב מאד. למרות ש-7 לא פוגעים ממטר....אתה כבר תכיר את השיר הזה בביסל"ש...היית כבר שם? שיהיה לך המון המון המון בהצלחה, ואם יהיו לך שאלות (אני בטוח שיהיו..) אפילו אם הן נראות לך טפשיות, אתה יכול לשאול. בשביל זה אני כאן. כל טוב.

גבעתי

New member
איפה...

איפה אתה משרת? אני מקווה מאוד שאתה לא על מג"ח למה אם כן אז אתה צ´יפס. :) והייתי בתצוגת תכלית וראינו מי לא פגע ואלו לא היו המרכבות שפיספסו. ודרך אגב אני נמצא בביסל"ש ויש לי עוד חודש וחצי לטירונות ועוד 3 וחצי חודשים עד שאני עולה לחטיבה (ליד קצרין)

חטיבה 500 גאה להיות שייך!

או לסגור משטח.... אני הייתי על מג"ח...על 7ג´. בגדוד גור. 433. דווקא היה בסדר...הייתי צ´יפס... עדיין שרים את זה בדרך לאוכל...? "2740 עושים ת´צ´יפס הכי טעים, 9105 עושים ת´צ´יפס הכי יבש"...? זה היה מצחיק... עכשיו שאני חושב על זה טירונות בביסל"ש לא היתה כל כך נוראה... אני מתגעגע... הכי חשוב לא לקחת ללב ולזרום. אני כרגע בתפקיד שונה לחלוטין בקבע. אתה כבר יודע. המון בהצלחה וכל טוב, אני כאן.

Springy

New member
"קפל רב"ט"

האמת היא שגם בנים ג´ובניקים לא ממש ששים לשים רב"ט, אבל בדר"כ דווקא המפקדים שלהם מאוד מקפידים. אצלנו בבסיס (מודיעין) מקפידים מאוד עם הבנים, ולכן הם עושים מה שנקרא "קפל רב"ט" - מקפלים את השרוול ככה שרואים רק את הפס העליון של הדרגה, וככה לא יודעים אם הם רב"ט או סמל. רובם הולכים ככה גם בחורף... וסתם for the record - לבנות אין שום בעיה עם רב"ט - להפך. בעיקר מכיוון שסמל מקבלים בדר"כ חודשיים-שלושה לשחרור.

למעלה