שאלה בקשר לדרכון אירופי

פטרובר

New member
שאלה בקשר לדרכון אירופי

אני רוצה לטוס עכשיו לחו"ל אבל הדרכון הישראלי שלי נמצא במשרד הפנים כי נתתי אותו להארכה והם לא מחזירים אותו עד סוף העיצומים. עכשיו יש לי גם דרכון גרמני האם אני יכול לצאת מהארץ עם הגרמני? הבנתי שלא , אבל אולי בגלל שמשרד הפנים שובת אני יכול? אני דיי תקוע..

doronf65

New member
מנהל
על פי החוק,

אזרח ישראלי חייב לעבור בביקורת גבולות עם דרכונו הישראלי. אבל--- אתה במצב בעייתי שהמדינה שלך לא מספקת לך את האמצעים לכך. מזלך שיש לך אופציה, לרוב האנשים אין! לדעתי, למרות שזה לא חוקי לגמרי, אתה יכול לנסות. אם אין לך שם ישראלי מובהק, אולי גם לא ישאלו שאלות. ואם כן - אני מקווה שיגלו הבנה. דורון

maharaja gor

New member
התקשרתי למשטרה בנתב"ג

בגלל מקרה זהה הם אמרו לי (ואני לא מתחייב על הביצוע בפועל) תשובה לשני תרחישים : 1. אם יש עדיין עיצומים הם נותנים לצאת עם דרכון זר התוקף . 2. אם הם ייסתיימו , הם יפנו אותך למשרד הפנים בנתב"ג והם מצפים הסבירות גבוהה שמשרד הפנים ייוותר לך אם הם יבינו ממך שאין לך דרכון בגלל שהיו עיצומים . את הטלפון מצאתי באתר של נתב"ג - בטלפונים חיוניים . יש שם גם טלפון של משרד הפנים בנתב"ג וגם הם אמורים לענות . בהצלחה

maharaja gor

New member
התקשרתי למשטרה בנתב"ג

בגלל מקרה זהה הם אמרו לי (ואני לא מתחייב על הביצוע בפועל) תשובה לשני תרחישים : 1. אם יש עדיין עיצומים הם נותנים לצאת עם דרכון זר התוקף . 2. אם הם ייסתיימו , הם יפנו אותך למשרד הפנים בנתב"ג והם מצפים הסבירות גבוהה שמשרד הפנים ייוותר לך אם הם יבינו ממך שאין לך דרכון בגלל שהיו עיצומים . את הטלפון מצאתי באתר של נתב"ג - בטלפונים חיוניים . יש שם גם טלפון של משרד הפנים בנתב"ג וגם הם אמורים לענות . בהצלחה

פטרובר

New member
תודה על התשובות

שלחתי מכתב לועדת חריגים ואישרו לי את הארכת הדרכון תודה בכל מקרה

odedee

New member
פתרון אחר

אם יש לך דרכון זר, אתה יכול לצאת מהארץ ע"י שימוש במערכת הביומטרית, שדורשת כרטיס מגנטי ומזהה את טביעות האצבעות שלך. כמובן, אם לא הצטרפת לעניין עד היום, לא תוכל להצטרף ללא דרכון ישראלי... אז אם במקרה כן הצטרפת לעניין, אתה מראה את הדרכון הזר בדלפקי ה-check in אבל עובר את ביקורת הדרכונים הביומטרית. ככה לא יצאת מהארץ בדרכון זר (מה שאכן אסור).

RYaniv

New member
אתה מוכן לפרט קצת

על המערכת הביומטרית הזאת? מתי היא הוכנסה לשימוש, היכן ולשם מה ?

odedee

New member
היא כבר די ותיקה.

היא פועלת מזה מספר שנים, אך עד לאחרונה העניין עלה כסף ולכן מעט אנשים הצטרפו. כיום כל אחד יכול להצטרף בחינם, ממש מול דלפקי ביקורת הדרכונים ביציאה. מראים דרכון ומעבירים את כף היד בקורא כמה פעמים, מקבלים כרטיס מגנטי מזהה, וזהו - אין צורך לעמוד בתור מול משטרת הגבולות.

למעלה