שאלה בקשר לדשא

fireman

New member
שאלה בקשר לדשא

שלום וברכות לפורום החדש אנחנו מתכוונים להתחיל להקים גינה בקרוב מאוד היות והאדמה מסביב לבית שבנינו בעייתית הבאנו טרקטור שהוציא אדמה בעומק של כמטר מכל שטח הגינה כך שנשאר בור בשטח 400 מטר מרובע בעומק מטר 1 שצריך למלא באדמה חדשה, על איזה אתם ממליצים? אני מעוניין לגדל עצי פרי, דשא וצמחי נוי לגבי דשא, מבדיקה קצרה גיליתי שיש לא מעט סוגים של דשא מישהו יכול להסביר מה ההבדלים ביניהם? אני רוצה דשא שיהיה עדין, דקיק ולא מתפרע, הדשא יהיה רק בשביל להסתכל עליו ולא בשביל "לדרוס" אותו אני גר בבאר שבע כך שהאקלים חם ויבש ועל השטח מתוכנן להיות מדשאה יש שמש חלקית בשעות אחה"צ אודה לתשובותיכם

link

New member
לגבי דשא:

יש ים של חומר אבל להתחלה אתיחס לשני פרמטרים קודם כל פרמטר חשוב ביותר מספר שעות שמש ישירה. באחת השבתות כשאתה בבית צפה במשך כל היום ורשום את שעות השמש הישירה על הדשא (כעקרון דשא אוהב שמש ישירה). פרמטר נוסף שיקום לאחר "דריסה". ישנם זנים המתאימים לשמש ישירה: סופר אלטורו - דרוש לפחות 10 שעות שמש דק ועדין אך שיקום איטי יחסית לדריסה. אלטורו - פחות דק לפחות 6 שעות שמש, שיקום מצוין דרבן גראס - מתאים לצל לפחות 4 שעות אך עליו רחבים דורש כיסוח לעיתים קרובות יותר ולא כל כך עמיד לדריכה. הצעתי היא: אין כמו מראה עיניים תסתובב בעיר רצוי קרוב לביתך ( אגב ראיתי שבכביש העוקף בשכונת רמות שתלו הרבה דשא) תברר איזה סוגים נשתלו ואיך הם מתפתחים בתנאים המקומיים ואז תהיה בטוח יותר. טיפ - כאשר מקבלים דשא (שטיחים) יש לבדוק את המרבדים על המשאית במידה והם לא מוצאים חן בעינך(יבשים לא טריים) לא לפרוק לשלוח אותם חזרה למשתלה. לגבי האדמה חשוב מאוד אדמה עמוקה, טוב עשית, תבדוק טוף גרוס. בהצלחה.

yosefrat

New member
אפשרות

אם הדשא הוא לא לשימוש בכלל מה יש אפשרות לשתול צמחים משתרעים שיתנו את המראה הירוק אבל יחסכו במים ויפרחו פעם בשנה עוד דבר, לפי הידוע לי רצוי לא להחליף אדמה אלא לטייב את האדמה הקיימת

fireman

New member
לא היה מה לשפר באדמה הזאת

מדובר באדמת מילוי שהייתה מעורבבת בהמון פסולת בניין (כל השכונה בנויה על אתר פסולת בניין לשעבר) והאדמה בכלל לא מתאימה לגידול כלשהו והאפשרות לטייב אותה בלתי אפשרית. לא סתם הוצאנו משם כמעט 10 משאיות לגבי דשא, שמש ישירה הוא יקבל בערך 6-8 שעות ביממה הדשא לא צריך תכונה של השתקמות מהירה כי אני לא מתכוון לשחק עליו כדורגל והכי הכי חשוב לי שהוא לא יהיה "פראי" מידי, לא אכפת לי לכסח אותו גם 3 פעמים בשבוע רק שלא יתפרס לרוחב בצורה כזו שזו תהיה תחרות של מי ישלוט, אני והקוצץ קנטים או הוא.

link

New member
סוג דשא

לפי הנתונים אלטורו יכול להתאים אך הוא קצת עבה יותר מה-סופר אלטורו הצעתי היא לא לוותר על הבדיקה באיזור מגוריך, כיוון שיכולה להיות אי התאמה בפרמטרים אחרים, אנה בדוק ועדכן אותנו מה הולך בנגב. בהצלחה.

ציפי ג

New member
ועוד על דשא

איזה דשא מומלץ לחבורה של חמישה בנים שאוהבים לשחק כדורגל על דשא? יש שמש למכביר.

Joe3

New member
הי ציפי (מפורום חוק ומשפט???)

אם כן נחמד לפגוש בך גם כאן, אם לא גם נחמד. האם תוכלי לציין איזור בארץ שבו הדשא עשוי להשתל?

ציפי ג

New member
כן בהחלט מפורום חוק ומשפט

וגם מספרים וספרות - אתם מוזמנים יש לנו כעת ממש אירוח. באיזור המרכז.

Joe3

New member
לגבי הדשא

האם תוכלי לצין איזור בארץ שהדשא אמור להישתל?

Joe3

New member
סוג דשא

ל"אלטורו" וגם ל"באפולו" עמידות טובה לדריכה באפולו נראה פראי יותר וגס יותר.

למעלה