שאלה בקשר להגירה

nati1818

New member
שאלה בקשר להגירה

אם לא עשיתי שירות צבאי מלא האם אפשר לשקר במילוי טפסי ההגירה ולרשום שעשיתי 3 שנים רגיל ? האם יבדקו את זה ? האם יבקשו תעודת שיחרור או משהו? והאם יוכלו לראות שאני משקר ולא סיימתי שירות מלא?

Dorothy Gale 85

New member
לא שאני מבינה בזה או משהו

אבל למה אתה חושב שלשלטונות בקנדה בכלל איכפת אם עשית צבא?! לא נראה לי שזה רלוונטי. שוב אולי אני טועה אבל ההגיון הבריא אומר לי שזה לא משנה להם כלל.

רגיעון1

New member
סתם שאלה..

איך יוצרים משפט קבוע שיתלווה בתחתית כל הודעה שאכתוב?

Dorothy Gale 85

New member
אם אני לא טועה

יש לך ב"עולם שלי" אופציה של הוספת חתימה ושם אתה רושם משפט שמלווה אותך כל פעם שאתה כותב בפורומים. בהצלחה. אם לא הצחלת אז תשאל אותי שוב ואני אנסה לכוון:)

הצליח לך ../images/Emo23.gif

nati1818

New member
יש עוד מישהו שמבין בזה ויכול לעזור לי?

מושבניק יש לך מושג בזה?

NorthernStar

New member
למה לשקר?

עקרון חשוב מאוד בכל מה שקשור להגשת בקשות הגירה וכו' הוא לא לרשום דבר שקר ולמלא את הטפסים במידע שהוא אמת. אתה גם חותם שכל מה שהצהרת עליו הוא אמת ואם תיתפס בשקר יכולים לנקוט נגדך בצעדים משמעתיים. ולגבי השאלה הספציפית שלך - לשגרירות ולפקידיה כמו גם למשרד ההגירה לא אכפת אם היית בצבא או לא, ואם כן כמה שנים. פשוט תרשום את האמת ודי.

nati1818

New member
לפי מה שהבנתי הם שואלים על זה ואז מה אני יגיד

להם שיצאתי על פרופיל 21 נפשי זה ייצור בעיות וידחו לי את הבקשה

NorthernStar

New member
לא נכון

גם לא מעניין אותם שיצאת על פרופיל 21. מעניין אותם רק תיעוד של מעשיך ומקומות מגוריך החל מגיל 18. אתה כותב רק את העיסוקים שהיו לך בפועל, לא את אלו שלא היו לך.

nati1818

New member
אני מקווה שזה באמת יהיה ככה

תודה לך על התגובות , ושוב אם יש עוד אנשים שמבינים בזה אז אתם מוזמנים להגיב תודה.

אתה לא יכול לשקר,

הם מאמתים את כל ההסטוריה שלך, כיוון שאתה מחוייב להגיש את טופס שמות מעסיקיך ותקופות הביטוח הלאומי ששולמו עבורך. אתה חייב להזמין את הטופס ולמלא את בקשת ההגירה במדוייק על פיו. צה"ל הוא מעסיק גם בשירות החובה וזה מופיע בתדפיס. אם יהיה כתוב רק שנה הם ידעו את זה, האם זה אכפת להם? לא חושב, ייתכן שאם יש אבחנה פסיכיאטרית הרופא ישאל אותך על זה . מה שתענה לו זה עניינך, אבל לשקר לא כדאי. "חוסר הסתגלות למסגרת צבאית" הוא לא מחלת נפש. אם יש בפורום כאלה עם פרופיל 21 שהיו אצל יכיני או קופלר, ויתנדבו להעביר לך מסר אישי מניסיונם, זה יוכל לעזור, אבל זה בידם.

nati1818

New member
ואם אני יגיד להם שיצאתי בגלל בעיות בבית וחוסר

התאמה למסגרת הצבאית והברירה היחידה שלי הייתה לצאת על נפשי שזה באמת ככה קרה וזה לא שקר כי אם לא על נפשי אז היה אפשר רק לצאת אם הייתי יושב כמה חודשים בכלא הם יבינו את זה או לא? ודרך אגב מי זה קופלר ויכיני?

קופלר ויכיני הם הרופאים שמבצעים את בדיקות

הבריאות במרכז הארץ. הם לא אמורים לשאול פרופיל, ואם שירתת בצבא, אבל הם ישאלו אם יש לך מחלה כרונית, או אם היית מאושפז ב 10 השנים האחרונות. אם למשל הסעיף הנפשי שעליו שוחררת הוא מחלה דיכאונית (דיפרסיה) וזה מצב כרוני, או שהגעת לחדר מיון פסיכיאטרי, הרופא יבקש חוות דעת של מומחה וידווח לקנדים. אם שוחררת על אי התאמה למסגרת, לא אובחנת כחולה נפשולא אושפזת, זו לא מחלת נפש ואתה לא צריך להגיד לרופא כלום. אם השלב בדיקת המסמכים הם ישימו לב שלא שירתת שירות מלא וירצו לברר למה, יקראו לך לראיון, ואולי (נדיר ביותר) יבקשו תעודת שחרור. אם תאמר שהשתחררת על רקע סוציאלי כדי לעזור למשפחה, והסעיף הוא אכן אי התאמה, לקנדים לא יהיה אכפת מזה כל עוד יש לך 67 נקודות.

nati1818

New member
טוב אני יקווה לטוב

ומקסימום אני יתייעץ לפני זה עם עורך דין או משהו אם אני לא יהיה בטוח מה לעשות בדיוק תודה רבה רבה לכם על כל המידע והעזרה ונקווה שבסופו של דבר הוידה תהיה חתומה לי על הדרכון

nati1818

New member
מושבניק

הסעיף שהשתחררתי עליו זה "קשיי הסתגלות מלווים בדיכאון" מה אתה חושב שיהיה לי עם סעיף כזה בבדיקות במילוי הטפסים ובבדיקת המסמכים וכו' ?

האם אושפזת? האם היה לך צורך בטיפול פסיכיאטרי

אחרי השחרור? האם אתה דכאוני? אם התשובה לכל השאלות האלה שלילית, אתה לא צריך להגיד לרופא כלום כי הוא לא ישאל. אתה תדווח לשגרירות על תקופות העיסוק השונות שלך בדיוק כמו שהן מופיעות בדו"ח תקופות ההעסקה של ביטוח לאומי. בסעיף שירות בצבא שמופיע בטופס המלא (זה ששתמלא כניראה בעוד שנתיים שלוש) תרשום את תקופת השירות המדוייקת ואת החייל שבו שירתת, תציין שלא השתתפת בלחימה פעילה (אם זה נכון) ותקווה לטוב. אם יזמנו אותך לראיון, תצטרך לומר את האמת כלומר שלא הסתגלת למסגרת הצבאית המדכאת ולכן היית מדוכא קצת, ושבמערכת אזרחית רגילה אתה מתפקד מצויין (ולראיה מכתבי מעסיקים, סיום לימודים על תיכוניים) וגם כן לקוות לטוב. לגבי הטופס המפושט שאתה ממלא עכשיו, תמלא בו את מה שצריך לפי מצב אמיתי. בהצלחה.

למעלה