שאלה בקשר להדלקת מחשב ביום שישי וערבי חג

שאלה בקשר להדלקת מחשב ביום שישי וערבי חג

אני שומר שבת וגר בבית חילוני. ובימי שישי וערבי חגים, אני נמנע, להדליק מחשב, מחשש שמא אחד האחים ישתמש במחשב, והוא עלול בדיוק להיות באמצע משהו ממש סמוך לכניסת השבת, והוא לפי כך יגלוש לשבת, ואני יהיה אחראי לזה מכיוון שהדלקתי אותו.

האם לפי כך אסור או, מותר להדליק במקרה הזה מחשב בימי שישי ובערבי חג .?

שאלת הבהרה

אם אין חומר פתוח של אחד האחים, כי לא עשו בו שימוש, ויש סיכוי שירצו לעשות בו שימוש, ועוד כמה דקות נכנסת השבת, האם עלי לכבות אותו, או שאוכל להשאיר אותו דולק, בשביל שמישהו אחר שירצה להשתמש בו.?

ובמקרה והם כעת לא ליד המחשב והשאירו אתר או חומר ואתרים פתוחים, סביר להניח שיחזרו אליו, לכן זה נחשב שהם עושים בו כעת שימוש, ולפי כך התשובה כן מותר, רלוונטית גם למקרה הזה, להשאיר את המחשב דולק גם לאחר כניסת השבת.

לכן עיקר השאלה, אם אף אחד לא עשה בו עדיין שימוש, ויש סיכוי שירצה להתחיל לעשות בו שימוש, גם אחרי כניסת השבת. האם במקרה הזה יהיה לי מותר להשאיר את המחשב דלוק, לטובת מישהו שיש סיכוי שירצה להתחיל לעשות בו שימוש גם אחרי כניסת השבת.?

אופירA

New member
מנהל
אתה לא חייב לכבות את המחשב

זו לא בחירה שלך אם מישהו מחליט להשתמש בו או לא להשתמש בו בשבת.
זו לא אחריות שלך בין אם הדלקת אותו ובין אם לא. אתה לא מסייע לו להשתמש במחשב בשבת גם אם הדלקת אותו לפני השבת. אדם שרוצה להשתמש במחשב שבת יכול להדליק אותו בעצמו. ואם המחשב דלוק, זה לא מסייע לו בשום דבר לחילול השבת שלו.

גם את המחשב שלי אני לא תמיד זוכרת לכבות לפני שבת. אני פשוט לא משתמשת בו בשבת, גם אם לא כיביתי אותו. זהו.
אז גם בן אדם אחר לא חייב להשתמש במחשב הלא כבוי בשבת. ולכן אתה לא עוזר לו לחלל שבת גם אם לא כיבית את המחשב. מה הבעיה להדליק מחדש?

תגובה

בכל יום וגם בשישי, אני המדליק העיקרי של המחשב. פה ושם גם אחרים מדליקים. לרוב אני מדליק.
&nbsp
לכן אם המחשב כבר ממילא דלוק, אז הם עושים בו שימוש. נכון שהם יכולים להדליק אותו בעצמם, אבל אם הוא כבר ממילא דולק, אז יותר מושך לבוא למחשב שכבר דלוק, מאשר להדליק אותו.
&nbsp
באחד הפורומים שאלתי, אם אח אחד או יותר עושה בו עבודה שגולשת לשבת, מה לעשות, אז התשובה היא לא לכבות, כי זה יוצא מחוץ לתחום אחריותי, בין אם זה עבודה או דף אינטרנט פתוח שהם עובדים איתם, ובין אם הם עזבו אותם פתוחים לצורך משהו אחר בבית, והם רוצים אחר כך לחזור אליו, זה כבר אחריותם המלאה.
&nbsp
ושאלה נוספת ששאלתי, אם אף אחד לא עושה בו אף שימוש, והשבת עוד מעט נכנסת, אז במקרה הזה, אמנם אי אפשר לדעת אם ירצו לעשות בו שימוש או, לא. אך מכיוון שהם לא זקוקים עכשיו, למחשב. ואין חומר פתוח. במקרה הזה אצטרך כן לכבות אותו.
&nbsp
ושאלה שלישית שהסיכוי שיקרה, שואף לאפס, אם הם יסיימו את כל עבודותם לפני כניסת השבת, כולל סיום גלישה באינטרנט, אם אז אצטרך לדעתי לכבות אותו, מכיוון שזה דומה למקרה השני.

למעלה