שאלה בקשר להופעות של הלהקה

holo

New member
שאלה בקשר להופעות של הלהקה

איך הם הופיעו בהופעות של הדיסקים של תקופת דארק סייד? אני מתכוון אם הם הופיעו רק חברי הלהקה או עם עוד 100 אנשים על הבמה כמו בפולס?

flowerboy69

New member
רק הם...

ממה שזכור לי רק משנת 87 ההופעות כללו נגנים נוספים עד אז הלהקה נגנה כ 4 בלבד חוץ ממקרים בהם הם צרפו תזמורת או משהו כזה או למשל בכמה הופעות של הדרק סייד שבהם הם הופיעו עם להקת בלט שרקדו הזמן ההופעה.

MellowShip

New member
האמממ...

סנואי וויט...לפי מה שהבנתי הבחור עשה גיטרה שניה עם גילמור כמה פעמים בתור של אנימלס...אבל ייתכן שאני טועה..

oribarak

New member
לא נכון...בסינמטק היה מרתון

וראו את ההופעה של החומה מ81 והופיעה להקה שהם קופי פינק פלויד..לפחות זה מה שהיה אמור להיות בשנת 81!!!

לא בדיוק אבל בערך

הפלויד לא הופיעו עם נגני "חיזוק" על הבמה עד סוף שנות השבעים. היו מספר ארועים חד-פעמיים בהם הם הופיעו עם אמנים נוספים - כגון מופע הבלט, בו נעשה שימוש במוסיקה שלהם, וכן מספר הופעות עם תזמורת בביצוע AHM, אבל בעקרון זה היה רק הם. אני לא זוכרת בדיוק מתי הם התחילו להעסיק נגנים נוספים, אך כנראה זה באמת היה רק בסיבוב ההופעות של ANIMALS בשנת 1977. בהופעות "החומה" כבר נעשה שימוש בנגנים נוספים, אך הלהקה שהיתה "קופי" של הפלויד היתה, למעשה, חלק מהעלילה: זוהי ה-surrogate band שמנגנת "במקום" להקתו של פינק, כאשר פינק אינו מסוגל להגיע ל"הופעה" שלו. בידקו באלבום.

flowerboy69

New member
בדיוק...

הייתה איזו להקה שאני לא זוכר את שמה שחבריה לבשו את המסכות שהופיעו על אלבום ההופעה של החומה והם פתחו את ההופעה עם השיר in the flash אבל רק את השיר הזה והם לא הופיעו יחד עם הלהקה עצמה.בקשר לאנימלס את זה צריך לבדוק יתכן שאז התחיל להופיע איתם סנואי וויט אני יפשפש באיזה ספר...אני יודע רק שהוא מנגן בהופעות של החומה והיו עוד כמה איתם נדמה לי(את זה שכחתי כשכתבתי אתמול.הנגנים היו כבר בחומה עוד לפני 2 סיבובי ההופעות האחרונים)

weird dust

New member
שאלה

ליפני שבוע ההיתי בטיול שנתי. אחרי איזה 7 קילומטר (קצת פחות קצת יותר) היה צריך מתנדבים בשביל למלא מים, ולי לא היה כוח לחכות אז החלתי להיתנדב. הלכנו קילומטר בתוך נחל נחמד (הלכנו יותר קרוב לרצנו) ופתאום אני שומע את וולקום טו דה מאשין כמה נחמד ויפה ככה פתאום באמצע הטיול. בקיצור שיר הבא זה Have A Cigar ואותו אחד שהיה בתחנת מילוי מים טען שסנואי וויט שר אותו, זה נכון? ידוע לי שמישהו אחר שר אותו ולא חברי פינק פלויד, השאלה היא מי?

flowerboy69

New member
איזה זמר נהדר הוא!

קוראים לו רוי הרפר.הוא היה זמר עצמאי ומאוד ידוע ומפורסם באותם ימים ויש לו המון שירים טובים ואלבומים איכותיים.הוא שר את השיר בתקליט וגם בפסטיבל נבוורת בשנת 75 אחד מהשירים הכי מוכרים וידועים שלו זה another day שגם מופיע בקופסא של חברת harvest יש לו גם שירים עם זמרים אחרים בינהם גם עם גילמור...

Shakty

New member
ויש לו גם אלבומי סולו טובים

הוא היה חלק ממה שנקרא סצנת קנטנברי (THE CANTERBURY SCENE) שבה היו חברים אמנים רבים וחשובים כמו רוברט וויאט (סופט מאשין) שאת אלבום הסולו הראשון והמבריק שלו ROCK BOTTOM הפיק מיודענו ניק מייסון, גונג,קרוון,דייב סטיוארט,מייק אולדפילד,הנרי קאו,קווין איירס ועוד. הסצנה מאוד השופעה מג'אז ככלל וג'אז אוונט גארדי בפרט - דגש על הרמוניות "כבדות" מתוחכמות ואילתורים חופשיים וארוכים. תקרא קצת פה וזה בכלל משהו גאוני - כל הקשרים בין הלהקות בסצנה.

למעלה